Home > Health > Diete > Ce este postul intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

Ce este postul intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

postul intermitent

Abținerea de la mâncare timp de 16 până la 18 ore pe zi ar putea fi esențială pentru tratarea unui număr mare de afecțiuni medicale, chiar dacă trebuie să vă antrenați pentru a face față foamei.

Postul intermitent poate reduce tensiunea arterială, te scapă de kilogramele nedorite și te-ar putea ajuta să trăiești mai mult. Se crede că postul intermitent îmbunătățește și rezistența la insulină, ceea ce poate stabiliza nivelul de zahăr din sânge.

Cercetarea s-a constituit într-un ghid dedicat medicilor care vor să-şi trateze pacienţii obezi, pe cei cu diabet sau boli cardiace şi prin prescrierea unei perioade de pauză alimentară.

Mark Mattson, unul dintre autorii cercetării şi profesor de neurologie la Johns Hopkins University, SUA, a produs în acest sens două tipuri de abordări: fie mese programate în timpul zilei într-un interval de 6-8 ore, urmate de 18 ore de pauză alimentară; fie post intermitent de cinci cu două zile, în aceste două zile urmând a se consuma doar 500 de calorii.

Deoarece cercetarea este relativ nouă, Mattson recomandă medicilor să-şi ţină sub strict supraveghere pacienţii şi să introducă treptat pauzele de alimentaţie.

Postul intermitent a fost studiat pe rozătoare și adulți supraponderali pentru a îmbunătăți starea general de sănătate, deși nu este clar dacă aceste beneficii sunt rezultatul pierderii în greutate. Alternarea celor două perioade (de alimentaţie şi de restricţie), spune expertul, este benefică pentru celule întrucât determină modificări ale metabolismului în sensul în care acestea îşi folosesc grăsimile acumulate pentru a produce energie.

Autorului cercetării face referire la locuitorii din insula japoneză Okinawa, care sunt cunoscuţi pentru faptul că trăiesc mult. Alimentația lor este săracă în calorii, dar bogată în nutrienţi. Longevitatea acestora ar fi asigurată de acest stil de viaţă, plus că ei nu ajung niciodată obezi.

Articole asemanatoare
postul intermitent
Tot ce trebuie să știi despre postul intermitent

Ce este postul intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

by Andreea Damian   1 min
5