Home > Lifestyle > Ce este #10yearschallenge și cum a apărut acest viral

Ce este #10yearschallenge și cum a apărut acest viral

#10yearschallenge

În ultimii ani rețelele de socializare au fost dominate de provocări virale. Chiar și 2019 a început cu câteva provocări inedite pe social media. Amintim doar Bird Box Challenge, în care participanții efectuează diferite sarcini legați la ochi.

Un nou viral circulă zilele acestea pe Facebook, Twitter și Instagram. Se numește #10YearChallenge. Provocarea are mai multe nume: #HowHardDidAgingHitYou, #2009vs2019 sau provocarea #GlowUp. Participanții trebuie să posteze două imagini – de regulă, lipite între ele – care au fost făcute la cel puțin 10 ani distanță. Mesajul acestei provocări? Dragostea de sine și să arăți lumii că nu ai îmbătrânit nici măcar  o zi.

Probabil ai observat deja că prietenii virtuali au postat pe profilul lor imagini de tipul atunci/acum. Cei mai mulți compară o poză din 2009 cu una de anul acesta.

Cum participi la #10yearschallenge?

Tot ceea ce trebuie să faci este să postezi două fotografii făcute la distanță de 10 ani, apoi să folosești hashtag-ul #10YearChallenge.

O mulțime de celebrități au acceptat provocarea. Printre acestea se numără Reese Witherspoon, Jessica Biel, Caitlyn Jenner, Amy Schumer, Tyra Banks, Miley Cyrus.

https://www.instagram.com/p/BslxmktBJ2g/?utm_source=ig_embed

Când și cum a început #10yearschallenge?

Fiind vorba despre o provocare virală, este foarte puțin clar cine sau de la ce a pornit această mișcare. Unii sugerează că are ceva de-a face cu opțiunea Facebook – Memories (Memorii), care îți prezintă la începutul zilei fotografiile din urmă cu ceva timp, uitate pe profilul tău. Alții susțin că se datorează faptului că în 2009 social media a explodat.

Potrivit lui Mashable, anul 2009 s-a dovedit a fi un an uimitor pentru Facebook, care a adăugat peste 200 de milioane de utilizatori noi și a crescut valoarea cu peste 200 de milioane de dolari, în timp ce Twitter a terminat anul cu 18 de milioane de utilizatori, reprezentând 3,8% din utilizatorii de Internet adulți.


Comenteaza acest articol

Ce este #10yearschallenge și cum a apărut acest viral

by Andreea Damian   1 min
0