Tabu
Image default
CULTURE Slider

Cățelul lui Jeff Koons poartă mască

Puppy, sculptura realizată de Jeff Koons în 1992 și instalată încă din 1997 în fața Muzeului Guggenheim din Bilbao tocmai a primit o nouă înfățișare: o mască de protecție din flori albe și albastre. 

Una dintre tradițiile Muzeului Guggenheim din Bilbao este de a redecora, în fiecare primăvară și toamnă, sculptura îmbrăcată în verdeață din fața instituției, care îi întâmpină pe toți vizitatorii cu „optimismul, încrederea și siguranța” ei, după cum spunea chiar creatorul acesteia, artistul Jeff Koons. 

În doar câteva săptămâni, pe chipul faimosulul Puppy vor înflori zeci, chiar sute de corole albe și albastre, care îi vor schimba înfățișarea îndrăgitului cățeluș. Plantate recent, florile nu sunt încă foarte vizibile, însă atunci când petalele vor crește, ele îi vor acoperi gura și nasul lui Puppy exact ca o mască de protecție. 

Koons consideră că noul aranjament floral este un adevărat statement, care promovează importanța purtării măștii de protecție în aceste vremuri.  

Ce onoare este să am posibilitatea ca Puppy să comunice importanța purtării măștii în timpul acestei pandemii de Covid-19. Un localnic din Bilbao mi-a trimis o scrisoare întrebându-mă dacă Puppy ar putea purta o mască și am considerat că este o idee minunată. Am fost încântat că muzeul a acceptat, iar acum Puppy, ornat cu masca din flori albe și albastre, poate vorbi despre siguranța și sănătatea cetățenilor din Bilbao și din întreaga lume.

JEFF KOONS, artist vizual și creatorul lui Puppy

Anul acesta, artiști de pe întreg mapamondul au exploatat, din punct de vedere creativ, pandemia de Covid-19 împreună cu toate restricțiile impuse de aceasta, mulți dintre ei luând parte la promovarea prin artă a măsurilor de prevenție împotriva virusului.

În aprilie, Banksy a distribuit mai multe imagini pe Instagram cu o nouă lucrare pe care a creat-o în timpul carantinei. Este vorba despre cunoscuții șobolani, care acum i-au invadat… toaleta.

În mai, a dezvelit o altă pictură la Spitalul General din Southampton, Marea Britanie; lucrarea a fost scoasă la licitație pentru a ajuta la o strângere de fonduri dedicată Serviciului Național de Sănătate (NHS) din UK. 

sursa: artsy

ARTICOLE SIMILARE

Made in RO ⎥ Târg de Crăciun online by Designist.ro

Ciocîrlan

O nouă provocare online pune în pericol vieţile tinerilor

Andreea Damian

Designerul preferat de Jennifer Lopez. Artista arată fabulos în toate creațiile lui

Andreea Damian

Fă o poză contrapposto pentru a părea mai atrăgătoare – zic asta chiar oamenii de știință

realitatea

Care sunt atuurile in CV-ul Juniorilor?

realitatea

Noul sampon uscat pentru parul inchis la culoare

realitatea

Scrie un comentariu