Home > Agenda > 4, 3, 2 …1: Castiga Mungiu iar la Cannes?

4, 3, 2 …1: Castiga Mungiu iar la Cannes?

La 5 ani dupa succesul cu “4 luni, 3 saptamani, 2 zile”, regizorul Cristian Mungiu este iar favorit pentru Palme d”Or la Cannes! De aceasta data, filmul “Dupa dealuri”, avand ca subiect cazul exorcizarii de la Tanacu,  pare sa fi starnit o aprinsa controversa intre ziaristi si specialisti, reactiile mergand de la “mare deceptie” la “mare favorit”! In momentul de fata, la bursa pariurilor Cristian Mungiu este pe primul loc la egalitate cu Michael Haneke – “Amour”.  Austriacul Haneke a castigat si el in 2009!

Iata ce crede presa straina despre film:

Ziarul francez Aujourd’hui l-a trecut pe regizorul roman Cristian Mungiu la “Deceptia zilei”
La polul opus sunt ziaristii italieni, care considera ca “Dupa dealuri”  este un film cu reale sanse de a castiga trofeul Palme
d’Or.

Editorialistul britanic Jonathan Romney a scris in ziarul  Independent ca “singurul film cu adevarat facut pentru a castiga la Cannes este Dincolo de dealuri”, de catre Cristian Mungiu.”

ABC din Spania scrie ca filmul lui Mungiu “este lent si  lung, de peste 150 de minute”

Il Giornale din Italia noteaza ca pelicula de la Cannes a regizorului roman “arata ca romanul sufera de un univers inchis (o manastire
izolata, inconjurata de un mediu ostil)”

Libero, un alt cotidian italian, noteaza ca “filmul lui  Mungiu este extraordinar si ‘miroase’ a castigatorul Palme d’Or”.

Intr-un interviu pentru The Hollywood Reporter, Mungiu explica tema filmului:

Filmul marcheaza diferenta intre credinta, religie, in general, si  institutia Bisericii. ‘Dupa dealuri’ vorbeste despre aceste trei aspecte, dar  mai ales despre efectele secundare pe care le are interpretarea religiei in mod  textual. Filmul isi propune, de asemenea, sa vorbeasca despre spiritul  crestinismului, in contrast cu stricta respectare a regulilor si poruncilor (pe  care le implica crestinismul, n.r.). Nu in ultimul rand, filmul vorbeste despre  indiferenta, despre cum 50 de ani de comunism, urmati de 20 de ani de dezamagiri  au afectat simtul moral al oamenilor”.

Articole asemanatoare
catrinel menghia
Catrinel Menghia face furori la Cannes. Iată cele mai spectaculoase ținute!
John Travolta a dansat pe scenă lângă 50 Cent la Cannes
Naomi Campbell a anunțat că vrea să se retragă din modă
camila coelho
Cannes 2018. Camila Coelho, pe covorul roșu într-o rochie de 1,3 mil. $

Loading...

Comenteaza acest articol

4, 3, 2 …1: Castiga Mungiu iar la Cannes?

by   1 min
0