Tabu
lifestyle

Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald

Cel mai bun mod de a incepe anul 2013 este cu un concurs. De aceasta data, pachetul de 3 carti este oferit de Editura Herald si este alcatuit din urmatoarele titluri:

1) Sinele de doua milioane de ani, de ANTHONY STEVENS

“Odata cu evolutia constiintei, natura a devenit in cele din urma constienta de sine. O intreprindere care a luat un timp incomensurabil. Lumea arhaica in care specia noastra a evoluat este inca prezenta in noi, iar “omul de doua milioane de ani din noi toti” al lui Jung este viu in productiile noastre simbolice, in visele si miturile noastre, in creatiile noastre spontane si artistice, in schemele noastre comportamentale.” (sursa: site-ul Editurii Herald)

2) Poeme Persane, de OMAR KHAYYAM – HAFEZ – RUMI – SAADI – SABESTARI – BABA TAHER

“Poezia persana, bogata in teme si orientari, este strabatuta, de la un capat la altul, de spiritul sufit, acea inalta expresie a sufletelor imbatate de dragoste divina.” (sursa: site-ul Editurii Herald)

3) Introducere in Tantra, de LAMA YESHE

“Multi oameni au conceptii gresite despre tantra. Explicatiile lucide si precise ale lui Lama Yeshe, urmare a multor ani de studiu si practica personala, le risipesc pe toate.” Thubten Chodron (sursa: site-ul Editurii Herald)

Concursul se desfasoara in intervalul 8-15 ianuarie, iar pentru a castiga acest pachet de trei carti va invitam sa raspundeti scurt la intrebarea ” Ce este tantra si de unde provine (tara, regiune)?”

Castigatorul va fi ales in mod aleatoriu din totalul de comentarii acumulate de acest concurs. Multa bafta!

Am incheiat concursul, iar castigatorul primului pachet oferit de Editura Herald este Ungureanu Dumitru. Felicitari!

‭ioana ginghina si ruxandra

ARTICOLE SIMILARE

Temps D-™images

realitatea

Învaţă să citeşti rapid: Curs de Citire Fotografică

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Nico a trecut prin clipe cumplite! Fiica ei a fost rapita si impuscata in picior!

SCAPA DE OCHELARI CU CEL MAI PRECIS LASER DIN LUME

Eva Longoria pe covorul roșu la Cannes

realitatea

204 comentarii

Gabriela Chiper 8 January 2013 at 13:32

Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

Răspunde
Cristina Alexandru 8 January 2013 at 13:39

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
vienela 8 January 2013 at 13:40

Pentru a raspunde la intrebare trebuie sa ne documentam. Dupa ce suntem in masura sa dam raspunsul corect, nu mai avem nevoie de a treia carte oferita cu generozitate de editura Herald.
Este foarte simplu sa dam un copy-paste primului comentariu, care pare documentat.
Plus ca nu ati specificat cum va fi ales castigatorul.

Răspunde
Corina Costache 8 January 2013 at 13:43

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
Duchin Ioan Alexandra 8 January 2013 at 13:43

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

Răspunde
Alexandra 8 January 2013 at 13:49

India 🙂

Răspunde
Florea Ionut 8 January 2013 at 13:58

Multumesc tuturor pentru comentariile lor si revistei pentru ideea acestui concurs minunat prin care combini atat bucuria de a putea castiga carti valoroase dar si largirea cunostintelor intr-un domeniu nou pentru multi dintre noi. Bravo 🙂

Răspunde
Gabriela L. 8 January 2013 at 13:59

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
CIP 8 January 2013 at 14:02

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei foarme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul V,si care a aajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
IRINA TENU 8 January 2013 at 14:04

Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.

Răspunde
Andreea Georgescu 8 January 2013 at 14:06

Tantra nu este o religie, în sensul tradiţional al termenului, sau o filosofie, dar nici o cale mistică bazată pe concepte metafizice. Creaza o punte între sexualitate şi spirit, Tantra uneşte două direcţii ale căutării spirituale care, în alte şcoli spirituale, sunt despărţiteÎ: controlul şi extazul.
Originile tantrismului urcă în timp până în jurul anului 2000 î. Hr., când populaţia Haroppa a migrat în valea Indului. Această populaţie se bucura de o bunăstare importantă şi dovezile arheologice probează că apreciau în mod deosebit artele. Societatea Haroppa era de tip matriarhal. Principala preocupare a haroppeilor era să trăiască în bunăstare, fiecare locuinţă fiind dotată cu cel puţin o baie. În piaţa centrală a capitalei lor, Mohenjo-Daro, edificiul dominant nu era un turn sau un templu, ci o piscină imensă – un adevărat monument al bunăstării.

Răspunde
Claudia Petrisor 8 January 2013 at 14:10

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
Dumitru Laura 8 January 2013 at 14:31

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul alV lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
Noemi Pripon 8 January 2013 at 14:54

DEX: TÁNTRA s. f. complex de scrieri religioase ale hinduismului și budismului, posterioare textelor fundamentale.
Tara: India

Răspunde
Alice Bogdan 8 January 2013 at 15:19

În limba sanscrită, Tantra înseamnă “ţesătură, urzeală”. Cuvântul este compus din rădăcina “tan”, care înseamnă expansiune, şi din “tanto” care înseamnă coardă, sfoară. În viziunea tantrică, întregul univers fizic şi mental, este perceput ca fiind asemeni unei ţesături în care părţile se unesc într-un întreg (Tot), şi în care întregul (Totul) se reflectă în toate părţile lui. Adevăratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care ştie să cânte cu înţelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi” dinăuntrul sufletului său şi din întregul univers. Provine din India si are o vasta raspandire.

Răspunde
Cruceru Adelina 8 January 2013 at 15:25

Tantra is that Asian body of beliefs and practices which, working from the principle that the universe we experience is nothing other than the concrete manifestation of the divine energy of the godhead that creates and maintains that universe, seeks to ritually appropriate and channel that energy, within the human microcosm, in creative and emancipatory ways.It aroused from medieval India no later than the fifth century CE.

Răspunde
Balan Madalina 8 January 2013 at 15:48

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

Răspunde
Medeleanu Marina 8 January 2013 at 15:54

Tantra este o artă, ştiinţă, o cale spirituală şi un mod de viaţă care spune “da” la toate dimensiunile vieţii.

Născută în India cu mii de ani în urmă, Tantra oferă metode de meditaţie care pot fi practicate de cupluri sau single-uri, care să conducă la stări de conştiinţă extinsă şi extaz.

Tantra nu poate fi învăţata prin cărţi, dar poate fi experimentată. Nu poate fi predată, dar poate fi transmisă. Transmiterea silenţioasă a strălucirii şi rafinamentului prezenţei Maestrului este locul în care esenţa predării trăieşte cu adevărat. Practicantul de Tantra se bea şi se tranformă prin ea.

Un precursor la hinduism şi budism, Tantra datează din urmă cu 6000 de ani la cultura dravidiană care a înflorit în Valea Indusului. O societate foarte liberă şi rafinată, dravidianii şi-au trăit viaţa într-un mod liber şi natural. Tantra a evoluat ca un sistem de auto-realizare în India antică cu mii de ani în urmă.

Cea mai veche scriptură tantrică a fost înregistrată în India in urmă cu 5-700 de ani. Este numită Vigyan Bhairav Tantra, iniţial o conversaţie între Shiva, un maestru tantric şi consoarta sa Devi (sau Parvati). Învăţăruile lui Shiva constau în 112 metodele de meditaţie, care folosesc fiecare aspect al experienţei umane ca o uşă la trezire spirituală. Un aspect important în învăţătura lui Shiva este echilibrul dintre sexul feminin şi cel masculin.

Redescoperirea lui Vigyan Bhairav Tantra s-a întămplat print-un nume mistic indian Gorakh, care a trăit în secolul XII şi a fost o influenţă enormă pentru renaşterea tantrică.

Răspunde
pauna oana 8 January 2013 at 16:12

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

Răspunde
Birsanuc Claudia Elena 8 January 2013 at 17:48

Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului.Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Provine din India.

Răspunde
goleanu anisoara 8 January 2013 at 17:49

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
Emilia 8 January 2013 at 18:16

Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V

Răspunde
Silimon Laurentiu 8 January 2013 at 18:43

Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India.

Răspunde
Gabriela R 8 January 2013 at 18:45

Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

Răspunde
Patrolea Raluca 8 January 2013 at 18:46

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios.
Provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise in secret.

Răspunde
Castiga un pachet de trei carti de la Editura Herald - Concurs Tabu.ro - Concursuri online | eConcursuri.com 8 January 2013 at 19:28

[…] Participa la concurs var lnk=new Array(80); var img=new Array(80); var i=0; img[i]="Cele mai HOT Promotii online"; lnk[i++]="http://epromotii.blogspot.ro/"; /****************** img[i]=""; lnk[i++]=""; ******************/ img[i]="250 lei reducere la orice laptop DELL"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/882/"; img[i]="HDD extern 1TB CADOU la orice laptop Sony Vaio"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/883/"; img[i]="10% reducere la televizoarele SMART"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/885/"; img[i]="500 lei DISCOUNT la TV-urile 3D"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/886/"; img[i]="50% reducere la aparatele foto compacte"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/887/"; img[i]="40% reducere la DSLR"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/888/"; img[i]="MP3 player cadou la rame foto digitale Philips"; lnk[i++]="http://econcursuri.com/o/889/"; i–; var rand=Math.round(Math.random()*i); document.write('' + img[rand] + ''); […]

Răspunde
Postelnicu Mariana 8 January 2013 at 20:52

Tantra este o metoda de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectele fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India.

Răspunde
Ruxandra Morosanu 8 January 2013 at 21:56

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala si provine din India.

Răspunde
gal diana cristina 8 January 2013 at 22:24

Tantra este una dintre cele mai vechi metode de dezvoltare spirituala si cunostere de pe teritoriul indian.

Răspunde
ARON SANDU 8 January 2013 at 23:34

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

Pentru a practica tantra nu putem fi fragmentati, nici divizati, desi multe persoane se simt asa, caci este o cale de integrare, completa si libera, care sparge conditionarile mintale, tabuurile si vechile leziuni emotionale.

De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

Tantra descrie viata ca pe un tesut incomensurabil in care se impletesc situatii, persoane, acte si experientei, pentru ca unii cu altii sa ne putem uni catre deplina dezvoltare, atat personala, cat si colectiva. IN provinciile Bengal şi Assam, în Tibet.

Răspunde
Ana-Maria Pal 8 January 2013 at 23:34

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
tudorache caterina 9 January 2013 at 8:07

TANTRA este un compendiu existential care ia in seama toate aspectele spiritoale ale omului.Eate o metoda de dezvoltare spirituala originara din India cecolului V ,fiind foarte actuala si in secolul nostru.Tantra concduce spre eliberarea spirituala a omului.

Răspunde
goleanu anisoara 9 January 2013 at 8:12

Tantra este o metoda de dezvoltare spiritoala care duce in final la o eliberare spirituala a omului.Tantra ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea ,meditatia,bucuria ,sexul- tot ceea ce fece oarte din viata unui om,de-a lungul timpului.Tantra este originara din India antica si are si astazi multi adepti.

Răspunde
Pavalache Sebastian Ionut 9 January 2013 at 8:38

Tantra reprezinta un complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului posterioare textului fundamentale.Provine din India.

Răspunde
Ionescu Aneta 9 January 2013 at 9:22

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Nu este o religie,in sensul traditional.Provine din India.

Răspunde
Moraru Oana-Alexandra 9 January 2013 at 9:29

Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”.Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

Răspunde
Avram Roberto 9 January 2013 at 10:02

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
Radulescu Ioana-Maria 9 January 2013 at 10:03

Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

Răspunde
Aldea Andreea 9 January 2013 at 10:05

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
Avram Lucian 9 January 2013 at 10:06

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
Avram Sofica 9 January 2013 at 10:06

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
Iulia Tomut 9 January 2013 at 11:07

termenul tantra poate insemna uniunea fizica si spirituala a individului cu universul si provine din India

Răspunde
Adela Ioana 9 January 2013 at 11:14

Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.
Tantra provine din Mahāyana si s-a dezvoltat mai ales in Tibet in sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha si transmise secret.

Răspunde
raluca radu 9 January 2013 at 11:55

Tantra este un mod existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originea sa urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spiritua

Răspunde
Bleotu Macrina 9 January 2013 at 12:05

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
Daniela Carmen 9 January 2013 at 13:01

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
Onet Ciprian 9 January 2013 at 13:02

Tantra este un mod existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originea sa urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spiritua

Răspunde
Elena Lazar 9 January 2013 at 13:05

Trannta provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

Răspunde
Ghiorghita Carmen Claudia 9 January 2013 at 13:59

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ.Aceasta practica isi are originea in India antica.

Răspunde
Constantin Catalin C. 9 January 2013 at 14:12

Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere. Ea provine din India.

Răspunde
Mitran Ioana 9 January 2013 at 14:18

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene].
Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

Răspunde
ELVIR 9 January 2013 at 14:24

Aplicată în cuplu, Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.

Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Provine din INDIA

Răspunde
Martinescu-Damsescu Florentina 9 January 2013 at 14:43

Tantra provine din India si poate fi descrisa sub mai multe forme, cateva le enumar mai jos:
Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.

Răspunde
daniel89 9 January 2013 at 14:53

tantra – Complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului posterioare textelor fundamentale. a luat amploare in India Medievala in secolul V.

Răspunde
Ioana Dumitru 9 January 2013 at 15:01

Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale. Tantra provine din Mahāyana si s-a dezvoltat mai ales in Tibet in sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha si transmise secret.

Răspunde
Mihai T. 9 January 2013 at 15:06

Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului ce ia amploare in India.

Răspunde
Radu D. 9 January 2013 at 15:08

Tantra este considerata o sinteza a hinduismului din India.

Răspunde
Emanuel 9 January 2013 at 15:12

Tantra este una dintre cele mai vechi cai spirituale din India, conform lui Mircea Eliade.

Răspunde
Puiu Silvia 9 January 2013 at 15:13

Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

Răspunde
Corici Carina 9 January 2013 at 15:24

Tantra este numele pe care savanții il dau unui stil de ritual religios si meditatie, care a apărut în India medievală

Răspunde
Alexandra 9 January 2013 at 15:24

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere si una din cele mai stravechi cai spirituale indiene. Provine din India

Răspunde
Mihaela Enescu 9 January 2013 at 15:25

Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din India

Răspunde
Alina G. 9 January 2013 at 15:28

Tantra este un complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului.Provine din India

Răspunde
neli leafu 9 January 2013 at 15:31

Termenul Tantra provine din sanscrita si semnifica legatura, conexiune sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.
Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

Răspunde
Monika Erzsebet 9 January 2013 at 15:36

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei foarme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul V,si care a aajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
Denisa Prodan 9 January 2013 at 15:37

Tantra este chintesenta intr-un cuplu, atat fizica cat si spirituala si armonizarea cu intregul univers.a fost dezvoltata in India si cuprinde yoga, meditatia, adorarea zeitatilor si sanatatea corporala.

Răspunde
Taifas Loredana 9 January 2013 at 15:42

antra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.

Răspunde
Balan Adrian 9 January 2013 at 15:45

Tantra(Sanscrită: तन्त्र, “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor

Răspunde
Torcatoru Elena-Cristina 9 January 2013 at 15:51

Trantra provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

Răspunde
Antoanela 9 January 2013 at 15:56

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
Manole Vasile 9 January 2013 at 15:58

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Provine din India antica.

Răspunde
Marinaș Andreea Mihaela 9 January 2013 at 16:06

Cuvantul “tantra” vine din limba sanscrita, unde inseamna legatura, conexiune, uniune fizica si spirituala, armonizare cu universul. Tot tantra sau practicile tantrice sunt cele care unesc armonios elemente opuse, sexe opuse, yin si yang, fizicul si spiritul. Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI.

Răspunde
Adela D 9 January 2013 at 16:13

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

Răspunde
Gabriela 9 January 2013 at 16:17

Tantra este o ştiinţă esoterică mistică care se ocupă cu studiul întregului univers, începând cu fiinţa umană. Provine din India.

Răspunde
Corbeanu Veronica-Marcela 9 January 2013 at 16:25

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret

Răspunde
badan claudius 9 January 2013 at 16:49

tantra ( metoda, legatura, uniune, etc)este calea de a face din om o fiinta spirituala cat mai desavarsita si cat mai aproape de Dumnezeu.India este tara unde are cea mai mare dezvoltare.

Răspunde
Magda 9 January 2013 at 17:23

În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea. Provine din India.

Răspunde
Chilom Diana 9 January 2013 at 18:00

Tantra este originara din India medievala si reprezinta numele dat de erudiți unei forme a hinduismului din sec V. Ea poate fi definita ca o cale sau practica spirituala.

Răspunde
goleanu constantin 9 January 2013 at 18:25

Tantra este originara din India si are multi adepti in intreaga lume.Este o metoda desavarsita de a face din om o fiinta spirituala,libera ,prin arta,frumusete,iubire,sex.Componentele Tantrei sunt: yoga,meditatia,adorarea zeilor,sanatatea corpului,medicina ayurvedica.

Răspunde
Rosca Bogdan 9 January 2013 at 18:56

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
Crisan Bianca Maria 9 January 2013 at 19:24

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate in India.

Răspunde
GHICA 9 January 2013 at 19:26

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate in India.

Răspunde
dovan cristina 9 January 2013 at 19:45

Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret.vreau sa va dau o definitie in opinia mea,tantra este o modalitate de a ajunge la anumite simtaminte si anumite placeri depunand mai multa munca decat atunci cand vrei sa te simit bine in mod normal alaturi de partener,daca as da o alta definitie ar insemna sa o copiez si ar fi o definitie prea diferita de ceea ce insemana de fact

Răspunde
Jojoleen 9 January 2013 at 20:11

Tatra ( care in sanscrita inseamna “principiu, doctrina,sistem, teorie”) reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere care a luat nastere in India.Este una din cele mai vechi cai spirituale indiene inrudite cu taoismul chinezesc.

Răspunde
Eugen 9 January 2013 at 20:11

Este o metoda de dezvoltare spiritauala.Provine din Mahayana,India

Răspunde
Ioana Dumitru 9 January 2013 at 20:30

Trannta provine din India si reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.

Răspunde
Silimon Laurentiu 9 January 2013 at 20:31

Tantra reprezinta o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere,fiind una din cele mai stravechi cai spirituale indiene.Provine din India

Răspunde
Ioakeimidis Adriana 9 January 2013 at 20:38

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Provine din India.

Răspunde
Rusu Alexandru 9 January 2013 at 20:44

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
Anghel Andreea 9 January 2013 at 20:46

Banuiesc ca majoritatea abia acum au aflat de acest termen si intelesurile sale, insa, fara a ne lungi, complica si copia ceva cat mai bogat si fastuos, fiecare alege o particica ce i-a atras, sau nu, atentia, de aceea, raspunsurile vor avea o multitudine de ”culori” si cunostinte. Sper sa fie si acesta unul bunicel 🙂

Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Provine din Mahayana,India

Răspunde
popov valentin 9 January 2013 at 20:46

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.provine din India

Răspunde
sims 9 January 2013 at 20:46

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
cristina 9 January 2013 at 22:26

Tantra este o formă de cunoaştere şi provine din India.

Răspunde
alex 9 January 2013 at 23:03

Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care ia amploare in India medievala incepand cu secolul V, si care a ajuns sa influenteze toate formele de expresie religioasa indiene intr-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerata astazi de anumiti invatati sinteza hinduismului si totodata cea mai noua si mai completa forma de manifestare, o veritabila renastere a acestuia. Provine din India.

Răspunde
Radu Alexandra - Catalina 9 January 2013 at 23:36

Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
cristi nitu 10 January 2013 at 3:21

Tantra este arta iubirii si provine din India.Pentru mai multe detalii apelati-ma.lol

Răspunde
Claudia Lungu 10 January 2013 at 7:12

Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea. Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret.

Răspunde
Andrisan Cristina 10 January 2013 at 7:56

Tantra este o artă, ştiinţă, o cale spirituală şi un mod de viaţă care spune “da” la toate dimensiunile vieţii.Născută în India cu mii de ani în urmă, Tantra oferă metode de meditaţie care pot fi practicate de cupluri sau single-uri, care să conducă la stări de conştiinţă extinsă şi extaz.Tantra nu poate fi învăţata prin cărţi, dar poate fi experimentată. Nu poate fi predată, dar poate fi transmisă. Transmiterea silenţioasă a strălucirii şi rafinamentului prezenţei Maestrului este locul în care esenţa predării trăieşte cu adevărat. Practicantul de Tantra se bea şi se tranformă prin ea.Un precursor la hinduism şi budism, Tantra datează din urmă cu 6000 de ani la cultura dravidiană care a înflorit în Valea Indusului. O societate foarte liberă şi rafinată, dravidianii şi-au trăit viaţa într-un mod liber şi natural. Tantra a evoluat ca un sistem de auto-realizare în India antică cu mii de ani în urmă.Cea mai veche scriptură tantrică a fost înregistrată în India in urmă cu 5-700 de ani. Este numită Vigyan Bhairav Tantra, iniţial o conversaţie între Shiva, un maestru tantric şi consoarta sa Devi (sau Parvati). Învăţăruile lui Shiva constau în 112 metodele de meditaţie, care folosesc fiecare aspect al experienţei umane ca o uşă la trezire spirituală. Un aspect important în învăţătura lui Shiva este echilibrul dintre sexul feminin şi cel masculin.Redescoperirea lui Vigyan Bhairav Tantra s-a întămplat print-un nume mistic indian Gorakh, care a trăit în secolul XII şi a fost o influenţă enormă pentru renaşterea tantrică.

Răspunde
Adriana 10 January 2013 at 8:33

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
Dina Gabriela 10 January 2013 at 9:11

Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
Andreea Lazar 10 January 2013 at 9:17

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale:India antica.

Este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatie, sexualitate, alimentatie, arta iubirii, creativitate, perceptie interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

Răspunde
danila eva 10 January 2013 at 9:18

Tantra este un complex de scrieri religioase ale hinduismului si budismului numite simbolic calea spre divinitate.Tantra este o experienta spirituala ce se ocupa cu studiul intregului univers, incepand cu omul,ciclicitatea naturii si pana la intregul cosmos,scopul fiind restabilirea legaturii intre cer si pamant.Originile sale sunt Tibet,India.

Răspunde
BACIU MIHAELA 10 January 2013 at 9:55

Tanra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene.

Răspunde
Mihuti 10 January 2013 at 9:56

Tantra este o medota de dezvoltare spirituala si cunoastere. Provine din India.

Răspunde
Loredana 10 January 2013 at 9:56

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Origini are in India antica.

Răspunde
dan ababei 10 January 2013 at 10:13

Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
marinanton 10 January 2013 at 10:25

Termenul”tantra” provine din sanscrita si semnifica legatura,conexiune,uniune.Este originar din India.

Răspunde
Bordei Alexandru 10 January 2013 at 10:26

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul al V lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
ana maria 10 January 2013 at 10:31

Tantra(Sanscrită: तन्त्र, “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor

Răspunde
rosca raluca daniela 10 January 2013 at 10:52

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
Paraschiv Marinela 10 January 2013 at 11:51

Tantra este un sistem spiritual bazat pe acceptarea si intelegerea vietii asa cum este ea acum, cu dorintele, pasiunile si bucuriile noastre. Provine din India

Răspunde
Kate80 10 January 2013 at 11:59

Tantra(Sanscrită: “țesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor .Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia. Semnificația istorică a tantrei constă în faptul că a influențat toate religiile mari din India care existau la începutul perioadei medievală(500-1200en): astfel toate denominațiunile hinduse, shivaism, shaktism și vishnuism, precum și budhismul și jainimsul, toate au dezvoltat corpusuri foarte mari, bine documentate, de practici și doctrine asemănătoare. Chiar și islamul în India a fost influențat de Tantra. Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia, Vietnam șiIndonezia. Astăzi putem să regăsim cea mai puternică influență tantrică în budhismul tibetan și în multe forme de hinduism ca și în mișcarea internațională a posturilor de yoga și în cele mai multe forme ale spiritualității alternative americane cunoscute sub denumirea generică New Age.

Răspunde
Dumitru Ioana 10 January 2013 at 12:27

Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului. Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
Silimon Laurentiu 10 January 2013 at 12:31

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios.Provine din India

Răspunde
Dumitrescu Dana Elena 10 January 2013 at 12:48

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia.

Răspunde
Simona 10 January 2013 at 12:54

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

Răspunde
Stepanschi George 10 January 2013 at 13:03

Tantra este o forma de hinduism din India medievala

Răspunde
Gramescu Adriana-Mihaela 10 January 2013 at 13:09

Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care ia amploare in India medievală începând cu secolul V, si care a ajuns sa influenteze toate formele de expresie religioasa indiene intr-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiti invatati sinteza hinduismului si totodata cea mai noua si mai completa forma de manifestare, o veritabila renastere a acestuia.

Răspunde
Adriana Elena Stanescu 10 January 2013 at 13:21

Tantra este o metoda de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India secolului V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene

Răspunde
lautarescu adriana 10 January 2013 at 13:35

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

Răspunde
lautarescu daniel 10 January 2013 at 13:35

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

Răspunde
oprea ion 10 January 2013 at 13:36

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

Răspunde
ungureanu ioana 10 January 2013 at 13:36

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

Răspunde
ungureanu dumitru 10 January 2013 at 13:36

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

Răspunde
ungureanu dragu 10 January 2013 at 13:37

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian si provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune”.

Răspunde
Sava Iulia 10 January 2013 at 14:17

este o metoda straveche de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India

Răspunde
Botoman Eugen 10 January 2013 at 14:21

Tantra este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatia, sexualitatea, alimentatia, arta iubirii, creativitatea, perceptia interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale. Provine din India antica

Răspunde
Alex 10 January 2013 at 14:50

Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi. Cu ajutorul ei putem descoperi parti din noi care au fost uitate sau reprimate, putem elibera o energie pe care o putem folosi pentru a mari senzatia de placere, pentru a ne atinge scopurile in viata sau chiar pentru a evolua spiritual.

Răspunde
Cirjan Larisa 10 January 2013 at 16:32

Tantra este una dintre cele mai vechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala si a aparut in India antica.

Răspunde
lrt aurica 10 January 2013 at 17:03

de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor[necesită citare].
Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V[2], și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.
Cel mai vechi text care folosește cuvantul tantra se află chiar în Rig Veda(X.71.9).[3] Cuvântul “tantrika” este folosit de practicanți tantrei în shivaism, dar practicanții budhiști ai Tantrei nu folosesc acest cuvânt pentru a se autodenumi.[4]
Semnificația i

Răspunde
muresan gabriela 10 January 2013 at 17:44

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare).

Răspunde
Alisa 10 January 2013 at 18:15

Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala si cunoastere; este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V.

Răspunde
Bianca B. 10 January 2013 at 18:29

“Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers.
Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale:India antica.Este o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor: bogatie, sexualitate, alimentatie, arta iubirii, creativitate, perceptie interna prin intermediul intuitiei, a facultatii mistice si spirituale.

Răspunde
Adela Mariana 10 January 2013 at 18:31

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.
De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
Preda L. 10 January 2013 at 18:33

Provine din Mahayana,India. Este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.
Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc.Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia.

Răspunde
Becze Melinda 10 January 2013 at 18:43

Vine din India, este o forma de cunoastere spirituala.

Răspunde
Moldovan Cristian 10 January 2013 at 19:22

Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala care ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea,meditatia, bucuria, sexul, tot ceea ce face oarte din viata unui om de-a lungul timpului. Tantra este originara din Mahayana, India.

Răspunde
pop-cozac emil 10 January 2013 at 19:44

Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.
Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
Tantra este originara din Mahayana, India.

Răspunde
Talasman Dragos-Florin 10 January 2013 at 19:55

Tantra este fascinantă, căutată, studiată, discutată, controversată, neînţeleasă, admirată, blamată… dar în nici un caz, nu poate fi ignorată de cei care se apropie de domeniile spiritualităţii orientale. Şi de fapt, nici blamată de cei care încep să o cunoască.
Apărută în India, o ţară în care sistemul castelor mergea atât de departe încât unii oameni erau consideraţi de neatins, sau nu aveau voie să participe la orice activitate a comunităţii, tantra întoarce faţa religiei către orice om. Deschide toate porţile tuturor oamenilor, îmbrăţişează orice căutător sincer al realităţii. Tantra nu respinge pe nimeni şi te primeşte cu tot ceea ce eşti- ca om şi ca zeu. Tot ceea ce este în tine merită înţeles şi luminat. Fiecare dintre noi primeşte o şansă la redescoperirea de Sine şi la recunoaşterea Inimii sale.

Răspunde
Boldeanu Cristiana 10 January 2013 at 19:59

Tantra reprezinta o cale spre extaz si un cult al extazului, o proclamare a vietii in intregul ei si o incercare de descoperire a divinului in interiorul fiintei.In Tantra, actul erotic devine sacru, fiind un veritabil cult, o adoratie. Este un dar al vietii. Provine din India.

Răspunde
Croitoru Roxana Anda 10 January 2013 at 20:26

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.
Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.
Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.
Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina.
Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
Tantra nu este nici un curs de educaţie sexuală, nici o simplă tehnică de contracepţie prin retenţia ejaculării. A nu ţine seama decât de acest aspect înseamnă a rata misterul Tantra-ei. Este adevărat, după cum vom vedea, că o respiraţie foarte lentă permite reţinerea ejaculării şi prelungirea actului amoros. Însă, comportându-se în acest fel, bărbatul riscă să-şi piardă spontaneitatea, inocenţa şi latura lui nedomesticită totodată; mentalul preia controlul şi nu mai rămâne loc de meditaţie. Or, esenţa Tantra-ei nu este o tehnică, ci este „iubire”, „rugăciune”, o relaxare a inimii ce creează un spaţiu în care bărbatul şi femeia se topesc.

În Tantra regăsim inocenţa copilului, învăţăm din nou să ne jucăm cu persoana iubită fără să planificăm actul sexual, întrucât proiectul falsifică jocul şi rupe contactul cu trăirea clipei. Acceptarea totală a ceea ce se petrece determină deschiderea sufletului. Întâlnirea este adevărată pentru că fiecare din cei doi se poate arăta aşa cum este. Nu este nimic de dovedit, nimic de apărat, nimic de protejat. Două fiinţe trăiesc o relaţie de iubire autentică. Nu contează timpul, vârsta sau condiţiile exterioare; doar clipa prezentă este cea care contează. Cu cât ne asumăm riscul de a fi noi înşine în momentul prezent, cu atât relaţia se înrădăcinează, se împlineşte şi înfloreşte.

Tantra nu este un curs tehnic, deşi foloseşte anumite metode şi tehnici care pot permite o deschidere spre lumea tantrică şi care presupun o practică constantă şi multă perseverenţă. Veţi întâlni o experienţă a Tantra-ei care poate fi un răspuns binevenit haosului social şi afectiv actual.

Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.

Răspunde
aniela r 10 January 2013 at 20:51

“Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală.” Provine din India

Răspunde
ATANASIU-RAILEANU FLORINA 10 January 2013 at 21:26

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere dezvoltate pe teritoriul indian.Este una din cele mai vechi cai spirituale indiene.

Răspunde
Constantin Craciun 10 January 2013 at 21:42

antra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet.

Răspunde
daniel 10 January 2013 at 22:25

“Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.”

Răspunde
Dumitru Laura 11 January 2013 at 0:00

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul al V lea , și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.Are originea in India antica.

Răspunde
STEFAN NADIA IRINA 11 January 2013 at 0:56

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.

Răspunde
deac liliana 11 January 2013 at 8:47

hinduism, India medievala

Răspunde
laura deac 11 January 2013 at 8:48

o forma a hinduismului in India medievala

Răspunde
Dinu Ioana 11 January 2013 at 10:58

.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala

Răspunde
Grama Ioana 11 January 2013 at 11:46

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica. Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul. Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient. Tantra nu este nici un curs de educaţie sexuală, nici o simplă tehnică de contracepţie prin retenţia ejaculării. A nu ţine seama decât de acest aspect înseamnă a rata misterul Tantra-ei. Este adevărat, după cum vom vedea, că o respiraţie foarte lentă permite reţinerea ejaculării şi prelungirea actului amoros. Însă, comportându-se în acest fel, bărbatul riscă să-şi piardă spontaneitatea, inocenţa şi latura lui nedomesticită totodată; mentalul preia controlul şi nu mai rămâne loc de meditaţie. Or, esenţa Tantra-ei nu este o tehnică, ci este „iubire”, „rugăciune”, o relaxare a inimii ce creează un spaţiu în care bărbatul şi femeia se topesc.În Tantra regăsim inocenţa copilului, învăţăm din nou să ne jucăm cu persoana iubită fără să planificăm actul sexual, întrucât proiectul falsifică jocul şi rupe contactul cu trăirea clipei. Acceptarea totală a ceea ce se petrece determină deschiderea sufletului. Întâlnirea este adevărată pentru că fiecare din cei doi se poate arăta aşa cum este. Nu este nimic de dovedit, nimic de apărat, nimic de protejat. Două fiinţe trăiesc o relaţie de iubire autentică. Nu contează timpul, vârsta sau condiţiile exterioare; doar clipa prezentă este cea care contează. Cu cât ne asumăm riscul de a fi noi înşine în momentul prezent, cu atât relaţia se înrădăcinează, se împlineşte şi înfloreşte.Tantra nu este un curs tehnic, deşi foloseşte anumite metode şi tehnici care pot permite o deschidere spre lumea tantrică şi care presupun o practică constantă şi multă perseverenţă. Veţi întâlni o experienţă a Tantra-ei care poate fi un răspuns binevenit haosului social şi afectiv actual.Tantra nu este nici o filosofie, nici o religie în sensul dogmatic al termenului. Ea nu se opune nici uneia dintre ele. Este o experienţă esenţial spirituală. Este religioasă în sensul de RELEGARE, care restabileşte legătura între sus şi jos, între cer şi pământ, între sex şi conştiinţa divină. În natura ei profundă, Tantra este o ştiinţă, o experienţă unitară a corpului, a sufletului şi a minţii. Ea ne arată o cale spirituală a cărei practică generează o experienţă verificabilă de expansiune a conştiinţei ce permite eliberarea.

Răspunde
Arsene Grig 11 January 2013 at 13:18

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
nicolae claudia 11 January 2013 at 13:22

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene..India

Răspunde
acatrinei veorica 11 January 2013 at 13:25

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica. Tantra este un gen de meditaţie în doi, care îşi găseşte izvorul în unirea dintre principiile feminin şi masculin, şi al cărei motor este energia sexuală.

Răspunde
Dumitru Laura 11 January 2013 at 14:32

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
Moldovan Lenuta Georgiana 11 January 2013 at 16:09

Tantra (“țesătură, urzeală “) provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, iar astazi este considerată sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

Răspunde
georgeta carare 11 January 2013 at 16:44

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere.

Răspunde
Stefanica Marius 11 January 2013 at 16:49

Tantra este o metoda de cunoastere si dezvoltare spirituala si provine din India.

Răspunde
Radulescu Catalin 11 January 2013 at 17:38

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Provine din India, regiunea Mahayana.

Răspunde
Elisabeta 11 January 2013 at 18:10

Provine din Mahayana ,India
Un fel de hinduism,inrudit cu tao-ism,o metoda de autocunoastere si cunoastere.

Răspunde
andreea monica 11 January 2013 at 18:17

Tantra este o metoda de cunoastere si dezvoltare spirituala si provine din India.

Răspunde
Georgescu Ramona 11 January 2013 at 20:09

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !

Răspunde
Oana P 11 January 2013 at 20:38

Tantra este o metoda de cunoastere si dezvoltare spirituala si provine din India.

Răspunde
Vlad 11 January 2013 at 20:38

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Provine din India, regiunea Mahayana.

Răspunde
Leonora Liana 11 January 2013 at 20:40

Tantra (“țesătură, urzeală “) provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian.

Răspunde
Augustin 11 January 2013 at 20:41

Tantra este o metoda de dezvoltare spirituala care ia in calcul toate aspectele evolutiei omului: arta,iubirea,meditatia, bucuria, sexul, tot ceea ce face oarte din viata unui om de-a lungul timpului. Tantra este originara din Mahayana, India.

Răspunde
Baloiu 12 January 2013 at 8:40

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.

Răspunde
Doleanu R. 12 January 2013 at 10:12

Tantra este o ştiinţă esoterică mistică care se ocupă cu studiul întregului univers, începând cu fiinţa umană: gândurile, emoţiile, corpul fizic, şi continuând cu ciclicitatea naturii, cu armonia muzicii şi a vibraţiilor, ajungând până la dinamica stelelor şi a întregului cosmos.
Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet.

Răspunde
Ghezea Georgiana 12 January 2013 at 11:31

Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi. Cu ajutorul ei putem descoperi parti din noi care au fost uitate sau reprimate, putem elibera o energie pe care o putem folosi pentru a mari senzatia de placere, pentru a ne atinge scopurile in viata sau chiar pentru a evolua spiritual.

Răspunde
Silimon Laurentiu 12 January 2013 at 14:03

Tantra provine din India antica si este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa.Tantra este un cult al naturii si a vietii care duce la eliberarea fiintei umane din punct de vedere spiritual.

Răspunde
constantin 12 January 2013 at 14:25

1. Grup de texte tradiționale din India, numite și simbolic „Calea spre divinitate”, care au permis constituirea religiei autonome numite tantrism.
2. Este o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi.

Răspunde
Ana-Maria 12 January 2013 at 18:42

Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India,regiunea Mahayana.

Răspunde
Ioana Dumitru 12 January 2013 at 19:11

Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa. Provine din India,regiunea Mahayana.

Răspunde
Pacuraru Laura Alexandra 12 January 2013 at 19:45

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
schuster gabriela 12 January 2013 at 23:16

Tantra(Sanscrită: tesătură, urzeală “; astfel “principiu, sistem, doctrină, teorie” de la rădăcina verbală tan “a se răspândi, a se propaga”, și sufixul tra “instrument”[1]) este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene.
Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.
Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Răspunde
TODORAN FLORIN RAZVAN 13 January 2013 at 0:23

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene, conform lui Mircea Eliade fiind anterioară Vedelor. Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene într-un grad mai mare sau mai mic. Tantra este considerată astazi de anumiți învățați sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia. Semnificația istorică a tantrei constă în faptul că a influențat toate religiile mari din India care existau la începutul perioadei medievală(500-1200 en): astfel toate denominațiunile hinduse, shivaism, shaktism și vishnuism, precum și budhismul și jainimsul, toate au dezvoltat corpusuri foarte mari, bine documentate, de practici și doctrine asemănătoare. Chiar și islamul în India a fost influențat de Tantra.Ideile și practicile tantrice s-au răspandit mult în afara Indiei, în Tibet, Nepal, China, Japonia, Cambogia, Vietnam și Indonezia. Astăzi putem să regăsim cea mai puternică influență tantrică în budhismul tibetan și în multe forme de hinduism ca și în mișcarea internațională a posturilor de yoga și în cele mai multe forme ale spiritualității alternative americane cunoscute sub denumirea generică New Age.
Definit pentru prima dată ca un stil îmbunățit tehnic al practicii spirituale, Tantra nu are o singură doctrină specifică; dezvoltând mai degrabă învățăturile specifice diferitelor religii care au adoptat metodele tantrice.

Răspunde
Oana Alexandra Stanciu 13 January 2013 at 0:46

Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric (cu similitudini cu Hinduismul tantric) a murit în India dar a avut succes în Tibet. Tantrismul se dezvoltă din hinduism în india odată cu Buddhismul.

Răspunde
valys 13 January 2013 at 0:47

Tantra – provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Textele tantra încurajează evocarea zeilor, stîpânirea puterilor magice, uzul cânturilor sacre numite mantra, uzul versurilor mistice numite mandala, a gesturilor corporale numite mudra şi diverse forme de meditaţie şi yoga. Buddhismul Tantric a murit în India dar a avut succes în Tibet

Răspunde
Bogdan 13 January 2013 at 1:06

Tantra a reusit sa atinga o astfel de popularitate in Occident, deoarece este o metoda de dezvoltare si implinire spirituala personala care include in practicile sale activitatea sexuala

Răspunde
Vasilescu Ionel Cornel 13 January 2013 at 9:10

Tantra este o metode de dezvoltare si cunoastere spirituala care cuprinde toate aspectle fiintei umane ,nu numai cele de expresie religioasa si provine din India,regiunea Mahayana.

Răspunde
Alexandra. 13 January 2013 at 13:30

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere si provine din India.

Răspunde
Ioana Dumitru 13 January 2013 at 14:58

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituala si cunoastere.Tantra este numele dat de eruditi unei forme a hinduismului care i-a amploare in India Medievala incepand cu secolul v,si care a ajuns sa influenteze toate formele de religie indiene.

Răspunde
Barsan Liviu 13 January 2013 at 17:35

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere, care a luat nastere pe teritoriul indian.

Răspunde
Dumitrescu Dana Elena 13 January 2013 at 19:31

Tantra provine din Mahāyana, India si este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere dezvoltate pe teritoriul indian. Se consideră înrudită cu taoismul chinezesc. Este una din cele mai străvechi căi spirituale indiene. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, iar astazi este considerată sinteza hinduismului și totodată cea mai nouă și mai completă forma de manifestare, o veritabilă renaștere a acestuia.

Răspunde
Ramona 13 January 2013 at 20:14

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

Răspunde
Nita Marin 13 January 2013 at 20:19

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Este, de asemenea, o metoda de dezvoltare, care le permite practicantilor sa evolueze in toate aspectele individualitatii lor. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
Ursu George 13 January 2013 at 20:44

Tantra este una dintre cele mai importante metode de cunoastere spirituala

Răspunde
Alexandra M. 13 January 2013 at 21:54

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere.Tantra provine din Mahāyana, India

Răspunde
herea marian iuliana - magdalena 13 January 2013 at 22:22

Tantra provine din Mahāyana şi s-a dezvoltat mai ales în Tibet în sec. V-VI pe baza unor texte considerate ale lui Buddha şi transmise secret. Nu se concentrează asupra Nirvanei ci mai mult asupra prezentului şi a vieţii cotidiene. Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”. O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers.
Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Din India !
Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.
Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare). Este ca un tesut vital care interrelationeaza toate fatetele fiintei umane pentru a duce la eliberarea sa spirituala, divina.
Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”, a ceea ce se petrece, indiferent ce se petrece sau cum se petrece. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul, râsul, plânsul, mânia, încrederea, îndoiala, umbra şi lumina. Tantra nu este nici represiune, nici necuviinţă, ştiind că una este vectorul celeilalte. Ea este ceea ce este, în mod conştient.
Tantra nu este o religie, în sensul tradiţional al termenului, sau o filosofie, dar nici o cale mistică bazată pe concepte metafizice. Creaza o punte între sexualitate şi spirit, Tantra uneşte două direcţii ale căutării spirituale care, în alte şcoli spirituale, sunt despărţiteÎ: controlul şi extazul. Originile tantrismului urcă în timp până în jurul anului 2000 î. Hr., când populaţia Haroppa a migrat în valea Indului. Această populaţie se bucura de o bunăstare importantă şi dovezile arheologice probează că apreciau în mod deosebit artele. Societatea Haroppa era de tip matriarhal. Principala preocupare a haroppeilor era să trăiască în bunăstare, fiecare locuinţă fiind dotată cu cel puţin o baie. În piaţa centrală a capitalei lor, Mohenjo-Daro, edificiul dominant nu era un turn sau un templu, ci o piscină imensă – un adevărat monument al bunăstării.
În limba sanscrită, Tantra înseamnă “ţesătură, urzeală”. Cuvântul este compus din rădăcina “tan”, care înseamnă expansiune, şi din “tanto” care înseamnă coardă, sfoară. În viziunea tantrică, întregul univers fizic şi mental, este perceput ca fiind asemeni unei ţesături în care părţile se unesc într-un întreg (Tot), şi în care întregul (Totul) se reflectă în toate părţile lui. Adevăratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care ştie să cânte cu înţelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi” dinăuntrul sufletului său şi din întregul univers. Provine din India si are o vasta raspandire.

Răspunde
GABRIELA TRIF 14 January 2013 at 8:23

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati.

Răspunde
Bordei Alexandru 14 January 2013 at 10:32

metoda de cunoastere si dezvoltare spirituala din India

Răspunde
Catalina 14 January 2013 at 11:59

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala care provine din India

Răspunde
Dumitrescu Dana Elena 14 January 2013 at 20:46

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

Răspunde
Poienar Robert 15 January 2013 at 10:22

Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati

Răspunde
draghita melinda 15 January 2013 at 14:31

este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere
Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

Răspunde
Tanase Ciprian 15 January 2013 at 15:05

Cunoscută în occident și sub denumirea de tantrism , Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V.

Răspunde
Nicoleta T 15 January 2013 at 16:22

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala.

Răspunde
parvu 15 January 2013 at 17:18

Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. De fapt, cuvantul “tantra” se compune din “tan” (tesatura) si “tra” (eliberare), iar din punct de vedere etimologic provine din “Tanoti” (expansiune) si Trayoti (eliberare).Tantra este un compendiu existential care permite descoperirea caii vitale care conduce spre evolutia spirituala prin intermediul frumusetii, a artei, a iubirii, a meditatiei, a bucuriei si a sexului meditativ. Originale sale urca in negura timpului, in India antica, unde Shiva (zeul) dezvaluie secretele vietii consoartei sale Shakti (zeita), numita Parvati. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric. Tara de origine este India

Răspunde
emanuela vass 15 January 2013 at 19:12

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
emanuela vass 15 January 2013 at 19:13

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde
Andreea TD 15 January 2013 at 19:24

Tantra provine din India.Acest lucru se poate afla usor din cartea lui Mircea Eliade,”Nopti la Serampore”.

Răspunde
Nicoleta 15 January 2013 at 19:25

este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere Termenul “Tantra” provine din sanscrita si semnifica “legatura”, “conexiune” sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Răspunde
Tiberiu T 15 January 2013 at 22:39

Este una dintre cele mai stravechi metode de cunoastere si dezvoltare spirituala. Provine din India.

Răspunde
Ioana Dumitru 16 January 2013 at 12:45

Tantra este una din metodele de dezvoltare spirituală și cunoaștere. Tantra este numele dat de erudiți unei forme a hinduismului care ia amploare în India medievală începând cu secolul V, și care a ajuns să influențeze toate formele de expresie religioasă indiene.

Răspunde

Scrie un comentariu