Tabu
BEAUTY

Cât de des ai nevoie de o tunsoare pentru un aspect perfect, în funcție de tipul tău de păr

Dacă îți tunzi prea des, acest lucru îl poate împiedica să crească. Dacă îți tai capetele prea rar, părul tău se poate transforma într-un mănunchi de paie. Dar cât de des este „des” și cât de rar este „rar”? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți tunzi părul în funcție de tipul său.

Păr creț

Acest tip de păr poate aștepta puțin mai mult înainte de a-l tunde. Acest lucru se datorează faptului că, chiar și atunci când începe să crească, nu va arăta foarte diferit. Dacă vrei să-ți lași părul să crească, tunde-l la fiecare 6 luni. Dar dacă vrei să-ți menții lungimea și stilul, tunde-l la fiecare 3 luni .

Păr moale

Părul texturat este în mod natural destul de uscat. De aceea, dacă ai părul ondulat și dorești să îți menții buclele, este recomandat să-l tunzi o dată la 6 până la 12 săptămâni. În cazul în care părul este deteriorat sau vopsit prin căldură, ar fi mai bine să-l tunzi de fiecare dată când îl vopsești. Acest lucru va preveni supraprocesarea capetelor.

Păr drept sau ondulat

Părul fin poate fi, de cele mai multe ori, obositor de întreținut. De fapt, poți continua să arăți uimitor săptămâni întregi și dintr-o dată te vei trezi și vei vedea totul distorsionat. Cheia pentru a avea un păr drept sau ondulat bine întreținut este să-l tunzi des, fără a tăia prea mult. Pentru cele mai bune rezultate, tunde-l o dată la 10 săptămâni sau la 3 luni pentru a-ți ține părul sub control.

Păr des

Părul gros este mai „iertător” – nu are nevoie de o tunsoare mai mult timp. Cu toate acestea, uneori te poate face să înnebunești cu șuvițe de păr rătăcite. Așadar, dacă ai părul gros, te poți tunde la fiecare 6 luni pentru a preveni să devină rebel.

Păr subțire

Părul mai subțire este predispus la posibile ruperi. În plus, își poate pierde rapid stilul. Așadar, pentru a-ți păstra stilul și pentru a preveni deteriorarea, este mai bine să-l tunzi la fiecare 2 luni.

Păr deteriorat

Dacă părul tău este predispus la vârfuri despicate, îl coafezi la căldură sau îl vopsești în mod regulat, este mai bine să-l tunzi o dată la 8 săptămâni (6-12 săptămâni). Acest lucru va ajuta părul să rămână mai sănătos. Tunsorile frecvente vor ajuta la prevenirea ruperii și uscarea excesivă. Nu înseamnă că ar trebui să tai prea mult de fiecare dată, tunsorile subtile vor face treaba.

ARTICOLE SIMILARE

Anca Țurcașiu, la 50 de ani. Care e secretul frumuseții ei

Tabu Tabu

CHARLIZE THERON s-a tuns la ZERO! Iata FOTO incredibile!

Fitness facial: cum tonifiem musculatura feței pentru a ne menține pielea fermă

Andreea Damian

Cum arata Bianca Rus cand si-a facut aparitia in showbiz!

Secrete de frumusețe din Orientul Mijlociu care ajută femeile să arate uimitor

Andreea Damian

VACANÅ¢A începe mai devreme cu Bioderma!

realitatea

Scrie un comentariu