Home > Hobby > Ce este fenomenul jobstoppers, promovat de Justin Bieber și Rihanna și care afectează tinerii

Ce este fenomenul jobstoppers, promovat de Justin Bieber și Rihanna și care afectează tinerii

jobstoppers

Tatuajele pe față, pe gât și pe mâni au devenit foarte populare. Artiștii tatuatori numesc aceste desene jobstoppers.

În dicționarul urban, jobstopper reprezintă tatuajul care este expus tot timpul. De exemplu un tatuaj pe gât, antebraț, mâini și chiar pe față. Fenomenul a înflorit în ultimii ani după ce tot mai multe celebrități și-au colorat pielea cu numeroase desene. Justin Bieber, Adam Levine, David Beckham, Rihanna, Lady Gaga sunt doar câteva dintre vedetele care au îmbrățișat acest curent.

Și la noi putem vedea jobstoppers pe Alex Velea, Lino Golden, Connect-R, Antonia, dar lista nu se oprește aici.

Artiștii tatuatori doresc să împingă limita de vârstă legală pentru tatuaje faciale de la 18 la 21 de ani, deoarece acestea ar putea afecta perspectivele tinerilor asupra carierei. Ei cer legi mai stricte cu privire la cine poate exercita această profesie, deoarece tot mai mulți tineri continuă să-și facă tatuaje faciale permanente.

British Tattoo Artist Federation (BTAF) a declarat că tatuajele faciale sunt cunoscute în industrie drept job stoppers, deoarece împiedică tinerii să își găsească un loc de muncă. Există o „creștere uriașă” a fenomentului. O mare vină o poartă rețelele de socializare. „Nu trece o săptămână fără ca un tânăr să intre în studioul nostru și să ceară un tatuaj pe gât, pe față sau pe mâini.”, a declarat Lee Clements de la BTAF. El a spus că astfel de desene scad perspectivele de angajare.

Din păcate, Instagramul abundă de oameni cu tatuaje la vedere. Mulți tineri își fac tatuaje doar de dragul unui selfie perfect pentru a obține multe aprecieri. Influencerul de pe Instagram Nadine Anderson, în vârstă de 23 de ani, are tatuaje pe obraz și deasupra sprâncenei. Anderson spune că tatuajele rămân încă un tabu social, dar că tendința a fost alimentată de celebritățile care „normalizează” fenomenul.

Articole asemanatoare
metroul
Sunt milionari, dar circulă cu metroul. Ce vedete îl preferă în locul mașinilor scumpe?
Rihanna
Rihanna, din nou super sexy pe Internet! Cum își promovează noua colecție de lenjerie intimă
rihanna
Rihanna, gest disperat să-și salveze tatăl infectat cu COVID-19
Rihanna
Rihanna, piesă nouă după 4 ani de pauză. Ascult-o AICI!

Comenteaza acest articol

Ce este fenomenul jobstoppers, promovat de Justin Bieber și Rihanna și care afectează tinerii

by Andreea Damian   1 min
0