Tabu
HEALTH Slider

Cât de expus ești riscului de infectare cu coronavirus în funcție de înălțime

înălțimea

Persoanele care au înălțimea de peste 1,80 metri sunt de două ori mai expuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus, potrivit unui nou studiu. Rezultatele indică transmiterea Covid-19 prin aer, deoarece înălțimea nu ar face diferența dacă ar fi purtată doar prin picături

O echipă de cercetători, între care și experţi de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracteristicile personale ar putea influenţa infectarea, relatează Telegraph.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, deoarece înălțimea nu ar face diferența dacă oamenii ar contracta-o exclusiv prin picături. Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer. Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a spus: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă. Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă. Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”.

Deși studiul este încă revizuit și încă nu a fost publicat, autorii spun că ar putea ajuta oamenii să ia măsuri de precauție mai mari.

ARTICOLE SIMILARE

Europa va interzice becurile cu halogen de la 1 septembrie

realitatea

Femeile si barbatii pot fi doar prieteni?

realitatea

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

Andreea Damian

Naomi Campbell, ritual de beauty în 10 minute

Andreea Damian

In doar 5 pasi iti pregatesti tenul pentru primavara

realitatea

Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu