Home > Health > Cât de sănătos este să dormi cu ventilatorul pornit

Cât de sănătos este să dormi cu ventilatorul pornit

ventilatorul

În nopțile foarte călduroase de vară doar aerul condiționat, sau dacă nu deții unul, ventilatorul te mai poate ajuta să dormi. Din păcate, sănătatea ne este compromisă, spun specialiștii.

Oamenii care adorm greu folosesc zgomotul alb. Zgomotele albe sau White Noise sunt adesea folosite pentru a liniști bebelușul. Însă, s-a demonstrat științific că și adulții se relaxează când ascultă sunetele albe. Din punct de vedere tehnic, zgomotul alb adevărat este generat doar electronic, iar zgomotele ambientale precum ventilatoarele sau ploaia pot produce un efect similar.

În ciuda faptului că răcește corpul pentru a obține un somn mai bun și face aerul să circule în cameră, ventilatorul are și numeroase dezavantaje.

Folosirea ventilatorului pe o perioadă foarte mare, în special pe timpul nopții, ne poate usca buzele și gura. De asemenea, creează probleme ale sinusurilor sau te poți trezi cu gâtul înțepenit din cauza. Alții au dezvoltat astmul și alergii.

Așadar, oricât de mult îți dorești un somn liniștit în timpul nopților de vară, ai grijă să folosești cu moderație ventilatorul. Acelați lucru este valabil și în cazul aparatelor de aer condiționat.


Cât de sănătos este să dormi cu ventilatorul pornit

by Andreea Damian   1 min
1