Home > Lifestyle > Stiri > Ce este, ce face și ce vrea un travesti

Ce este, ce face și ce vrea un travesti

De foarte multe ori, cele mai grele roluri pentru barbati sunt acelea in care trebuie sa intre in pielea unui personaj feminin. In ultimii ani, barbatii in rochii au devenit un cliseu al cinematografiei care nu trebuie insa ignorat. Dar pana sa ajungem la personaje celebre care au jucat de-a lungul carierei astfel de roluri, trebuie sa stabilim exact ce este travestiul.

Dex-ul spune foarte clar: “travestiul este interpretarea unui rol masculin de catre o femeie, respectiv interpretarea unui rol feminin de catre un barbat” Foarte multe persoane fac greseala de a asocia arta travestiului cu homosexualitatea, tocmai pentru ca nu sunt informati.

Practic, caracteristicile unui show de travesti sunt destul de clare: multe culori, costume exagerate, machiaje stridente si dialog sugestiv, umoristic si lipsit de complexitate. Cuvantul travesty isi are originea din limba latina si initial acest cuvant insemna : “ pentru a ascunde, prin schimbarea unui costum”. Indiferent de orientarea sexuala, cel care face travesti joaca un rol si hainele le asociem oarecum cu recuzita. Astfel de roluri sunt create in general pentru a-i binedispune pe beneficiarii spectacolului, filmului, etc…

Prima documentare apare inca din antichitate, in perioada teatrului antic grec pe cand travestiul era considerat o blasfemie. Prin anii 1600 apare Commedia del’Arte care improvizeaza oarecum teatrul si personajele unei piese. Japonezii au folosit travestiul in teatrul de tip Kabuki si chiar William Shakespeare a atribuit unele roluri feminine, jucate de tineri actori, barbati, pentru a binedispune publicul.

Travestiul este cunoscut in general sub titulatura de "drag queen", termen folosit foarte mult in strainatate. Ce face un "drag queen"? Simplu! Interpreteaza un rol, parodiaza o vedeta, canta si mimeaza melodiile acestora, reprezentatii de dans, etc. Travestiul este de foarte multe ori inteles gresit. Travestitii nu sunt trans-sexuali, nu isi doresc sa fie femei. Se travestesc doar pe durata spectacolului, dupa cum rolul o cere.

Travestitii nu sunt neaparat homosexuali. O persoana heterosexuala poate interpreta cu succes un rol de travesti. Exemplificam mai jos cateva filme celebre, roluri celebre si actori celebri care nu sunt homosexuali, dar au facut travesti in cariera lor : „Mrs. Doubtfire“ – Robin Williams, „The World According to Garp“ – Roberta Muldoon, „The Rocky Horror Picture Show“ – Tim Curry, „Polyester“ – John Waters , „The Birdcage“ – Nathan Lane, „To Wong Foo, Thanks For Everything, Julie Newmar“ – Partick Swayze si Wesley Snipes.

Articole asemanatoare
Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?
SEX BOMB! Mihai TRAISTARIU despre relatiile cu barbati
SOC! O mare vedeta recunoaste, in fine, ca este homosexual!
Băieţii frumoşi din San Francisco /INTERVIU in exclusivitate

Loading...

Comenteaza acest articol

Ce este, ce face și ce vrea un travesti

by realitatea   1 min
0