Tabu
Image default
HEALTH Slider

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Pulsoximetrul este un dispozitiv pentru monitorizarea saturației de oxigen (SpO2) din sânge și a pulsului poate fi salvarea pentru pacienții care au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Probabil nu ați auzit niciodată despre pulsoximetru și la ce folosește, cu excepția cazului în care ați lucrat în domeniul medical. Utilizarea sa este adecvată în familii, servicii de urgență, spitale (inclusiv departamentele de medicină internă, anestezie, terapie intensivă etc.), unități de terapie cu oxigen, asociații sportive, etc.

Duminică, un medic a scris în New York Times că „toate persoanele cu tuse, oboseală și febră ar trebui să aibă, de asemenea, un pulsoximetru, chiar dacă nu a făcut testul pentru coronavirus”. Alți experți medical spun că e inutil.

Pulsoximetrul pentru de deget este un dispozitiv medical nou cu tehnici neinvazive pentru detectarea pulsului. Portabil, este capabil să masoare valorile presiunii sângelui și pulsului rapid și precis cu o acuratețe de 1%, precum și procentul de globule roșii care transportă oxigenul în sânge.

Este util pentru cei care au sau bănuiesc că au coronavirus. Medicul de urgență Alon Dagan de la un spital din Israel spune că pacienții cu COVID-19 dar care au simptome ușoare sunt trimiși acasă cu un pulsoximetru și cu instrucțiuni pentru a-l folosi de 3 ori pe zi.

Le poate fi extrem de util, deoarece de obicei nivelurile periculoase de oxigenare a sângelui sunt asociate cu respirația greoaie, simptom al infecției COVID-19, până la punctul în care este greu de articult propoziții. Pacienții cu COVID-19 pot „respira destul de bine, dar saturația de oxigen este mult mai mică decât ne așteptam”, spune Dagan.

Dacă nu ați fost diagnosticat cu COVID-19 sau nu bănuiți că aveți boala, pulsoximetrele „nu sunt necesare”, spune Shoshana Ungerleider, internist la Crossover Health din San Francisco. Acest lucru este valabil în special dacă nu prezentați simptome de coronavirus, cum ar fi probleme cu respirația, tuse severă sau dureri toracice.

ARTICOLE SIMILARE

Cum aranjezi inteligent zona de birou pentru telemuncă

Andreea Damian

Netflix pregătește o surpriză pentru abonați

Andreea Damian

S-a actualizat pagina Poliției cu copii dispăruți – din 7000, după două luni, numărul lor a ajuns la 79

Dora Constantinovici

Ce culori folosim in machiaj in sezonul toamna/iarna

realitatea

Șapte ceaiuri recomandate de nutriționiști care te ajută să slăbești

Andreea Damian

Mariah Carey cheltuiește o avere pentru Crăciunul perfect

Andreea Damian

Scrie un comentariu