Home > Castiga o invitatie dubla la premiera ASCENSIUNEA LUI ARTURO UI POATE FI OPRITA

Castiga o invitatie dubla la premiera ASCENSIUNEA LUI ARTURO UI POATE FI OPRITA

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita a fost scrisa in 1941, in mai putin de o luna la Helsinki, Finlanda, in timp ce Brecht astepta viza si documentele necesare ca sa poata emigra in Statele Unite ale Americii.

A fost conceputa ca o parabola satirica despre ascensiunea lui Hitler (concentrandu-se pe perioada dintre anii 1929 – 1938), cu actiunea plasata in Chicago, in timpul prohibitiei, personajele si intamplarile avand toate un corespondent real.

Piesa a fost montata pentru prima oara in 1959 la Berliner Ensemble si s-a bucurat de un succes rasunator. De aceeasi apreciere a avut parte si versiunea regizorala a lui Heiner Müller din 1995, care se afla si astazi in repertoriul aceleeaşi companii din Berlin, cu Martin Wuttke in rolul principal, aplaudata si in Franta, Italia, Portugalia, America de Sud, Statele Unite si India.

La Teatrul Odeon, piesa a mai fost produsa în 1963, in regia lui Horea Popescu, scenografia lui Jules Perahim, cu Stefan Mihailescu-Braila in rolul titular. Acelasi mare actor fusese si in 1959 protagonistul unei alte piese de Brecht – Dl Puntila si sluga sa Matti, intr-un spectacol realizat de Lucian Giurchescu, pentru care a fost felicitat de insasi Helene Weigel, aflata intr-un turneu cu Berliner Ensemble la Bucuresti.

Prin intermediul tabu.ro puteti castiga o invitatie dubla pentru fiecare dintre cele 3 seri in care se joaca premiera acestei piese 20, 21, 22 decembrie, incepand cu ora 19.00. Concursul dureaza 3 zile (17 – 19 decembrie), iar castigatorii isi vor putea ridica invitatiile direct de la casa de bilete a teatrului Odeon.

Pentru a castiga una dintre aceste invitatii, trebuie doar sa mentionati intr-un comentariu in regia cui s-a realizat piesa si pentru care dintre seri optati.

Castigatorii acestui concurs sunt:

Corina – 20 decembrie

Iordanescu Ancuta – 21 decembrie

Avram Lucian – 22 decembrie

Felicitari si vizionare placuta!


Comenteaza acest articol

Castiga o invitatie dubla la premiera ASCENSIUNEA LUI ARTURO UI POATE FI OPRITA

by   1 min
27