Home > Lifestyle > culinar tabu > Caviar de fasole …stil cowboy / RETETA de la Adriana Parissi

Caviar de fasole …stil cowboy / RETETA de la Adriana Parissi

Caviar de fasole stil “cowboy”

Americanii nu sunt pretentiosi iar daca au de ales intre oua de peste si fasole puteti fi siguri ca o vor alege pe acesta din urma mai ales in statele unde populatia hispanica este numeroasa. Ca fasolea face parte din alimentele de baza in America nu trebuie sa ne mire. Americanii maninca fasole cu orice; cu cremvursti vara la iarba verde, cu carne tocata prajita si praf de ardei iute chili, iarna cind este foarte frig,  la cuptor, cu orez, la foc mic, fasolea e prezenta pe mesele tuturor, de la starurile Hollywoodului, care o consuma pentru proteine si pentru ca nu ingrasa, pina la saracii care o consuma pentru ca e ieftina.

Inutil sa spunem ca fasolea nu numai ca se afla saptaminal in meniul emigrantilor din America Latina dar si-a facut loc pina in emisiunile culinare de pe canalul de televiziune “Food Network” in creatiile unor binecunoscuti bucatari, cum ar fi Emeril Lagasse. In ceea ce urmeaza va propun o reteta foarte simpla si foarte gustoasa care poate fi mincata drept aperitiv, salata sau garnitura, alaturi de cirnati sau friptura. Din aceasta cauza este pe buna dreptate supranumita “caviar” stil cowboy, fiind de fapt originara din tinutul acestora.

Ingrediente

  • 1 conserva mazare neagra
  • 1 conserva fasole neagra mexicana
  • 1 conserva de boabe porumb fiert
  • 1 ceapa tocata pestisori
  • 1 ardei gras tocat cubulete
  • 1 sau 2 ardei iuti proaspeti (sau conservati)
  • 1 conserva de rosii tocate sau 3 rosii proaspete tocate cubulete
  • Sare, piper, zeama de lamiie (dupa gust)
  • 1-2 catei de usturoi zdrobit (dupa gust)
  • Citeva fire de patrunjel sau cilantro, tocate, dupa gust

Preparare

1.       Clatiti bine toate legumele din conserva si scurgeti-le de apa.

2.       Tocati marunt ardeiul, avind grija sa indepartati semintele si pielitele.

3.       Amestecati toate ingredientele intr-un castron si lasati la frigider peste noapte, astfel incit sa se imbine aromele

4.       Scurgeti zeama daca este prea multa si serviti cu pita

Articole asemanatoare
SALATOTECA TABU PREZINTĂ: PUI SERIOS CU CHEF DE SFECLĂ și PUI LĂMÂIOS
Elle Macpherson
Elle Macpherson a împărtășit rețeta ei de mousse cu ciocolată și avocado
Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci
Desert de toamna – galuste cu lamaie

Comenteaza acest articol

Caviar de fasole …stil cowboy / RETETA de la Adriana Parissi

by   1 min
0