Home > Sex-Relatii > Ce au in comun prostitutia si arta?

Ce au in comun prostitutia si arta?

Este prostitutia un lucru imoral? Parerile sunt impartite, unii considera prostitutia ca fiind ceva imoral, iar altii cred ca aceasta meserie este una cinstita prin care sexul devine moneda de schimb. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea, nu intram in polemica. Cert este ca, recunoscuta drept cea mai veche meserie din istoria omenirii, a produs si inca produce frumusete si cunoastere.

Ce_au_in_comun_prostitutia_si_arta_3Prostitutia ca sursa de inspiratie pentru artisti celebri     

Prostitutia produce arta. De-a lungul timpului, ea a fost o tema extrem de abordata de catre pictori, scriitori, muzicieni, sculptori si a produs arta, arta de buna calitate. Si datorita acestor artisti, care au reusit sa surprinda adevarata drama a acestor femei de moravuri usoare, noi ne-am dezvoltat cultural si social.

Astfel ca, faimosul Musée d’Orsay din Paris a organizat pentru prima data o expozitie care arata cat de mare este influenta acestor fiinte asupra artei intre anii 1850 – 1910. Expozitia se numeste  “Splendoare si mizerie. Imagini ale prostitutiei, 1850-1910” si va fi deschisa pana pe data de 22 ianuarie 2016.

Dupa cum titlul sugereaza, aceasta expozitie arata atat splendoarea pe care au produs-o curtezanele, cat si mizeria in care traiau femeile mahalalelor care practicau aceasta meserie. Cu ajutorul picturilor, documentelor, sculpturilor si a fotografiilor, aceasta expozitie explica de ce in secolul al XIX-lea acesta tema a fost o sursa de inspiratie.

Ce_au_in_comun_prostitutia_si_arta_4Ce artisti au fost atrasi de tema prostitutiei ?

Artisti precum James Tissot, Edouard Manet, Louis Valtat, Edgar Degas, Pablo Picasso si multi altii au fost fascinati de aceste femei si de complexitatea problemei prostitutiei, redand prin operele lor realitatea. Trupul gol, chipul machiat strident, formele femine si atmosfera placerii si a noptii – in antiteza cu cea a durerii prostituatei – au produs capodopere si scandaluri, care astazi ne starnesc atentia.

Expozitia are mare succes si il merita pe deplin pentru ca pe tot parcursul ei ridica o intrebare foarte autentica: de ce tocmai femeia este obiectul fanteziei si simbolul impur al frumusetii mizerabile?

Alte articole asemanatoare:

http://www.tabu.ro/homosexualitatea-natura-optiune-trend/

http://www.tabu.ro/top-7-parodii-porno/

http://www.tabu.ro/cat-de-mare-inseamna-mare/

Articole asemanatoare
Britney Spears va avea prima expoziție de artă – Sometimes You Just Gotta Play!!!!!!
Muzeul Grammy va prezenta prima expoziție în memoria Amy Winehouse din SUA
Primul muzeu al vaginului din lume s-a deschis la Londra
O artistă creează sunete de pasăre sintetice pentru a arăta amenințarea la adresa păsărilor adevărate

1 Response

 1. Andrei

  Acelasi lucru poate fi spus si despre “artistii ce promoveaza raul” : “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
  16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte. ” (Sfânta Evanghelie după Matei cap. 7)

Comenteaza acest articol

Ce au in comun prostitutia si arta?

by realitatea   1 min
1