Home > Agenda > Castelvecchi Editore lansează în italiană romanul Simion Liftnicul de Petru Cimpoeșu

Castelvecchi Editore lansează în italiană romanul Simion Liftnicul de Petru Cimpoeșu

Deși aceasta este prima traducere a lui Cimpoeșu în limba italiană, scriitorul este deja recunoscut în spațiul italian. În 2007, cartea sa a intrat în selecția oficială pentru Premiul Strega, una dintre cele mai importante distincții din Peninsulă Romanul Simion Liftnicul de Petru Cimpoeșu a apărut în traducere italiană la Alberto Castelvecchi Editore. Acesta a mai fost editat în Cehia, în 2007, iar ediția suedeză este programată pentru 2010.

 Romanul a fost inclus în 2007 în colecția „Fiction Ltd” a Editurii Polirom. Petru Cimpoeșu este, de altfel, un scriitor deja recunoscut în spațiul italian. Acesta a fost inclus în 2007 în selecția pentru Premiul Strega Europeo, una dintre cele mai prestigioase distincții literare italiene.

Același roman i-a adus scriitorului Premiul Magnesia Litera pe 2007 la două secțiuni – Cartea Anului și Traduceri, acordat în Cehia. De altfel, a fost pentru prima oară cînd un autor român a cîștigat Premiul Magnesia Litera. Ediția italiană a lui Simion liftnicul a apărut în traducerea Liviei Claudia Bazu și poartă titlul Il Santo Nell’Ascensore.

Articole asemanatoare
Proiectul Rosie: cum iti alegi nevasta!

Loading...

Comenteaza acest articol

Castelvecchi Editore lansează în italiană romanul Simion Liftnicul de Petru Cimpoeșu

by realitatea   1 min
0