Tabu
Image default
LIFESTYLE

Căutarea pentru rochia de mireasă perfectă: de unde începi?

Dacă evenimentul la care visezi probabil încă din copilărie se apropie cu pași rapizi în viața ta, probabil ai deja o multitudine de planuri de dus la bun sfârșit. Planificarea nunții poate să consume foarte mult timp și să necesite o atenție extraordinar de mare la detalii: De la aranjamentele pentru masă, la felurile de mâncare pe care le veți servi, câte etaje și ce arome să aibă tortul, până la alegerea formației și fotografilor. Există însă un detaliu care, mai ales pentru femei este esențial și cam cel mai important din tot evenimentul: rochia de mireasă.

Dacă vrei să ajungi să găsești rochia ta perfectă pentru această zi atât de specială din viața ta, e nevoie să începi căutările pentru rochii de mireasă cât mai strategic. Pentru asta, ți-am pregătit un articol plin de informații utile, care să-ți facă procesul de căutare mai ușor și mai plăcut.

Pasul 1: Cum arată rochia ta de vis?

Dacă ai și puțin talent la desen pentru pasul acesta e perfect. Începe cu o schiță. Ce lungime are rochia ideală? Cum vrei să fie decolteul? Ce croială să aibă? E albă, clasică, sau vrei să porți o culoare originală? Cam ce materiale îți plac? Dacă nu poți face o schiță, o altă soluție este să faci un colaj, fizic sau digital cu exemple de rochii de mireasă care îți plac. Sau doar cu anumite părți din rochii care îți plac. Te poți gândi la rochia ta ca la un joc puzzle. E foarte dificil să găsești o rochie perfectă, fix așa cum o dorești, în fiecare detaliu. Așa că poate o soluție este să o compui pe bucăți.

Ce mai poți face aici este să studiezi modelele de la creatori și designeri celebri de rochii de mireasă și să îți cauți acolo inspirația. Să vezi exact ce opțiuni de modele și materiale există și să mai faci încă un pas către rochia ta de vis.

Toate astea sunt importante ca prim pas, pentru că te vor ajuta mai bine să îți faci o privire de ansamblu și să fii mai pregătită atunci când vine momentul să mergi și la cumpărături. Cu cât studiezi și cauți mai multă inspirație pe internet, cu atât vei ști mai clar ce îți place, ce nu îți place și ce abia aștepți să mergi în magazine să probezi.

Pasul 2: Hai la shopping!

O ocazie și o rochie atât de specială merită să-i acorzi chiar una sau mai multe zile speciale pentru probe și cumpărături. Sfatul nostru este să îți iei mama, sora sau prietena de suflet, de ce nu, chiar pe toate trei și să mergeți să probezi diferite modele și croieli în magazine. Nu merge cu gândul că vei găsi modelul perfect. Tu deja cam știi ce cauți după ce ai studiat pe internet și acum e important să vezi clar și cu ce croieli îți stă bine.

În magazinele de specialitate vei întâlni și consultanți care te vor ghida și îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie, ba chiar îți vor da sfaturi despre ce modele ți s-ar potrivi. Fiecare corp este unic, așa că poți avea surpriza ca un decolteu tip inimioară să nu îți vină chiar așa bine precum unul drept, chiar dacă tu te-ai îndrăgostit de primul. E important să tratezi lucrurile cu multă răbdare și să începi căutarea de rochii de mireasă cât mai devreme posibil.

Pasul 3. Cum se potrivește rochia perfectă și pe bugetul tău?

Până la acest pas ar trebui să fi văzut deja foarte multe modele de rochii de mireasă și să fi pus deja ochii pe una anume. Aici intervine partea grea. Se încadrează sau nu în buget? Dacă răspunsul este nu și bugetul tău nu este unul atât de generos pe cât ți-ai dori, un sfat bun este să mergi la târgurile de nunți, unde găsești foarte multe modele de rochii și prețuri mai bune decât în magazinele de specialitate. Din nou, timpul este esențial și cu cât vei începe căutarea mai repede, cu atât va fi mai bine, pentru că târgurile de nunți au un caracter sezonier.

Desigur și shoppingul online este o soluție prin care poți ajunge să obții un preț bun pentru rochii de mireasă sau alte rochii damă potrivite pentru alte roluri din nunta ta precum rochiile de domnișoară de onoare. Online există o varietate mare de rochii de ocazie din care poți alege modelele cele mai potrivite pentru nunta ta.

Să fii mireasă și să îți alegi rochia perfectă nu este deloc un job ușor, știm foarte bine acest lucru și poate deveni foarte ușor să te frustrezi în timpul cumpărăturilor, așa că te mai susținem cu un singur sfat: orice ai alege, ascultă-ți inima și alege ce îți dorești tu și ce dictează personalitatea ta. E bine să asculți și păreri sau ce spun tendințele, dar e ziua TA specială și meriți să strălucești fix așa cum îți imaginezi tu.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Reţeta fericirii recomandată de Dalai Lama. Încearcă asta în fiecare zi

Nunțile, afectate de valul scumpirilor. Cu cât au crescut prețurile

Andreea Damian

Angelina Jolie, prima iesire fara sutien dupa dubla mastectomie!

Cine este iubitul Andreei Grămoşteanu din Mondenii!

SĂPTĂMÂNAL TABU: INTRO

realitatea

Oana Roman, COMPLET NEMACHIATĂ! Ce transformare

Scrie un comentariu