Home > Agenda > stiri > Castiga 1 din cele 5 exemplare CARTEA DESPRE ACEL TABU

Castiga 1 din cele 5 exemplare CARTEA DESPRE ACEL TABU

Prietenii nostri de la Editura Herald ne pun la dispozitie 5 exemplare ale operei “Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti“, al carei autor este Alan Watts.

“Aceasta carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspirația noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat. Pe scurt, doresc să arat că impresia curentă care ne definește că un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinație aflată în dezacord atât cu ştiinţa occidentală, cât și cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, în special cu filosofia hindusă Vedanta. Această halucinație stă la baza folosirii greșite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urma, îl va împinge la distrugere.

Iată de ce avem urgent nevoie să ajungem la o percepție a propriei noastre existenţe care să fie în acord cu datele fizicii și care să depășească sentimentul nostru de alienare faţă de univers. În acest scop, m-am inspirat din intuițiile oferite de Vedanta, pe care le-am redat, totuși, într-o manieră modernă și accesibilă occidentalilor. Prin urmare, acest volum nu se dorește a fi un compendiu sau o introducere în Vedanta în sensul comun al acestor termeni. El este mai degrabă o fertilizare încrucișată între ştiinţa occidentală și intuiția orientală.” Alan Watts

Concursul se desfasoara intre 21 si 28 martie, iar pentru a castiga unul dintre cele 5 exemplare va invitam sa ne spuneti intr-un scurt comentariu care credeti ca este tabuul care va impiedica pe dumneavoastra sa aflati cine sunteti. Castigatorii vor fi desemnati in mod aleatoriu din totalul de comentarii.

Mult succes!

Am incheiat concursul, iar castigatorii sunt: Vera A, Corneliu Jipa, Simona Paun, Alexandra Panaite si Croitoru Roxana Anda.

Articole asemanatoare
În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul
Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv
PIERCE BROWN: e în natura noastră să creăm, să inventăm și să descoperim consecințele abia după o vreme
Unul dintre cei mai mari autori americani, Philip Roth, a murit în vârstă de 85 de ani.

86 Responses

 1. Toma

  Cred ca cel mai mare tabu al meu ar fi frica de a descoperi ca nu sunt asa cum mi-as dori sa fiu si ca nu pot sa ii fac pe ceilalti fericiti. Pe de alta parte, nu am putut sa aflu cine sunt cu adevarat ca sa nu fiu dezamagita, pentru ca fiecare din noi are un model, urmareste o anumita traiectorie si daca vede ca nu poate atinge nivelul pe care il doreste poate cadea in depresie.

 2. pauna oana

  Cred ca invataturile religioase nu ma lasa sa fiu o femeie libera si sigura pe fortele sale.Sunt o fiinta duala:incerc sa scot la lumina ce am in suflet,apoi ma cenzurez zicand ca nu asa trebuie sa ma port.Nu asa vrea religia,nu asa vrea lumea,ce vor zice vecinii,ce va zice mama,ce va zice tipul din colt de strada,etc?

 3. Stanescu Geanina

  Tabuul meu nu ma impiedica sa aflu cine sunt ,ci ma impiedica sa fiu ceea ce sunt ,iar acel tabu se numeste societatea de azi.

 4. Bucila Ioana

  Tabu-urile mele? fricile, frustrarile, complexele, prejudecatile mele, minimizarea valorii de catre ceilalti si mai ales dorinta (sugestionata) de a ma adapta la “regulile” societatii, la acele caracteristici la care vrem, nu vrem trebuie sa ne aliniem.

 5. Ursu George

  Tabu-ul este definit perfect de Freud…restul ar fi inutil de spus. Tabuurile sexuale sunt cele mai fascinante din punct de vedere sexual.

 6. Rosca Bogdan

  Si eu sunt de parere ca tot societatea in care traim mentalitatea prosteasca pe care o avem cei mai multi dintre noi ne impiedica sa aflam cine suntem.

 7. Brinza Oana-Maria

  Cred ca tabu-ul meu este teama de a afla ca am pierdut cei mai frumosi ani ai tineretii mele, deoarece am ajuns sa traiesc doar cu gandul la viitor, la familia pe care vreau sa o am si la celelalte realizari pe care mi le doresc, incat prezentul nu mai conteaza atat de mult.

 8. petrescu valentina

  Tabu-ul este definit perfect de Freud…restul ar fi inutil de spus. Tabuurile sexuale sunt cele mai fascinante din punct de vedere sexual.

 9. Camelia-Bianca Rednic

  Tabuul care ma impiedica sa ma descoper cu adevarat cred ca este teama de a spune ce gandesc, de a face anumite lucruri intr-o societate in care prejudecatile sunt la tot pasul.

 10. Amalia Olteanu

  Tabuul major pentru mine este teama de esec, din acest motiv de multe ori renunt in faza incipienta a unei activitati pentru ca mi-e teama sa nu dau gres.

 11. rusu mihaela

  Tabuul care ma impiedica sa aflu cine sunt este teama de judecata si respingere a societatii in care traim.

 12. Bumbaru Daniel

  Cred ca cel mai mare tabu care ma impiedica sa aflu cine sunt este neincrederea in sine, frica/teama de felul in care ma percep persoanele din jur. Cred ca cea mai buna solutie pentru a scapa de aceste trasaturi ar fi o discutie serioasa cu persoana din spatele oglinzii. Asa ne putem motiva, ne putem creste increderea in sine si motiva. Insa pentru majoritatea oamenilor confesiunile persoanei din spatele oglinzi ramane un tabu.

 13. Mihaela Luca

  Neincrederea in mine si mai ales in cei din jurul meu, deziluziile si dezamagirile sunt cel mai mare tabu care ma impiedica sa aflu cine sunt cu adevarat. Ideea de esec.

 14. Croitoru Roxana Anda

  Tabu-ul meu este lumea in care traiesc si care cauta in mod constant sa ma faca
  altcineva. A reusi intr-o astfel de lume este cea mai mare realizare.

 15. Andrei Ionut Cristian

  Dupa parerea mea tabuul care ma impiedica sa aflu cine sunt este teama de judecata a persoanelor din jurul meu

 16. Bleotu Macrina

  Cred ca tabu-ul meu este acela de a nu incerca tot ce imi doresc din teama de a nu acceptata de cei dn jur.

 17. Arsene Grig

  Un tabu ascuns bine in adancul meu e atasamentul la aceasta lume materiala si frica de a nu fi altfel,diferit si unic in felul meu fata de cei de care depind acum pe plan material…

 18. Simona Paun

  Ceea ce ma impiedica pe mine sa aflu cine sunt este frica de a cunoaste lucruri noi despre mine care mi-ar putea schimba gandirea si felul de a fi.

 19. Hascu Ionut Marius

  tabuul care ma impiedica sa aflu cine sunt este frica de a descoperi ca sunt doar un om mediocru , ca toti ceilalti

 20. Alexandra Panaite

  Acel tabu care ma impiedica sa aflu cine sunt,cred ca este unul foarte puternic, probabil frica, ignoranta, neincrederea.

 21. Voicu Codruta

  mentalitatea celor din jur care imi inhiba pasii spre autocunoastere dar si frica de a nu da gres, de a fi dezamagita de ceea ce as putea descoperi ca sunt de fapt in realitate

 22. Chirita Catalin

  Pentru mine,desi e prima data si voi ma faceti sa ma gandesc la intrebarea asta, cel mai mare tabuu ce m-ar impiedica cateodata, este teama ca daca m-as implica sa ma aflu cine sunt,nu mi-ar conveni si m-ar soca `adevaratul eu`.

 23. scrob ileana

  Tabuul pe care singura mi l-am contruit este teama de de ma exprima sincer ,de a-mi etala visele si trairile mele.

 24. Ioniche Daniela Iuliana

  tabu – sa zicem teama de a face ceva poate considerat intrezis de unii si care sa te surprinda nepalcut , sau poate teama de ridicol..in rest nu am teama de nimic 🙂

 25. Daniuska

  In viata mea m-a impiedicat sa aflu cine sunt dorinta de a fi fiica perfecta,apoi scolarita perfecta, salariat ,sotie si mama perfecta.Prea multe reguli te transforma intr-un robot care indeplineste indatoriri fara a simti nimic,decit poate oboseala .Cuvantul tabu poate fi definit ca o interdictie de caracter religios , o interdictie morala si sociala , ceva despre care nu se vorbeste . Omenirea si tehnologia evolueaza si subiectele tabu ar trebui treptat sa dispara. Practicile tabu nasc controverse si daca sunteti curiosi sunt niste documentare tulburatoare pe http://www.natgeotv.com/ro/tabu

 26. MARIAVAS

  Societatea,educatia primita de la parinti,profesori ne impiedica mai mult decit ne ajuta sa aflam cine suntem.In timp lucrurile devin mai clare, ne descoperim si incercam sa ne invatam copiii sa nu repete greselile noastre.

 27. Andreea Lazar

  Daca este tabu… atunci n-ar trebui sa-l spun… 😀 Sa zicem ca, uneori timiditatea ma impiedica sa fac anumite lucruri, desi am facut mari progrese in ultimul timp 😀

 28. Ardelean Maria

  tabuul care ma impiedica sa aflu cine sunt este greu de definit.Daca as avea o legatura directa cu Dumnezeu:)s-ar putea sa aflu raspunsul din pacate sunt inca in cautarea lui

 29. Adela

  Mie imi place sa cred ca daca iti doresti ceva cu adevarat, iar acel ceva depinde de tine si poate fi schimbat, prin perseverenta vei reusi.
  Asa si aici, exista intr-adevar cateva tabuuri – religioase, sexuale – care pot devia sau ingreuna drumul de a afla cine esti, dar daca asta iti doresti cu adevarat, pana la urma vei reusi. Acum, vorbind de cazurile extreme, daca (tu sau ceilalti) vor si accepta ceea ce ai descoperit este o alta poveste…

 30. Pingback : Castiga 5 carti “Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti” de Alan Watts | PressCafe.ro

 31. Stefanica Marius

  Pe toti ne impiedica sa descoperim cine suntem cu adevarat mediul in care traim si societatea, despre care pot spune ca ne manipuleaza intr-o mare masura si ajungem sa facem lucruri care nu ne plac sau care nu ni se potrivesc, pierzand lucrurile pentru care, poate, ne-am nascut sa le facem sau le-am fi facut foarte bine.

 32. Corneliu Jipa

  Rasturnarea valorilor in societatea actuala si mai concret, lipsa autenticelor valori, ete tabu-ul ce ma plafoneaza in a fi eu insumi. Aproape totul se cumpara si se vinde, inteligenta, existenta unei constiinte proprii si patriotismul sunt blamate, desuete sau chiar dispretuite. Valoarea proprie se defineste in triada malefica PUTERE-BANI-SEX ceea ce pe mine nu ma reprezinta. Oare Topul 300 sau 500 al bogatilor pate fi un clasament al valorilor? Nicidecum

 33. VERA A.

  singurul meu tabu e ca nu pot sa le spun oamenilor cat de tampiti sunt cateodata,despre mine nu am tabu-uri sunt un om deschis cu cartile pe fata intotdeauna.

 34. Cristina A

  In cazul meu cred ca este lipsa curajului sau instinctul de conservare care se “amesteca” si pe care le confund in multe situatii. Si cu inaintarea in varsta se accentueaza.

 35. baidoc mihaela susana

  mentalitatea inapoiata a unora din jurul meu incerca sa ma opreasca sar nu reusste…apoi INVIDIA unora

Comenteaza acest articol

Castiga 1 din cele 5 exemplare CARTEA DESPRE ACEL TABU

by   1 min
86