Home > Sex-Relatii > Ce este friendzone si cum poti iesi din el?

Ce este friendzone si cum poti iesi din el?

Nu multi sunt cei care cred ca poate exista prietenie intre o femeie si un barbat, iar acest lucru este cauzat de faptul ca de cele mai multe ori, acest tip de relatie ajunge sa evolueze spre iubire platonica si apoi spre o relatie de iubire in toata regula. Sunt insa si persoane mai putin… norocoase, care ajung in ceea ce astazi numim friendzone.

Friendzone-ul poate fi definit ca relatia dintre doua persoane, care la inceput era de  prietenie, insa in care una dintre acestea doreste mai mult. Poate fi vorba despre o relatie in care cei doi implicati nu se afla pe aceeasi lungime de unda, in care unul dintre acestia isi doreste o relatie sentimentala serioasa, pe cand celalalt se simte mai confortabil ca „prieten/a”. Pe scurt, este ceea ce azi numim: „E dragut/a, dar doar atat!”.

Cel prins in friendzone va fi intotdeauna… nemultumit!

Ceea ce poate fi destul de frustrant intr-o astfel de relatie este faptul ca cei care doresc sa iasa din aceasta „zona” si sa avanseze spre o relatie serioasa sunt usor influentabili. Vor fi tot timpul nesafisfacuti deoarece vor avea asteptari pe care doar in mintea lor ar avea dreptul sa le aiba. Vor fi mereu nemultumiti de timpul pe care il acordati si implicit de atentia oferita, de modul in care ii tratati si statutul pe care il oferiti. Exemplu: Emil va fi intotdeauna nemultumit daca Maria isi arunca ochii in curtea vecinului si ii mai si cere sfaturi despre asta. Daca Maria observa aceste gelozii, e cazul sa isi dea seama ca Emil nu o vede doar ca pe o prietena.

Nu va ganditi ca acest lucru se intampla doar in cazul adolescentilor! Sunt numeroase cazuri care arata ca „frienzone-ul” este un caz destul de intalnit la persoanele de toate varstele.

Sfaturi pentru a iesi din friendzone

Exista totusi cateva sfaturi pe care ati putea sa le luati in seama pentru a iesi din aceasta… capcana. Specialistii sugereaza ca de cele mai multe ori cei care vor mai mult de la o astfel de relatie de prietenie considera ca nu merita mai mult de atat. Cu alte cuvinte primul pas pe care ati putea sa il faceti ar fi sa indrazniti mai mult (dar sa nu exagerati unde nu-i cazul), sa credeti mai mult in voi si sa luati atitudine. Pe langa aceasta, este de asemenea important sa apelati la cateva tertipuri de seductie. Stim cu totii ca alaturi de prieteni nu vom sta niciodata imbracati ca la patru ace, ci din contra, vom cauta sa fim cat mai confortabili, insa in momentul in care iti doresti mai mult de la o astfel de relatie trebuie sa apelezi la astfel de lucruri, sa devii cat mai seducator, atent la felul in care arati, dar si la gesturile pe care le faci.

Printre alte motive din cauza carora sunt persoane care ajung in aceasta situatie este si faptul ca sunt mult prea draguti/e. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti de acum grosolani, nici vorba de asa ceva! Ar fi indicat insa sa stiti sa spuneti si NU! O relatie dintre doua persoane se bazeaza pe egalitate, astfel ca cel mai potrivit ar fi ca fiecare dintre acestia sa contribuie in parti egale la ceea ce se numeste fie ea si „prietenie”. Invatandu-l pe celalalt sa va ofere respect si sa tina cont si de parerile vostre este printre primii pasi pe care trebuie sa ii faceti pentru a iesi din friendzone.

Pe de alta parte, daca observati ca prietenul/prietena voastra nu isi doreste nimic mai mult decat o prietenie, incetati orice tentativa de cucerire deoarece riscati sa pierdeti aceasta persoana si din perspectiva unui amic.

Cu alte cuvinte, acest „statut” de prieten pe care multi il doresc schimbat in iubit/a este intalnit nu doar la tineri, ci la toate varstele. Exista perechi de prieteni care s-au invartit in cercul amicitiei pana la varsta de 35-40 de ani, pentru ca mai apoi sa realizeze ca ceea ce aveau era dragoste adevarata. Este bine de luat in seama insa ca sunteti stapani pe vietile voastre si pe deciziile pe care le luati. Tine doar de voi daca ramaneti doar prieteni, ori mergeti spre o relatie serioasa. Good luck with that!


Articole asemanatoare
Cum se comporta zodiile in relatii?
Cu ce tip de barbat ar trebui sa te intalnesti?
6 tipuri de persoane toxice cu care trebuie sa eviti sa te intalnesti
Despartiri subite din lumea vedetelor

Comenteaza acest articol

Ce este friendzone si cum poti iesi din el?

by Andreea Soare   2 min
0