Home > Agenda > stiri > Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald

Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald

Cel mai bun mod de a incepe anul 2013 este cu un concurs. De aceasta data, pachetul de 3 carti este oferit de Editura Herald si este alcatuit din urmatoarele titluri:

1) Sinele de doua milioane de ani, de ANTHONY STEVENS

“Odata cu evolutia constiintei, natura a devenit in cele din urma constienta de sine. O intreprindere care a luat un timp incomensurabil. Lumea arhaica in care specia noastra a evoluat este inca prezenta in noi, iar “omul de doua milioane de ani din noi toti” al lui Jung este viu in productiile noastre simbolice, in visele si miturile noastre, in creatiile noastre spontane si artistice, in schemele noastre comportamentale.” (sursa: site-ul Editurii Herald)

2) Poeme Persane, de OMAR KHAYYAM – HAFEZ – RUMI – SAADI – SABESTARI – BABA TAHER

“Poezia persana, bogata in teme si orientari, este strabatuta, de la un capat la altul, de spiritul sufit, acea inalta expresie a sufletelor imbatate de dragoste divina.” (sursa: site-ul Editurii Herald)

3) Introducere in Tantra, de LAMA YESHE

“Multi oameni au conceptii gresite despre tantra. Explicatiile lucide si precise ale lui Lama Yeshe, urmare a multor ani de studiu si practica personala, le risipesc pe toate.” Thubten Chodron (sursa: site-ul Editurii Herald)

Concursul se desfasoara in intervalul 8-15 ianuarie, iar pentru a castiga acest pachet de trei carti va invitam sa raspundeti scurt la intrebarea ” Ce este tantra si de unde provine (tara, regiune)?”

Castigatorul va fi ales in mod aleatoriu din totalul de comentarii acumulate de acest concurs. Multa bafta!

Am incheiat concursul, iar castigatorul primului pachet oferit de Editura Herald este Ungureanu Dumitru. Felicitari!


Articole asemanatoare
carti
10 cărți superbe pe care orice femeie ar trebui să le citească
Literatura internațională într-o după-amiază
cărți captivante
Cărți captivante de citit acasă
Azi începe Târgul de Carte Gaudeamus: Când și unde se va desfășura

204 Responses

 1. Gabriela Chiper

  Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

 2. vienela

  Pentru a raspunde la intrebare trebuie sa ne documentam. Dupa ce suntem in masura sa dam raspunsul corect, nu mai avem nevoie de a treia carte oferita cu generozitate de editura Herald.
  Este foarte simplu sa dam un copy-paste primului comentariu, care pare documentat.
  Plus ca nu ati specificat cum va fi ales castigatorul.

 3. Corina Costache

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 4. Duchin Ioan Alexandra

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

 5. Florea Ionut

  Multumesc tuturor pentru comentariile lor si revistei pentru ideea acestui concurs minunat prin care combini atat bucuria de a putea castiga carti valoroase dar si largirea cunostintelor intr-un domeniu nou pentru multi dintre noi. Bravo 🙂

 6. Gabriela L.

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 7. CIP

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei foarme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul V,si care a aajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 8. IRINA TENU

  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.

 9. Andreea Georgescu

  Tantra nu este o religie, în sensul tradiţional al termenului, sau o filosofie, dar nici o cale mistică bazată pe concepte metafizice. Creaza o punte între sexualitate şi spirit, Tantra uneşte două direcţii ale căutării spirituale care, în alte şcoli spirituale, sunt despărţiteÎ: controlul şi extazul.
  Originile tantrismului urcă în timp până în jurul anului 2000 î. Hr., când populaţia Haroppa a migrat în valea Indului. Această populaţie se bucura de o bunăstare importantă şi dovezile arheologice probează că apreciau în mod deosebit artele. Societatea Haroppa era de tip matriarhal. Principala preocupare a haroppeilor era să trăiască în bunăstare, fiecare locuinţă fiind dotată cu cel puţin o baie. În piaţa centrală a capitalei lor, Mohenjo-Daro, edificiul dominant nu era un turn sau un templu, ci o piscină imensă – un adevărat monument al bunăstării.

 10. Claudia Petrisor

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 11. Dumitru Laura

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul alV lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 12. Noemi Pripon

  DEX: TÁNTRA s. f. complex de scrieri religioase ale hinduismului și budismului, posterioare textelor fundamentale.
  Tara: India

 13. Alice Bogdan

  În limba sanscrită, Tantra înseamnă “ţesătură, urzeală”. Cuvântul este compus din rădăcina “tan”, care înseamnă expansiune, şi din “tanto” care înseamnă coardă, sfoară. În viziunea tantrică, întregul univers fizic şi mental, este perceput ca fiind asemeni unei ţesături în care părţile se unesc într-un întreg (Tot), şi în care întregul (Totul) se reflectă în toate părţile lui. Adevăratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care ştie să cânte cu înţelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi” dinăuntrul sufletului său şi din întregul univers. Provine din India si are o vasta raspandire.

 14. Cruceru Adelina

  Tantra is that Asian body of beliefs and practices which, working from the principle that the universe we experience is nothing other than the concrete manifestation of the divine energy of the godhead that creates and maintains that universe, seeks to ritually appropriate and channel that energy, within the human microcosm, in creative and emancipatory ways.It aroused from medieval India no later than the fifth century CE.

 15. Balan Madalina

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

  Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

 16. Medeleanu Marina

  Tantra este o artă, ştiinţă, o cale spirituală şi un mod de viaţă care spune “da” la toate dimensiunile vieţii.

  Născută în India cu mii de ani în urmă, Tantra oferă metode de meditaţie care pot fi practicate de cupluri sau single-uri, care să conducă la stări de conştiinţă extinsă şi extaz.

  Tantra nu poate fi învăţata prin cărţi, dar poate fi experimentată. Nu poate fi predată, dar poate fi transmisă. Transmiterea silenţioasă a strălucirii şi rafinamentului prezenţei Maestrului este locul în care esenţa predării trăieşte cu adevărat. Practicantul de Tantra se bea şi se tranformă prin ea.

  Un precursor la hinduism şi budism, Tantra datează din urmă cu 6000 de ani la cultura dravidiană care a înflorit în Valea Indusului. O societate foarte liberă şi rafinată, dravidianii şi-au trăit viaţa într-un mod liber şi natural. Tantra a evoluat ca un sistem de auto-realizare în India antică cu mii de ani în urmă.

  Cea mai veche scriptură tantrică a fost înregistrată în India in urmă cu 5-700 de ani. Este numită Vigyan Bhairav Tantra, iniţial o conversaţie între Shiva, un maestru tantric şi consoarta sa Devi (sau Parvati). Învăţăruile lui Shiva constau în 112 metodele de meditaţie, care folosesc fiecare aspect al experienţei umane ca o uşă la trezire spirituală. Un aspect important în învăţătura lui Shiva este echilibrul dintre sexul feminin şi cel masculin.

  Redescoperirea lui Vigyan Bhairav Tantra s-a întămplat print-un nume mistic indian Gorakh, care a trăit în secolul XII şi a fost o influenţă enormă pentru renaşterea tantrică.

 17. pauna oana

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

 18. Birsanuc Claudia Elena

  Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului.Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Provine din India.

 19. goleanu anisoara

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 20. Emilia

  Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V

 21. Silimon Laurentiu

  Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India.

 22. Gabriela R

  Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

 23. Patrolea Raluca

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
  Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios.
  Provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise in secret.

 24. Pingback : Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald - Concurs Tabu.ro - Concursuri online | eConcursuri.com

 25. Postelnicu Mariana

  Tantra este o metoda de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectele fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India.

 26. Ruxandra Morosanu

  Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala si provine din India.

 27. gal diana cristina

  Tantra este una dintre cele mai vechi metode de dezvoltare spirituala si cunostere de pe teritoriul indian.

 28. ARON SANDU

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

  Pentru a practica tantra nu putem fi fragmentati, nici divizati, desi multe persoane se simt asa, caci este o cale de integrare, completa si libera, care sparge conditionarile mintale, tabuurile si vechile leziuni emotionale.

  De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

  Tantra descrie viata ca pe un tesut incomensurabil in care se impletesc situatii, persoane, acte si experientei, pentru ca unii cu altii sa ne putem uni catre deplina dezvoltare, atat personala, cat si colectiva. IN provinciile Bengal şi Assam, în Tibet.

 29. Ana-Maria Pal

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 30. tudorache caterina

  TANTRA este un compendiu existential care ia in seama toate aspectele spiritoale ale omului.Eate o metoda de dezvoltare spirituala originara din India cecolului V ,fiind foarte actuala si in secolul nostru.Tantra concduce spre eliberarea spirituala a omului.

 31. goleanu anisoara

  Tantra este o metoda de dezvoltare spiritoala care duce in final la o eliberare spirituala a omului.Tantra ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea ,meditatia,bucuria ,sexul- tot ceea ce fece oarte din viata unui om,de-a lungul timpului.Tantra este originara din India antica si are si astazi multi adepti.

 32. Pavalache Sebastian Ionut

  Tantra reprezinta un complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului posterioare textului fundamentale.Provine din India.

 33. Ionescu Aneta

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Nu este o religie,in sensul traditional.Provine din India.

 34. Moraru Oana-Alexandra

  Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”.Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

 35. Radulescu Ioana-Maria

  Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

 36. Iulia Tomut

  termenul tantra poate insemna uniunea fizica si spirituala a individului cu universul si provine din India

 37. Adela Ioana

  Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.
  Tantra provine din Mahāyana si s-a dezvoltat mai ales in Tibet in sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha si transmise secret.

 38. raluca radu

  Tantra este un mod existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originea sa urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

  Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spiritua

 39. Bleotu Macrina

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 40. Daniela Carmen

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 41. Onet Ciprian

  Tantra este un mod existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originea sa urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spiritua

 42. Elena Lazar

  Trannta provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

 43. Ghiorghita Carmen Claudia

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ.Aceasta practica isi are originea in India antica.

 44. Mitran Ioana

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene].
  Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

 45. ELVIR

  Aplicată în cuplu, Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.

  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Provine din INDIA

 46. Martinescu-Damsescu Florentina

  Tantra provine din India si poate fi descrisa sub mai multe forme, cateva le enumar mai jos:
  Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.

 47. daniel89

  tantra – Complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului posterioare textelor fundamentale. a luat amploare in India Medievala in secolul V.

 48. Ioana Dumitru

  Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale. Tantra provine din Mahāyana si s-a dezvoltat mai ales in Tibet in sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha si transmise secret.

 49. Puiu Silvia

  Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

 50. Corici Carina

  Tantra este numele pe care savanții il dau unui stil de ritual religios si meditatie, care a apărut în India medievală

 51. Alexandra

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere si una din cele mai stravechi cai spirituale indiene. Provine din India

 52. neli leafu

  Termenul Tantra provine din sanscrita si semnifica legatura, conexiune sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
  Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.
  Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

 53. Monika Erzsebet

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei foarme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul V,si care a aajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 54. Denisa Prodan

  Tantra este chintesenta intr-un cuplu, atat fizica cat si spirituala si armonizarea cu intregul univers.a fost dezvoltata in India si cuprinde yoga, meditatia, adorarea zeitatilor si sanatatea corporala.

 55. Taifas Loredana

  antra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

 56. Balan Adrian

  Tantra(Sanscrită: तन्त्र, “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor

 57. Torcatoru Elena-Cristina

  Trantra provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

 58. Manole Vasile

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Provine din India antica.

 59. Marinaș Andreea Mihaela

  Cuvantul “tantra” vine din limba sanscrita, unde inseamna legatura, conexiune, uniune fizica si spirituala, armonizare cu universul. Tot tantra sau practicile tantrice sunt cele care unesc armonios elemente opuse, sexe opuse, yin si yang, fizicul si spiritul. Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI.

 60. Adela D

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

 61. Gabriela

  Tantra este o ştiinţă esoterică mistică care se ocupă cu studiul întregului univers, începând cu fiinţa umană. Provine din India.

 62. Corbeanu Veronica-Marcela

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret

 63. badan claudius

  tantra ( metoda, legatura, uniune, etc)este calea de a face din om o fiinta spirituala cat mai desavarsita si cat mai aproape de Dumnezeu.India este tara unde are cea mai mare dezvoltare.

 64. Magda

  În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea. Provine din India.

 65. Chilom Diana

  Tantra este originara din India medievala si reprezinta numele dat de erudiți unei forme a hinduismului din sec V. Ea poate fi definita ca o cale sau practica spirituala.

 66. goleanu constantin

  Tantra este originara din India si are multi adepti in intreaga lume.Este o metoda desavarsita de a face din om o fiinta spirituala,libera ,prin arta,frumusete,iubire,sex.Componentele Tantrei sunt: yoga,meditatia,adorarea zeilor,sanatatea corpului,medicina ayurvedica.

 67. Rosca Bogdan

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 68. dovan cristina

  Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret.vreau sa va dau o definitie in opinia mea,tantra este o modalitate de a ajunge la anumite simtaminte si anumite placeri depunand mai multa munca decat atunci cand vrei sa te simit bine in mod normal alaturi de partener,daca as da o alta definitie ar insemna sa o copiez si ar fi o definitie prea diferita de ceea ce insemana de fact

 69. Jojoleen

  Tatra ( care in sanscrita inseamna “principiu, doctrina,sistem, teorie”) reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere care a luat nastere in India.Este una din cele mai vechi cai spirituale indiene inrudite cu taoismul chinezesc.

 70. Ioana Dumitru

  Trannta provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

 71. Silimon Laurentiu

  Tantra reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.Provine din India

 72. Ioakeimidis Adriana

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

 73. Rusu Alexandru

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 74. Anghel Andreea

  Banuiesc ca majoritatea abia acum au aflat de acest termen si intelesurile sale, insa, fara a ne lungi, complica si copia ceva cat mai bogat si fastuos, fiecare alege o particica ce i-a atras, sau nu, atentia, de aceea, raspunsurile vor avea o multitudine de ”culori” si cunostinte. Sper sa fie si acesta unul bunicel 🙂

  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Provine din Mahayana,India

 75. popov valentin

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.provine din India

 76. sims

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 77. alex

  Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care ia amploare in India medievala incepand cu secolul V, si care a ajuns sa influenteze toate formele de expresie religioasa indiene intr-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerata astazi de anumiti invatati sinteza hinduismului si totodata cea mai noua si mai completa forma de manifestare, o veritabila renastere a acestuia. Provine din India.

 78. Radu Alexandra - Catalina

  Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

 79. Claudia Lungu

  Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea. Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret.

 80. Andrisan Cristina

  Tantra este o artă, ştiinţă, o cale spirituală şi un mod de viaţă care spune “da” la toate dimensiunile vieţii.Născută în India cu mii de ani în urmă, Tantra oferă metode de meditaţie care pot fi practicate de cupluri sau single-uri, care să conducă la stări de conştiinţă extinsă şi extaz.Tantra nu poate fi învăţata prin cărţi, dar poate fi experimentată. Nu poate fi predată, dar poate fi transmisă. Transmiterea silenţioasă a strălucirii şi rafinamentului prezenţei Maestrului este locul în care esenţa predării trăieşte cu adevărat. Practicantul de Tantra se bea şi se tranformă prin ea.Un precursor la hinduism şi budism, Tantra datează din urmă cu 6000 de ani la cultura dravidiană care a înflorit în Valea Indusului. O societate foarte liberă şi rafinată, dravidianii şi-au trăit viaţa într-un mod liber şi natural. Tantra a evoluat ca un sistem de auto-realizare în India antică cu mii de ani în urmă.Cea mai veche scriptură tantrică a fost înregistrată în India in urmă cu 5-700 de ani. Este numită Vigyan Bhairav Tantra, iniţial o conversaţie între Shiva, un maestru tantric şi consoarta sa Devi (sau Parvati). Învăţăruile lui Shiva constau în 112 metodele de meditaţie, care folosesc fiecare aspect al experienţei umane ca o uşă la trezire spirituală. Un aspect important în învăţătura lui Shiva este echilibrul dintre sexul feminin şi cel masculin.Redescoperirea lui Vigyan Bhairav Tantra s-a întămplat print-un nume mistic indian Gorakh, care a trăit în secolul XII şi a fost o influenţă enormă pentru renaşterea tantrică.

 81. Dina Gabriela

  Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 82. Andreea Lazar

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale:India antica.

  Este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatie, sexualitate, alimentatie, arta iubirii, creativitate, perceptie interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

 83. danila eva

  Tantra este un complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului numite simbolic calea spre divinitate.Tantra este o experienta spirituala ce se ocupa cu studiul intregului univers, incepand cu omul,ciclicitatea naturii si pana la intregul cosmos,scopul fiind restabilirea legaturii intre cer si pamant.Originile sale sunt Tibet,India.

 84. BACIU MIHAELA

  Tanra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene.

 85. Loredana

  Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Origini are in India antica.

 86. dan ababei

  Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

 87. Bordei Alexandru

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul al V lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 88. ana maria

  Tantra(Sanscrită: तन्त्र, “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor

 89. rosca raluca daniela

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 90. Paraschiv Marinela

  Tantra este un sistem spiritual bazat pe acceptarea si intelegerea vietii asa cum este ea acum, cu dorintele, pasiunile si bucuriile noastre. Provine din India

 91. Kate80

  Tantra(Sanscrită: “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor .Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia. Semnificația istorică a tantrei constă în faptul că a influențat toate religiile mari din India care existau la începutul perioadei medievală(500-1200en): astfel toate denominațiunile hinduse, shivaism, shaktism și vishnuism, precum și budhismul și jainimsul, toate au dezvoltat corpusuri foarte mari, bine documentate, de practici și doctrine asemănătoare. Chiar și islamul în India a fost influențat de Tantra. Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia, Vietnam șiIndonezia. Astăzi putem să regăsim cea mai puternică influență tantrică în budhismul tibetan și în multe forme de hinduism ca și în mișcarea internațională a posturilor de yoga și în cele mai multe forme ale spiritualității alternative americane cunoscute sub denumirea generică New Age.

 92. Dumitru Ioana

  Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

 93. Silimon Laurentiu

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios.Provine din India

 94. Dumitrescu Dana Elena

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia.

 95. Simona

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

 96. Gramescu Adriana-Mihaela

  Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care ia amploare in India medievală începând cu secolul V, si care a ajuns sa influenteze toate formele de expresie religioasa indiene intr-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiti invatati sinteza hinduismului si totodata cea mai noua si mai completa forma de manifestare, o veritabila renastere a acestuia.

 97. Adriana Elena Stanescu

  Tantra este o metoda de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India secolului V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene

 98. lautarescu adriana

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

 99. lautarescu daniel

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

 100. oprea ion

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

 101. ungureanu ioana

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

 102. ungureanu dumitru

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

 103. ungureanu dragu

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

 104. Botoman Eugen

  Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale. Provine din India antica

 105. Alex

  Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi. Cu ajutorul ei putem descoperi parti din noi care au fost uitate sau reprimate, putem elibera o energie pe care o putem folosi pentru a mari senzatia de placere, pentru a ne atinge scopurile in viata sau chiar pentru a evolua spiritual.

 106. Cirjan Larisa

  Tantra este una dintre cele mai vechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala si a aparut in India antica.

 107. lrt aurica

  de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor[necesită citare].
  Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V[2], și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.
  Cel mai vechi text care folosește cuvantul tantra se află chiar în Rig Veda(X.71.9).[3] Cuvântul “tantrika” este folosit de practicanți tantrei în shivaism, dar practicanții budhiști ai Tantrei nu folosesc acest cuvânt pentru a se autodenumi.[4]
  Semnificația i

 108. muresan gabriela

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare).

 109. Alisa

  Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere; este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V.

 110. Bianca B.

  “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale:India antica.Este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatie, sexualitate, alimentatie, arta iubirii, creativitate, perceptie interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

 111. Adela Mariana

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.
  De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 112. Preda L.

  Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.
  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia.

 113. Moldovan Cristian

  Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala care ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea,meditatia, bucuria, sexul, tot ceea ce face oarte din viata unui om de-a lungul timpului. Tantra este originara din Mahayana, India.

 114. pop-cozac emil

  Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.
  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
  Tantra este originara din Mahayana, India.

 115. Talasman Dragos-Florin

  Tantra este fascinantă, căutată, studiată, discutată, controversată, neînţeleasă, admirată, blamată… dar în nici un caz, nu poate fi ignorată de cei care se apropie de domeniile spiritualităţii orientale. Şi de fapt, nici blamată de cei care încep să o cunoască.
  Apărută în India, o ţară în care sistemul castelor mergea atât de departe încât unii oameni erau consideraţi de neatins, sau nu aveau voie să participe la orice activitate a comunităţii, tantra întoarce faţa religiei către orice om. Deschide toate porţile tuturor oamenilor, îmbrăţişează orice căutător sincer al realităţii. Tantra nu respinge pe nimeni şi te primeşte cu tot ceea ce eşti- ca om şi ca zeu. Tot ceea ce este în tine merită înţeles şi luminat. Fiecare dintre noi primeşte o şansă la redescoperirea de Sine şi la recunoaşterea Inimii sale.

 116. Boldeanu Cristiana

  Tantra reprezinta o cale spre extaz si un cult al extazului, o proclamare a vietii in intregul ei si o incercare de descoperire a divinului in interiorul fiintei.In Tantra, actul erotic devine sacru, fiind un veritabil cult, o adoratie. Este un dar al vietii. Provine din India.

 117. Croitoru Roxana Anda

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.
  Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.
  Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.
  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina.
  Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
  Tantra nu este nici un curs de educaţie sexuală, nici o simplă tehnică de contracepţie prin retenţia ejaculării. A nu ţine seama decât de acest aspect înseamnă a rata misterul Tantra-ei. Este adevărat, după cum vom vedea, că o respiraţie foarte lentă permite reţinerea ejaculării şi prelungirea actului amoros. Însă, comportându-se în acest fel, bărbatul riscă să-şi piardă spontaneitatea, inocenţa şi latura lui nedomesticită totodată; mentalul preia controlul şi nu mai rămâne loc de meditaţie. Or, esenţa Tantra-ei nu este o tehnică, ci este „iubire”, „rugăciune”, o relaxare a inimii ce creează un spaţiu în care bărbatul şi femeia se topesc.

  În Tantra regăsim inocenţa copilului, învăţăm din nou să ne jucăm cu persoana iubită fără să planificăm actul sexual, întrucât proiectul falsifică jocul şi rupe contactul cu trăirea clipei. Acceptarea totală a ceea ce se petrece determină deschiderea sufletului. Întâlnirea este adevărată pentru că fiecare din cei doi se poate arăta aşa cum este. Nu este nimic de dovedit, nimic de apărat, nimic de protejat. Două fiinţe trăiesc o relaţie de iubire autentică. Nu contează timpul, vârsta sau condiţiile exterioare; doar clipa prezentă este cea care contează. Cu cât ne asumăm riscul de a fi noi înşine în momentul prezent, cu atât relaţia se înrădăcinează, se împlineşte şi înfloreşte.

  Tantra nu este un curs tehnic, deşi foloseşte anumite metode şi tehnici care pot permite o deschidere spre lumea tantrică şi care presupun o practică constantă şi multă perseverenţă. Veţi întâlni o experienţă a Tantra-ei care poate fi un răspuns binevenit haosului social şi afectiv actual.

  Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.

 118. aniela r

  “Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală.” Provine din India

 119. ATANASIU-RAILEANU FLORINA

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere dezvoltate pe teritoriul indian.Este una din cele mai vechi cai spirituale indiene.

 120. Constantin Craciun

  antra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet.

 121. daniel

  “Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

  Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.”

 122. Dumitru Laura

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul al V lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.Are originea in India antica.

 123. STEFAN NADIA IRINA

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

 124. Grama Ioana

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica. Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul. Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Tantra nu este nici un curs de educaţie sexuală, nici o simplă tehnică de contracepţie prin retenţia ejaculării. A nu ţine seama decât de acest aspect înseamnă a rata misterul Tantra-ei. Este adevărat, după cum vom vedea, că o respiraţie foarte lentă permite reţinerea ejaculării şi prelungirea actului amoros. Însă, comportându-se în acest fel, bărbatul riscă să-şi piardă spontaneitatea, inocenţa şi latura lui nedomesticită totodată; mentalul preia controlul şi nu mai rămâne loc de meditaţie. Or, esenţa Tantra-ei nu este o tehnică, ci este „iubire”, „rugăciune”, o relaxare a inimii ce creează un spaţiu în care bărbatul şi femeia se topesc.În Tantra regăsim inocenţa copilului, învăţăm din nou să ne jucăm cu persoana iubită fără să planificăm actul sexual, întrucât proiectul falsifică jocul şi rupe contactul cu trăirea clipei. Acceptarea totală a ceea ce se petrece determină deschiderea sufletului. Întâlnirea este adevărată pentru că fiecare din cei doi se poate arăta aşa cum este. Nu este nimic de dovedit, nimic de apărat, nimic de protejat. Două fiinţe trăiesc o relaţie de iubire autentică. Nu contează timpul, vârsta sau condiţiile exterioare; doar clipa prezentă este cea care contează. Cu cât ne asumăm riscul de a fi noi înşine în momentul prezent, cu atât relaţia se înrădăcinează, se împlineşte şi înfloreşte.Tantra nu este un curs tehnic, deşi foloseşte anumite metode şi tehnici care pot permite o deschidere spre lumea tantrică şi care presupun o practică constantă şi multă perseverenţă. Veţi întâlni o experienţă a Tantra-ei care poate fi un răspuns binevenit haosului social şi afectiv actual.Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.

 125. Arsene Grig

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 126. nicolae claudia

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene..India

 127. acatrinei veorica

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica. Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală.

 128. Dumitru Laura

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 129. Moldovan Lenuta Georgiana

  Tantra (“țesătură, urzeală “) provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, iar astazi este considerată sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

 130. Radulescu Catalin

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Provine din India, regiunea Mahayana.

 131. Leonora Liana

  Tantra (“țesătură, urzeală “) provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

 132. Augustin

  Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala care ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea,meditatia, bucuria, sexul, tot ceea ce face oarte din viata unui om de-a lungul timpului. Tantra este originara din Mahayana, India.

 133. Baloiu

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

 134. Doleanu R.

  Tantra este o ştiinţă esoterică mistică care se ocupă cu studiul întregului univers, începând cu fiinţa umană: gândurile, emoţiile, corpul fizic, şi continuând cu ciclicitatea naturii, cu armonia muzicii şi a vibraţiilor, ajungând până la dinamica stelelor şi a întregului cosmos.
  Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet.

 135. Ghezea Georgiana

  Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi. Cu ajutorul ei putem descoperi parti din noi care au fost uitate sau reprimate, putem elibera o energie pe care o putem folosi pentru a mari senzatia de placere, pentru a ne atinge scopurile in viata sau chiar pentru a evolua spiritual.

 136. Silimon Laurentiu

  Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

 137. constantin

  1. Grup de texte tradiționale din India, numite și simbolic „Calea spre divinitate”, care au permis constituirea religiei autonome numite tantrism.
  2. Este o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi.

 138. Ana-Maria

  Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India,regiunea Mahayana.

 139. Ioana Dumitru

  Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa. Provine din India,regiunea Mahayana.

 140. Pacuraru Laura Alexandra

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 141. schuster gabriela

  Tantra(Sanscrită: tesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene.
  Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.
  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

 142. TODORAN FLORIN RAZVAN

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor. Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia. Semnificația istorică a tantrei constă în faptul că a influențat toate religiile mari din India care existau la începutul perioadei medievală(500-1200 en): astfel toate denominațiunile hinduse, shivaism, shaktism și vishnuism, precum și budhismul și jainimsul, toate au dezvoltat corpusuri foarte mari, bine documentate, de practici și doctrine asemănătoare. Chiar și islamul în India a fost influențat de Tantra.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia, Vietnam și Indonezia. Astăzi putem să regăsim cea mai puternică influență tantrică în budhismul tibetan și în multe forme de hinduism ca și în mișcarea internațională a posturilor de yoga și în cele mai multe forme ale spiritualității alternative americane cunoscute sub denumirea generică New Age.
  Definit pentru prima dată ca un stil îmbunățit tehnic al practicii spirituale, Tantra nu are o singură doctrină specifică; dezvoltând mai degrabă învățăturile specifice diferitelor religii care au adoptat metodele tantrice.

 143. Oana Alexandra Stanciu

  Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

 144. valys

  Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric a murit în India dar a avut succes în Tibet

 145. Bogdan

  Tantra a reusit sa atinga o astfel de popularitate in Occident, deoarece este o metoda de dezvoltare si implinire spirituala personala care include in practicile sale activitatea sexuala

 146. Vasilescu Ionel Cornel

  Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India,regiunea Mahayana.

 147. Ioana Dumitru

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

 148. Barsan Liviu

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere, care a luat nastere pe teritoriul indian.

 149. Dumitrescu Dana Elena

  Tantra provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, iar astazi este considerată sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

 150. Ramona

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

 151. Nita Marin

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 152. herea marian iuliana - magdalena

  Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.
  Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !
  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.
  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.
  Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
  Tantra nu este o religie, în sensul tradiţional al termenului, sau o filosofie, dar nici o cale mistică bazată pe concepte metafizice. Creaza o punte între sexualitate şi spirit, Tantra uneşte două direcţii ale căutării spirituale care, în alte şcoli spirituale, sunt despărţiteÎ: controlul şi extazul. Originile tantrismului urcă în timp până în jurul anului 2000 î. Hr., când populaţia Haroppa a migrat în valea Indului. Această populaţie se bucura de o bunăstare importantă şi dovezile arheologice probează că apreciau în mod deosebit artele. Societatea Haroppa era de tip matriarhal. Principala preocupare a haroppeilor era să trăiască în bunăstare, fiecare locuinţă fiind dotată cu cel puţin o baie. În piaţa centrală a capitalei lor, Mohenjo-Daro, edificiul dominant nu era un turn sau un templu, ci o piscină imensă – un adevărat monument al bunăstării.
  În limba sanscrită, Tantra înseamnă “ţesătură, urzeală”. Cuvântul este compus din rădăcina “tan”, care înseamnă expansiune, şi din “tanto” care înseamnă coardă, sfoară. În viziunea tantrică, întregul univers fizic şi mental, este perceput ca fiind asemeni unei ţesături în care părţile se unesc într-un întreg (Tot), şi în care întregul (Totul) se reflectă în toate părţile lui. Adevăratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care ştie să cânte cu înţelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi” dinăuntrul sufletului său şi din întregul univers. Provine din India si are o vasta raspandire.

 153. GABRIELA TRIF

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

 154. Dumitrescu Dana Elena

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

 155. Poienar Robert

  Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati

 156. draghita melinda

  este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere
  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

 157. Tanase Ciprian

  Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V.

 158. parvu

  Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare).Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

 159. emanuela vass

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 160. emanuela vass

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

 161. Nicoleta

  este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

 162. Ioana Dumitru

  Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Comenteaza acest articol

Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald

by   1 min
204