Tabu
HEALTHSlider

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Pulsoximetrul este un dispozitiv pentru monitorizarea saturației de oxigen (SpO2) din sânge și a pulsului poate fi salvarea pentru pacienții care au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Probabil nu ați auzit niciodată despre pulsoximetru și la ce folosește, cu excepția cazului în care ați lucrat în domeniul medical. Utilizarea sa este adecvată în familii, servicii de urgență, spitale (inclusiv departamentele de medicină internă, anestezie, terapie intensivă etc.), unități de terapie cu oxigen, asociații sportive, etc.

Duminică, un medic a scris în New York Times că „toate persoanele cu tuse, oboseală și febră ar trebui să aibă, de asemenea, un pulsoximetru, chiar dacă nu a făcut testul pentru coronavirus”. Alți experți medical spun că e inutil.

Pulsoximetrul pentru de deget este un dispozitiv medical nou cu tehnici neinvazive pentru detectarea pulsului. Portabil, este capabil să masoare valorile presiunii sângelui și pulsului rapid și precis cu o acuratețe de 1%, precum și procentul de globule roșii care transportă oxigenul în sânge.

Este util pentru cei care au sau bănuiesc că au coronavirus. Medicul de urgență Alon Dagan de la un spital din Israel spune că pacienții cu COVID-19 dar care au simptome ușoare sunt trimiși acasă cu un pulsoximetru și cu instrucțiuni pentru a-l folosi de 3 ori pe zi.

Le poate fi extrem de util, deoarece de obicei nivelurile periculoase de oxigenare a sângelui sunt asociate cu respirația greoaie, simptom al infecției COVID-19, până la punctul în care este greu de articult propoziții. Pacienții cu COVID-19 pot „respira destul de bine, dar saturația de oxigen este mult mai mică decât ne așteptam”, spune Dagan.

Dacă nu ați fost diagnosticat cu COVID-19 sau nu bănuiți că aveți boala, pulsoximetrele „nu sunt necesare”, spune Shoshana Ungerleider, internist la Crossover Health din San Francisco. Acest lucru este valabil în special dacă nu prezentați simptome de coronavirus, cum ar fi probleme cu respirația, tuse severă sau dureri toracice.

ARTICOLE SIMILARE

Dana Rogoz joaca in filmul OCTAV

realitatea

Cinci tipuri de burtică și sfaturi ca să scapi de ea rapid

Andreea Damian

O scurtă privire asupra noului documentar The Beatles: Get Back

Andreea Damian

Femeile zodiacului care nu se vor lăsa niciodată controlate de un bărbat

Andreea Damian

Ce filme ne așteaptă în anul 2019

Andreea Damian

Ziua Brâncuși, marcată cu proiecții: statul n-a avut bani de asigurare pentru „Cumințenia Pământului”

Andreea Damian

Scrie un comentariu