Tabu
HEALTHSlider

Cât de adevărată este zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe”. Descifrarea expresiilor medicale

Există anumite zicale pe care le repetăm și pe care le aplicăm în viața de zi cu zi fără să le punem la îndoială. Dar ele conțin uneori mai multă înțelepciune populară decât cunoștințe medicale.

Mănâncă ca un rege la micul, ca un prinț la prânz și ca un cerșetor la cină

Zicala ar fi apărut după război pentru a promova ideea unui mic dejun făcut din cereale și felii de pâine. În acea perioadă, industria cerealelor se dezvolta considerabil în Statele Unite și această mantră răspundea în principal unei nevoi economice. Când te trezești, trebuie să depui efort fizic și cerebral. Corpul se află în mișcare. Un mic dejun bazat pe zahăr nu are sens: corpul are suficient în sânge în acel moment. consumă proteine (ou, șuncă, brânză) și acizi grași. La prânz, dacă nu poți trage un pui de somn după aceea (ca un prinț!), este mai bine să îl termini cu o băutură caldă și reconfortantă. Seara, pe de altă parte, pregătim o cină mai generoasă, care respectă combinațiile potrivite de alimente. O salată de roșii cu avocado pentru a ne umple organismul de polifenoli; un pește și iaurt pentru a hrăni microbiomul.

Un măr pe zi ține doctorul departe

Există un adevăr în această zicală. Acest fruct, bogat în polifenoli și fibre, ar avea un efect asupra nivelului de lipide din sânge. Prin urmare, cercetătorii au realizat un experiment cu un grup de persoane cu colesterol ridicat. Jumătate din el a mâncat două mere zilnic, cealaltă jumătate l-a înlocuit cu o băutură izocalorică. Rezultat: celor care au mâncat mere le-au scăzut nivelul de colesterol rău în comparație cu grupul de control. Funcția lor endotelială (care menține dilatarea corectă a vaselor) s-a îmbunătățit, de asemenea. Cu toate acestea, cura cu mere nu a avut niciun efect asupra tensiunii arteriale.

Nu ai fost pe faza, ai pierdut

În timpul nopții, corpul se poate dedica în cele din urmă digestiei. Cel mai bine ar fi să luați cina cu aproximativ o oră și jumătate înainte de culcare, potrivit experților. Stomacul are apoi o noapte întreagă de „liniște”, fără agitație, pentru o bună transformare a mâncării. Corpul se regenerează pentru a se pregăti pentru ziua următoare. Eliminarea mesei de seară va duce la o noapte mai puțin odihnitoare și dimineața foamea te va face să mănânci mai mult.

Ridică-te de la masă flămând

În prezent, tindem să mâncăm prea mult de teamă să nu ne fie foame. Organismul trebuie să învețe să simtă sațietatea, mestecând de cel puțin zece până la cincisprezece ori fiecare îmbucătură.

Oamenii optimiști sunt de două ori mai predispuși să aibă o stare de sănătate mai bună decât pesimiștii

În 2015, cercetătorii au investigat relația dintre capacitatea de a vedea „paharul pe jumătate plin” și sănătatea cardiovasculară. Datele a peste 5.000 de americani despre dietă, tensiune arterială, fumat, niveluri de colesterol, indicele corporal au fost combinate cu răspunsurile lor la un chestionar privind gradul lor de optimism și starea lor fizică și mentală. Rezultat: optimiștii au fost de două ori mai susceptibili de a avea o sănătate cardiovasculară mai bună decât pesimiștii. Alte cercetări au arătat deja legătura dintre optimism și prevenirea accidentului vascular cerebral, puterea sistemului imunitar și longevitate.

Dacă ne imaginăm că suntem bolnavi, ne îmbolnăvim

Știința confirmă această afirmație a filosofului François Droz. Multe studii au arătat într-adevăr impactul emoțiilor negative asupra riscului de îmbolnăvire sau de agravare a unei boli. Când apare anxietatea, creierul tinde să se concentreze asupra ei și să amplifice sentimentul. Astfel, unii oameni cu dureri de spate preferă să-și limiteze cât mai mult mișcările, de teama să nu se rănească și mai mult. Această imobilitate îi face să se gândească mai mult la aceste tensiuni și, prin urmare, să se simtă și mai rău.

ARTICOLE SIMILARE

Revenirea triumfală a permanentului

Andreea Damian

O nouă despărţire în showbiz. Cristina Cioran s-a despărţit de Alex Dobrescu, tatăl fetiţei sale

Andreea Damian

Peștii și creveții vor fi recrutați și transformați în spioni subacvatici – Agent Crevete la raport

realitatea

Ce rişti dacă mănânci produse de patiserie dimineața

Andreea Damian

Cu cine au petrecut Paștele în izolare Smiley și Gina Pistol

Tabu Tabu

Covid-19: trucul simplu al unui medic pentru a evita contaminarea alimentelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu