Tabu
Image default
lifestyle

Ce este gay la campionatul de fotbal
Culori vii, pălării kitsch și o atmosferă de frăție care depășește limite tradiționale în culise și pe teren – și dacă nu era destul, bărbați care se îmbrățișează și se sărută, menținând la cote constante un tabu din viața reală care dispare cu fiecare competiție sportivă de proporții.

 

Buzz-ul gay nu este un factor nou în crearea imaginii fenomenului fotbalistic. Noile sale manifestări, totuși, indică o schimbare de percepție în ceea ce privește relațiile și drepturile gay, iar numărul stereotipurilor și actelor de discriminare scade, chiar și în lumea dură și masculinistă a fotbalului.

 

Recent intervievat, Maradona, numărul unu în recentul top 10 al celor mai buni fotbaliști din toate timpurile făcut public de The Times, a fost vizibil surprins, dar a gestionat bine situația, când a fost chestionat despre mult prea vizibilă afecțiune care planează între managerul echipei Argentinei și jucători. Poate părea un lucru mărunt, dar faptul că întrebarea a existat arată că a mai fost redusă o limită a gazonului, cea a heterosexualității obligatorii.

 

Tot în aceeași linie de activitate pro-gay se înscrie și portarul englez Joe Hart. Un video viral care îl arată pe tânărul și apetisantul Hart dansând într-o cameră de hotel în boxeri a făcut ocolul internetului și i-a câștigat acestuia un număr mare de fani, care i-au asezonat corespondența de susținere cu declarații fierbinți și chiar și lenjerie intimă. Iar Hart se simte mai mult decât în largul lui cu acest segment de fani.

 

Poate campania cel mai bine targetată spre un public gay îl are în prim plan pe Cristiano Ronaldo. Sportivul care ocupă în ultimii ani mereu o poziție de top în preferințele publicului gay a câștigat  puncte extra pentru declarațiile făcute la scurt timp înainte de începerea campionatului mondial, când țara sa natală, Portugalia, a legiferat căsătoriile gay. Mesajul lui Ronaldo a fost unul de susținere: ‘trebuie să respectăm alegerile fiecăruia, pentru că suntem cetățeni care au exact aceleași drepturi și responsabilități’. Dacă acest lucru nu era de ajuns, Ronaldo a apărut, spre deliciul fanilor, pe coperta Vanity Fair alături de Didier Drogba în lenjerie Armani, pentru care a început de curând o campanie de imagine care face deliciul fanilor. Gurile rele spun că i-a luat locul în campanie lui David Beckham, dar servește același scop: promovarea produselor Armani în strictă legătură cu fotbalul pe durata campionatului și apropierea dintre fanii de orice orientare sexuală care se identifică cu gusturile sportivului.

 

Totuși campionatul mondial nu este scutit de mici altercații care arată că mai avem de lucru până la un climat de înțelegere și acceptare. Asociațiile neguvernamentale din Africa de Sud au întâmpinat dificultăți în relația cu organizatorii în distribuția de prezervative pentru masele de fani, deși relația între victoria echipei preferate și practicile sexuale ale fanilor e bine cunoscută (numai în Coreea de Sud, după victoria asupra Greciei, vânzârile de prezervative au crescut de 5 ori). De asemenea, deși nu au existat până în prezent altercații homofobe în rândul participanților la campionat, organizațiile umanitare internaționale și presa au atras atenția cu ocazia campionatului asupra problemelor de drepturile omului care tulbură, încă, societatea sud-africană: violul punitiv, violența împotriva populației LGBT, dar și strânsele legături dintre homofobie și rasism. 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Margherita de la Clejani si-a aratat SILICOANELE noi. Are 100 cm in BUST

Naomi Campbell, casnică la Moscova

realitatea

Rihanna, coafură à la Ace Ventura

realitatea

George Clooney nu intră în politică pentru că se droga în tinerețe

realitatea

American Barbie Dream

realitatea

Ghici cine a ieșit la plimbare

realitatea

Scrie un comentariu