Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cât de des ar trebui, de fapt, să te tunzi, pentru ca părul să crească mai repede?

Chiar trebuie să te tunzi mai des pentru a-ți face părul să crească mai lung și mai sănătos? Iată ce spune un hairstilist.

Conform credinței populare, creșterea numărului de întâlniri cu coaforul este o modalitate sigură de a obține un păr lung și sănătos. Tăierea părului pentru a crește mai repede pare destul de contraproductivă. Iată ce părere au experții!

„Există un mit conform căruia tăierea părului îl va face să crească mai repede. Acest lucru nu este neapărat adevărat”, dezvăluie stilistul vedetelor, Angela C. Styles, care lucrează cu Rihanna și Rita Ora, potrivit revistei americane Seventeen.

„Tăierea părului îl face mai sănătos, deoarece elimină vârfurile despicate și menține lungimi bune, împiedicându-le să se deterioreze. Dacă nu scapi de vârfurile despicate, părul tău va continua să se deterioreze”, explică ea.

Ar trebui să vă tundeți mai des pentru a-l face să crească mai repede?

Răspunsul este puțin mai nuanțat! Potrivit expertului, dacă nu vă tundeți în mod regulat, vârfurile despicate sunt susceptibile să se înmulțească și, în cele din urmă, vă vor face părul mai fragil, ceea ce îl împiedică să crească. De aceea, o mică vizită la coafor ajută la eliminarea capetelor în stare proastă și la promovarea creșterii părului, dar nu îi permite să crească mai repede.

Cât de des ar trebui să ne tundem depinde de textura părului: „Oamenii cu păr texturat ar trebui să-l tundă la fiecare 2-3 luni. În ceea ce îi privește pe cei cu părul netexturat, tunsul variază în funcție de viteza cu care crește părul lor”, continuă ea.

Tunsorile foarte scurte și pixie trebuie întreținute la fiecare 3-4 săptămâni, în timp ce boburile trebuie să fie reîmprospătate la fiecare două luni pentru a-și păstra forma perfectă. În ceea ce privește părul lung, femeile își pot permite să aștepte până la 4 luni înainte de a-l scurta.

ARTICOLE SIMILARE

Rebel Wilson a slăbit și a postat imagini pe Instagram. Arată spectaculos!

Andreea Damian

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Drama unei vedete din Romania care a pierdut lupta cu kilogramele

realitatea

Când trebuie să ne vaccinăm antigripal

Andreea Damian

Șeful Facebook renunță la intenția de interzicere a reclamelor politice – zice că e nedemocratică

realitatea

Apetitul tău are 7 „vârste” și oricine dorește să rămână în formă trebuie să le cunoască

Andreea Damian

Scrie un comentariu