Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ce avantaje au aspiratoarele cu filtru de apă și de ce ai nevoie de unul

Aspiratoarele cu filtru de apă sunt un tip special de aspiratoare. Ele oferă o soluție foarte interesantă pentru cei alergici la praf, acarieni etc., deoarece aerul pe care îl aspiră trece printr-un filtru de apă, lăsând particulele de praf înăuntru.

Acest sistem, proiectat la sfârșitul secolului trecut de producătorul italian Polti, nu numai că elimină filtrele de hârtie, dar, datorită sistemului său de filtrare, purifică aerul.

Cum funcționează un aspirator cu filtru de apă

Aspiratoarele cu filtru de apă funcționează în mod similar cu „frații” lor tradiționali de tip sanie. Dar, în loc să transporte saci pentru a filtra, ei folosesc apa.

De obicei, aceste aspiratoare au o putere mare, deoarece nu sunt încă limitate de reglementările europene privind etichetarea ecologică. Acest lucru, împreună cu designul dispozitivului, asigură faptul că apa se învârte la viteză mare, lăsând murdăria în apă, astfel încât aerul care iese să fie proaspăt și curat.

În plus, multe dintre aceste dispozitive au filtre HEPA sau EPA, pentru a obține un mediu și mai pur. Din acest motiv, acestea sunt indicate în special persoanelor cu alergii.

De asemenea, rezultatul curățării poate fi ușor evacuat, golind apa, cu avantajul suplimentar că nu se ridică praf, ca la aspiratoarele tradiționale.

Avantajele unui aspirator cu filtru de apă

Aspiratoarele cu filtru de apă au unele avantaje față de alte tipuri de dispozitive:

Putere

Puterea unui asfel de aspirator poate fi egală și o poate chiar depăși pe cea a multor modele tradiționale, ceea ce este mai mult decât suficient pentru curățarea unei case.

În plus, acestea oferă un alt avantaj, deoarece toată această murdărie intră într-un jacuzzi de apă și nu există obstacole care să reducă puterea de aspirație.

Aer purificat

Capacitatea aspiratorului de a prinde praful, acarienii etc. nu depinde doar de puterea de aspirație, ci și de împiedicarea acestor particule să se întoarcă afară.

În acest sens, aspiratoarele cu filtru de apă funcționează foarte bine, deoarece murdăria trece printr-un vârtej de apă, filtrând aerul (care iese mai curat afară).

Acest lucru nu numai că te scapă de sacii de praf, dar face și golirea mult mai convenabilă decât la aspiratoarele fără sac, deoarece murdăria este spălată, astfel încât nu există praf în recipient.

Cu toate acestea, este recomandat să golești rezervorul de apă, pentru a evita formarea mucegaiului în rezervor.

Pentru a menține aspiratorul curat, se recomandă chiar ca, odată golit, să introduci un litru de apă curată, să aspiri puțin și apoi să o golești.

În acest fel, interiorul tuburilor și rezervorul sunt, de asemenea, curățate.

De obicei, un astfel de aspirator are și filtre HEPA, capabile să filtreze particulele cu dimensiuni mai mici de un micron (un micron este o miime de milimetru). În orice caz, acordă atenție numerotării, deoarece nu toate filtrele HEPA sunt la fel. Pentru o puritate maximă a aerului, alegeți cele mai mari numere (10-14). Acest sistem de filtrare pe mai multe niveluri oferă rezultate de până la 99,9% în puritatea aerului evacuat, ideal pentru persoanele cu alergii.

Ecologie

Nu numai că se evită filtrele sau pungile de hârtie, dar și aerul este purificat într-un mod ecologic.

În plus, datorită sistemului său de filtrare, care evită pierderile de aspirație , nu este necesară atât de multă putere pentru a obține aceleași rezultate, aceste aspiratoare fiind astfel dispozitive mai eficiente.

Eficacitate

Aspiratoarele cu filtru de apă sunt foarte eficiente, ca și alte aspiratoare de tip sanie, și se bucură de versatilitate atunci când vine vorba de curățarea tuturor tipurilor de suprafețe.

Ele aspiră tot felul de materiale: praf, murdărie, păr, firimituri și, de asemenea, cele mai fine particule, cum ar fi polenul și acarienii.

Pe de altă parte, acestea sunt potrivite în special pentru curățarea nu numai a tuturor tipurilor de podele, covoare și covoare, ci și pentru tapițerie (canapele, interioare auto…).

Accesorii

Aspiratoarele cu filtru de apă, la fel ca alte aspiratoare de tip sanie, vin cu un număr mare de accesorii , dar nu toate sunt la fel de utile pentru toată lumea. Au duze diferite, potrivite pentru diverse funcții (pentru tapițerie, pentru perdele, pentru zone greu accesibile etc.). De obicei au mai multe perii (pentru gresie, pentru parchet, pentru covoare …).

În concluzie, pentru a beneficia de avantajele unui astfel de aparat este suficient să cumperi un aspirator Karcher.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai permisiv REGIM DE SLABIRE / 2-4-7!

Cum se schimba corpul tau la a doua sarcina

realitatea

Somnul de după-amiază ne face mai deștepți

realitatea

URANIA concediata de la B1 TV/ Era scris in ASTRE!

realitatea

Care sunt calitatile principale ale unei saltele de pat si cum se poate profita de acestea cat mai mult timp

realitatea

Ce vedeta de la PRO TV a semnat contract cu Antena 1!

Scrie un comentariu