Tabu
Image default
Psihologie Slider

Ce este anxietatea de seară și cum să o controlezi

Pentru cei care lucrează în timpul zilei, seara este momentul lor de relaxare, momentul perfect pentru studii, hobby-uri. Apusul permite o evadare din rutină și obligații. Pentru mulți, poate fi preferat al zilei. Totuși, uneori, seara ne cuprinde panica. Grijile pot face din noapte un moment inconfortabil și incert.

Te afli într-o cameră confortabilă, familiară, caldă, pe patul tău, dar ceva te împiedică să adormi? Cu toții am trecut printr-o situație de genul acesta și știm prea bine care vor fi consecințele. A doua zi ne va fi greu pentru că nu ne vom odihni suficient. Anxietatea de seară este ca un coșmar pe care îl avem cu ochii deschiși. Cu toate acestea, există modalități de a o înfrunta și care ne ajută să o depășim.

Pe măsură ce soarele apune, grijile noastre persistă adesea. Uneori compania altora ne poate risipi temporar fricile, împreună cu unele activități care ne pot pune mintea în repaus. Dar când nmergem la culcare, tăcuți și singuri, toate grijile și problemele noastre pot reveni. O frică aduce alta și încă una. Încheiem seara cu griji reale iar dormitul devine aproape imposibil.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să preveniți anxietatea de seară!

1. Încercați să depistați despre ce este vorba, găsiți situație care declanșează anxietate. De exemplu, ai făcut o greșeală la locul de muncă. Poate că nu a fost o greșeală gravă, dar anxietatea o face să pară mai mare. Se transformă într-un monstru, determinându-vă să vă faceți griji pentru viitorul vostru la serviciu. Credeți că este posibil să nu vă puteți plăti chiria curând și că poate ar trebui să vă mutați, dar unde? Cum? Acordați atenție problemei reale și gândiți-vă cum o puteți rezolva a doua zi.

2. Stați ocupați în timpul zilei. O modalitate excelentă de a evita anxietatea de seară este de a nu-i face loc în viața noastră. Așezați-vă pe pat cu corpul și mintea epuizate de activitățile zilei iar asta va duce la un somn odihnitor. Încercați câteva activități sportive și hobby-uri.

3. Încercați să aveți o rutină de seară. Dacă te obișnuiești cu o rutină de noapte, cu ore fixe pentru a mânca, spăla vasele, bea ceai și culcat, vei adormi în mod natural. Adormitul la aceeați oră ne ajută, de asemenea, să ne reglăm ritmul circadian.

4. Mâncați sănătos. Nu veți putea dormi bine dacă aveți indigestie. Prin urmare, cina ar trebui să fie ușoară, bogată în legume și alte alimente sănătoase ușor de digerat. Evitați de asemenea, băuturile carbogazoase.

5. Încercați câteva exerciții de respirație. La început, poate fi puțin dificil, dar veți simți beneficiile în curând și aceste exerciții vor deveni o parte din rutina voastră de seară sănătoasă.

ARTICOLE SIMILARE

PIERCE BROWN: e în natura noastră să creăm, să inventăm și să descoperim consecințele abia după o vreme

Dora Constantinovici

Ziua Păsărilor în Parcul Văcărești, Ovidiu Bufnilă, SOR: vânturelul roșu s-a mutat la bloc

Dora Constantinovici

De ce miresele celebre nu mai poartă rochii albe la propria nuntă

Andreea Damian

Se închide H&M. Veniturile s-au prăbușit din cauza pandemiei

Andreea Damian

Piercingul: excentritatea are pretul ei

realitatea

Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

Andreea Damian

Scrie un comentariu