Home > Health > Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

coronavirus

Pacienții vindecați de Covid-19 își pierd anticorpii în câteva luni de la recuperare. Teoretic, ei se pot infecta din nou cu coronavirus. Cel puțin asta spun studiile științifice.

Pacienții infectați cu Covid-19 își pierd antocorpii IgG, anticorpi specifici virusului, care se formează mai lens, în câteva săptămâni sau luni după recuperare.

Anticorpii anti-Covid-19 pot rezista doar 2-3 luni în special la persoanele asiptomatice. Totuși, asta nu înseamnă neapărat că aceste persoane pot fi infectate a doua oară, au avertizat oamenii de știință.

Chiar și un nnivel scăzut de anticorpi neutralizanți puternici pot avea în continuare rol protector, la fel și celulele T ale sistemului imunitar și celulele B.

Oamenii de știință au comparat 37 de persoane asimptomatice cu un număr egal de persoane care au avut simptome specifice infecției cu noul coronavirus și au descoperit că anticorpii au scăzut la 2-3 luni după infestare, la niveluri sub pragul pentru un diagnostic pozitic la 40% din persoanele asimptomatice, comparativ cu doar 13% dintre persoanele cu simptome specifice.

Articole asemanatoare
Cinema
OMS: „Lista roșie” a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19
pandemia
Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”
toaleta
Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă
coronavirus
Au fost identificate trei noi simptome ale COVID-19

Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

by Andreea Damian   1 min
2