Tabu
LIFE & LOVESlider

Ce este sapiosexualitatea, noul tip de atracție care face furori

Sapiosexualitatea implică atracția față de o persoană, nu atât prin prisma aspectului său fizic, cât prin inteligența acesteia.

Cuvântul este format din latinescul „sapio” provenit de la „sapiens” care înseamnă „înţelept” sau „inteligent” şi „sexualis” deoarece se referă la „preferinţele sexuale”.

O persoană sapiosexuală este definită ca fiind „cineva care găsește inteligența ca fiind cel mai atractiv element sexual”. „Creierul este cel mai mare organ sexual. Aceia care admit că sunt sapiosexuali vor spune că se simt atrași de inteligența unei persoane, iar ceea ce se întâmplă în capul acelei persoane poate deveni incitat de interiorul capului celeilalte persoane. Ca și preludiu, un sapiosexual poate căuta să deschidă subiecte ca filozofia, politica sau psihologia, pentru că genul ăsta de discuții îi întărâtă pe el/ea.”, crede Diana Rabb, doctor în psihologia transpersonală.

Sapiosexualii simt atracţie faţă de orice sex datorită admiraţiei profunde pentru înţelepciunea lor. Un lucru foarte comun la persoanele sapiosexuale este că identifică imediat inteligența în ceilalţi și atunci când este descoperită, este elementul cel mai atrăgător. Tot mai multe femei se simt atrase de bărbații care se încadrează în aceste norme ale inteligenței.

Sapiosexualitatea a apărut în contextul dezvoltării comunicării online, prin internet şi reţele de socializare.

ARTICOLE SIMILARE

Ce se întâmplă când nu faci sex o perioadă îndelungată

Andreea Damian

A amestecat două ingrediente minune și le-a aplicat pe dinți. Rezultatul s-a văzut după primul periaj

Andreea Damian

Dana Nălbaru, fotografia datorită căreia a fost comparată cu Michelle Pfeiffer

Andreea Damian

Andreea Bălan are un nou iubit. Prima apariție în public FOTO

Andreea Damian

Veste ȘOC! Simona Halep divorțează de Toni Iuruc. Motivul real al separării

Andreea Damian

Mâncați mai sănătos și veți salva planeta, spun experții ONU

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu