Tabu
lifestyle

Ce cred specialiştii despre persoanele care își fac selfie la sala de fitness

Când navighezi 5-10 minute pe pagina personală de Facebook, câte selfie-uri făcute în sala de fitness vezi? Poate aveți prieteni din lista voastră care o face în mod constant, iar imaginile care sunt postate arată posibilele lor progrese ale antrenamentelor fizice.

De obicei, bărbații postează fotografii cu tricourile ridicate, care lasă la vedere pachetul de mușchi de pe abdomen. Domnișoarele și doamnele pozează posteriorul bombat sau picioarele tonifiate, obținute în urma multor ore petrecute la sală. Iar lista poate continua! Aceiași oameni încep să posteze fotografii cu dieta lor sănătoasă, arătând lumii cât de mult le pasă de aspectul lor. Este posibil ca acești oameni să nu știe că au o problemă de sănătate… psihică, avertizează specialiștii.

Psihologul Dr. Tara Marshall crede că astfel de postări și fotografii în mediul virtual, fie că e vorba de Facebook sau Instagram, reflectă de fapt adevăratele trăsături de personalitate ale autorilor. Din acest motiv, cercetătorii de la Universitatea Brunel au realizat un sondaj, la care au participat 555 de utilizatori Facebook, cărora li s-au adresat o serie de întrebări, despre diferite postări și despre modul în care s-au simțit în legătură cu acestea.

Rezultatele sondajului au arătat că persoanele care îți expun pe social media rutina de exerciții fizice și postează în mod constant fotografii cu ei în sala de sport sau la masă, tind să fie narcisiști. Ei doresc atenție din partea prietenilor de pe Facebook. Dar de multe ori se întâmplă ca, deși postările lor să strângă multe aprecieri, ceilalți să fie deranjați de ele și să-i vadă drept niște persoane egoiste.

Inițiatorii sondajului nu spun că nu ar mai trebui să postați pe Facebook sau orice altă rețea de socializare fotografii sau videoclipuri cu voi la sala de fitness sau când luați un mic dejun sănătos, dar atrag atenția că e posibil ca prietenii virtuali să nu vă placă de fapt.

Un studiu realizat în 2008 a arătat că persoanele narcisiste se promovau excesiv pe Facebook și aveau mulți prieteni. Această constatare este în strânsă legătură cu teoria care spune că persoanelor narcisiste le plac mediile în care se dezvoltă relații superficiale și care oferă oportunități de auto-promovare.

A nu se înțelege că Facebook-ul este ”populat”, exclusiv, de persoanele narcisiste – social media oferă instrumente care pot forma sau menține relații strânse, ajută comunicarea, susțin educația sau pot fi folosite exclusiv ca formă de divertisment.

Recent, cercetătorii au abordat această problemă a narcisismului în strânsă legătură cu selfie-urile. Persoanele narcisise își fac mai multe seflie-uri, petrec mult timp pe social media, se simt bine și își doresc multă promovare, din ce în ce mai multă. O să vedeți, că sunt persoane care își prezintă cu nonșalanță din ce în ce mai multe părți ale corpului. Sunt, de asemenea, persoane care au mulți prieteni și multe reacții din partea lor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Stefan Bănică Jr. a invitat-o pe Adriana la un test de paternitate

Zece lucruri pe care nu le stiai despre ziua de vineri 13

realitatea

Nicoleta Luciu, cu pielea zbarcita pe abdomen!

Fiţi Animation WorkSheep!

Iahturile, vacanțe plutitoare

realitatea

Dive în stil”pin-up”

realitatea

Scrie un comentariu