Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cât de agresivă e noua tulpină a coronavirusului

O mutaţie a formei iniţiale a COVID-19, descoperită în sudul Marii Britanii, se răspândeşte mai repede, potrivit ministrului britanic al sănătăţii Matt Hancock. La începutul săptămânii fuseseră deja identificate 1.000 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș” din București, avertizează că această nouă tulpină se transmite mai ușor.

„S-a discutat de câteva luni de zile despre o posibilă mutație a virusului. Ceea ce vedem astăzi în Marea Britanie nu este o variantă mai agresivă a virusului, dar are contagiozitate mari mare. Deja la cel de-al doilea val, vorbim despre o altă variantă virală, care se transmite mai ușor. Nu sunt dovezi că ceea ce se întâmplă în Marea Britanie face notă separată.

Mutațiile se petrec la orice virus și pot fi mai mult sau mai puțin stabile. Coronavirusurile, din care face parte SARS-COV-2, sunt virusuri clar, mai stabile decât marea majoritate a virusurilor, precum cele gripale. Din acest punct de vedere, pentru că sunt mai puține mutații, e mai ușor de obținut un vaccin”, a declarat Adrian Marinescu.

„Referitor la vaccin, momentan, nu trebuie să existe îngrijorări. Nu există dovezi care să arate că vorbim despre un virus mai sever. Timpul ne va spune în ce măsură vor influența aceste mutații. De aceea se face o monitorizare pentru eventualele surprize care ar putea să apară”, a mai declarat Marinescu.

ARTICOLE SIMILARE

J. K. Simmons: “Un rol negativ interesant este intotdeauna distractiv.”

realitatea

Spike Lee va conduce juriul Festivalului de Film de la Cannes din 2020

realitatea

Cum a fost sărbătorită în izolare de manechine celebre Donatella Versace de ziua ei

Tabu Tabu

România investește în bugetele serviciilor, Japonia pune pe primul loc știința

Dora Constantinovici

Serena Williams o înlocuiește pe Kendall Jenner în noua campanie Stuart Weitzman

Andreea Damian

De ce unii oameni sunt imposibil de talentați și ce înseamnă un polimat

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu