Tabu
BEAUTY

Ce este crema rece și când să o folosești?

Apreciată de multe secole pentru proprietățile sale hrănitoare și protectoare, crema rece este un tratament „confortabil” pentru pielea uscată și sensibilă. Un dermatolog ne dezvăluie toate secretele ei.

Printre toate produsele cosmetice existente, regăsim acest tratament de înfrumusețare esențial în baia tuturor femeilor pasionate de beauty, și pe bună dreptate: cold cream – care înseamnă literal „cremă rece” pentru că oferă o senzație de prospețime la aplicare – plină de beneficii pentru piele. Hidratantă, hrănitoare sau chiar protectoare, ne protejează, printre altele, de temperaturile extreme iarna și vara.

Care este originea cremei reci?

„Cele mai vechi formule datează din secolele 1 sau 2 î.Hr. Le datorăm lui Galen, un medic grec. Erau cunoscute sub numele de Cérat de Galen”, spune Sylvie Peres, dermatolog citat de Femme Actuelle. Formula originală a combinat apa de trandafiri, ulei de migdale dulci sau de măsline și ceară de albine, un ingredient esențial, deoarece ajută la emulsionarea formulei și menține hidratarea pielii. Dacă încă este posibil să găsim tratamente etichetate Cérat de Gallien, cea pe care o numim „cremă rece” este, într-un fel, descendentul său.

Unele formule conțineau ulei de balenă până când acesta din urmă a fost interzis. „S-au găsit apoi înlocuitori, datorită uleiurilor vegetale precum uleiul de jojoba sau uleiurile minerale derivate din petrol”, adaugă medicul.

Ce este crema rece?

Crema rece are o textură bogată și ultra reconfortantă. „Spre deosebire de o cremă clasică a cărei formulă ușoară corespunde unei emulsie ulei-în-apă, o cremă rece este o emulsie apă-în-ulei”, explică dermatologul, care amintește că există multe formule astăzi. Compus in principal pe baza de apă, ceară și substanțe grase (vegetale sau sintetice), îngrijește pielea fragilă sau foarte uscată datorită puterilor sale emoliente, hrănitoare, reparatoare și protectoare. Ingredientele active conținute în formula sa contribuie la formarea unei bariere asupra pielii și îi întăresc rolul de scut. De asemenea, ameliorează etanșeitatea, supraîncălzirea și mâncărimea, la aplicare datorită prospețimii sale.

De ce să folosești o cremă rece și care sunt beneficiile ei pentru față și corp?

Crema rece ajută la repararea și calmarea epidermei datorită compoziției sale bogate în ingrediente active hrănitoare, hidratante și calmante, este indicată în multe cazuri: piele foarte uscată, piele atopică sau piele cu eczeme, vârstnici. Întărind bariera cutanată, repară pielea, o calmează, o hidratează intens și o protejează în special împotriva temperaturilor extreme care sunt atacuri teribile asupra epidermei. 

Crema rece are un alt avantaj: acela de a fi eficientă în timp. Dacă îți lipsește timp (sau motivație), acțiunea sa este suficient de durabilă încât să o aplici doar de 2 până la 3 ori pe săptămână. „Acest lucru se explică prin prezența cerii de albine care previne evaporarea apei prezente în mod natural în piele și a uleiurilor vegetale care repară membranele celulare de agresiunile externe”, explică medicul.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Adevarul despre starea de sanatate a Andreei Marin: “Ai mei ma suna disperati”

Jennifer Garner, desemnată cea mai frumoasă femeie din lume

Andreea Damian

Protecție pentru piele uscată

realitatea

Cum arată Jennifer Lopez, fără MEŞELE care îi fac O CLAIE în cap!

Manichiura cu ojă semipermanentă

realitatea

De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?

Andreea Damian

Scrie un comentariu