Home > beauty > Cât de des ar trebui să ne spălăm părul pentru a-l păstra sănătos

Cât de des ar trebui să ne spălăm părul pentru a-l păstra sănătos

Te întrebi adesea cât de des ar trebui să te speli pe cap, însă răspunsul îl deții chiar tu. Stiliștii de top susțin că frecvența spălărilor depinde foarte mult de tipul de păr, de stilul de viață, dar și de preferințele personale.

Nu există nicio regulă care să spună că ar trebui să ne spălăm pe păr de două ori pe săptămână sau chiar în fiecare zi, spun specialiștii. Însă, poluarea, colorarea părului sau produsele de îngrijire a părului contribuie la decizia pe care trebuie să o luăm atunci când vrem să ne spălăm pe păr.

Cu cât îl speli mai rar, cu atât mai rar trebuie să-l speli

Asta înseamnă că un păr grozav este acela care este lăsat să secrete sebuum, un ulei natural care contribuie la sănătoatea firului de păr. Produsele de îngrijire a părului nu fac decât să-l usuce și mai mult.

Folosește două tipuri de șampon

Primul șampon va elimina murdăria, iar al doilea va trata părul. Tipul de păr este, de asemenea, un factor major în stabilirea frecvenței spălării părului. Părul uscat poate necesita mai multă spălare, dar cu mai puțin șampon. Uneori, doar clătirea și folosirea unui balsam de păr sunt mai mult decât suficiente.

Două spălări pe săptămână sunt suficiente

“Părul uscat trebuie spălat de cel mult două ori pe săptămână folosind un șampon cu agenți tensioactivi fără sulfat și o concentrație ridicată de hidratanți (glicerină, PCA de sodiu) pentru a ajuta la atenuarea deshidratării”. Părul gras trebuie să fie spălat în fiecare zi cu un șampon care are agenți activi de suprafață fără sulfat și fără agenți de condiționare, siliconi, uleiuri.

Părul normal ar trebui să fie spălat ori de câte ori este necesar cu o formulă care conține agenți tensioactivi fără sulf sulfat și niveluri moderate de ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina și PCA de sodiu. Părul brunet pe de altă parte n-ar trebui spălat mai mult de două ori pe săptămână, potrivit cercetărilor recente, pentru a nu permite depigmentarea lui.

Cum trebuie să ne spălăm pe păr?

Frecvența optimă pentru spălarea părului este cam la 2-3 zile. Mai rar dacă aveți păr natural curat, deoarece nu are tendința de a se îngrășa rapid, mai des, dacă suferiți de o afecțiune a scalpului. Dacă aveți păr scurt, spălarea zilnică este bună.

Potrivit experților, trebuie să lăsați șamponul să acționeze la rădăcini timp de aproximativ 3 minute, apoi masați ușor, pentru a curăța părul fără să iritați scalpul. Acest lucru va ajuta de asemenea la prevenirea mătreții. Nu spălați capetele firelor de păr, ci doar lăsați șamponul să se prelingă pe ele, astfel încât să evitați uscarea lor.

 

 

Articole asemanatoare
culoarea părului
Culoarea de păr pe care o vom vedea peste tot în această vară
Cum să-ți asortezi hainele în funcție de culoarea părului tău
machiaj
9 sfaturi să rămâi superbă în ciuda căldurii
scorțișoară
Luminarea părului cu scorțișoară

Comenteaza acest articol

Cât de des ar trebui să ne spălăm părul pentru a-l păstra sănătos

by Andreea Damian   2 min
0