Tabu
BEAUTY

Ce cauzează mătreața și cum să o tratezi

Chiar dacă este o afecțiune comună a pielii – care afectează 50% dintre adulții din întreaga lume – mătreața nu este nici dăunătoare, nici contagioasă, deși majoritatea oamenilor se tem de posibilitatea de a o avea. Este cel mai frecvent asociată cu o senzație de mâncărime pe scalp care are ca rezultat pielea descuamată, care poate fi neplăcută și jenantă.

Ce este mătreața și de ce apare

Mătreața este o afecțiune în care pielea scalpului se desprinde. Particulele de piele arată ca niște fulgi albi și sunt vizibile în special pe părul întunecat. Uneori, descuamarea pielii poate fi însoțită și de alte simptome, cum ar fi mâncărime și roșeață pe scalp. Nu este contagioasă și nici gravă, dar poate fi dificil de tratat.

îngrijire proastă / spălat rar / mătreață seboreică

Apariția mătreții pe scalp este de obicei legată de reînnoirea celulară incredibil de rapidă. Celulele sănătoase au un ciclu de viață normal unde cresc, îmbătrânesc și sunt în cele din urmă înlocuite cu celule noi. Când o persoană are mătreață, ciclul de viață al celulelor este mai rapid. Celulele noi se nasc mai repede, ceea ce duce la descuamarea celulelor mai vechi.

Mătreața poate apărea din diverse motive.

Mătreața poate fi un caz de dermatită seboreică și se poate dezvolta din cauza Malassezia globosa, o ciupercă de drojdie. Acest microorganism face parte din flora naturală a scalpului și de obicei nu provoacă probleme. Dar când producția de sebum crește, ciupercile care îl mănâncă încep să se reproducă foarte repede. Produsele secundare care apar fac ca celulele scalpului să se aglomereze, ducând la mătreață.
Mătreața poate apărea din cauza utilizării vopselelor de păr sau a abundenței de produse de îngrijire a părului.
Descuamarea se poate întâmpla ca urmare a unui scalp foarte uscat, cum ar fi, de exemplu, în timpul iernii.
Pielea grasă, împreună cu spălarea rară, poate duce la o acumulare de sebum care duce la mătreață.
Problemele hormonale, un sistem imunitar slab și unele boli ale pielii pot duce, de asemenea, la mătreață.
De cele mai multe ori, mătreața care apare din cauza îngrijirii proaste este ușor de scăpat, dar descuamarea din cauza unui caz de seboree necesită un tratament foarte lung.

Ce te poate ajuta să scapi de mătreață

Curățarea regulată a scalpului cu șampon moale poate ajuta la eliminarea sebumului și a celulelor moarte și la limitarea apariției mătreții.
Șampoanele cu medicamente pot ajuta la tratarea cazurilor mai complexe. Pentru a obține cele mai bune rezultate, puteți folosi 2-3 șampoane diferite cu ingrediente active diferite. Astfel de șampoane conțin de obicei medicamente care tratează mătreața.
Puteți folosi ulei de arbore de ceai pentru a îmbunătăți starea scalpului.
Încercați să nu utilizați sau să limitați produsele pentru coafarea și îngrijirea părului. Unele produse pot provoca acumularea pe scalp și pot crește producția de sebum. Alegeți alimente sănătoase cu suficient zinc și vitamina B. Poate preveni apariția mătreții.

ARTICOLE SIMILARE

Tendinte in machiaj sezonul primavara/vara 2017

realitatea

Melanie Griffith are nasul distrus de cancer. A avut curaj să pozeze nemachiată

Andreea Damian

Semnele care-ți dau de gol vârsta reală

Tabu Tabu

Măști cu cireșe pentru piele și buze. Încearcă-le și tu!

Andreea Damian

Vedetele au aflat noutatile din industria frumusetii la TopLine

realitatea

Pippa Middleton a trisat! Toata lumea s-a holbat la fundul ei, dar…

Scrie un comentariu