Home > Agenda > eveniment > Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei

Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei

Papa a sosit la Parlamentul European din Strasbourg in jurul orei 10.30 si a fost primit de Presedintele Schulz in cadrul unei ceremonii care a cuprins intonarea celor doua imnuri si ridicarea steagului. Dupa ceremonie, Presedintele Schulz l-a prezentat pe Papa membrilor Biroului si Conferintei Presedintilor PE. Aceasta este prima vizita la Parlament a unui suveran pontif in ultimii 26 de ani.

Asigurarea demnitatii umane a fost tema principala a discursului sustinut astazi de Papa Francisc in Plenul Parlamentului European. Emigratia, protectia mediului si promovarea drepturilor omului si a democratiei au fost temele subliniate intr-un discurs care a cerut Europei “sa redescopere cele mai bune parti ale sale”.

“As vrea sa ofer un mesaj de speranta si incurajare catre toti cetatenii Europei”, a spus Papa Francisc deputatilor. El a spus ca demnitatea a fost conceptul cheie in procesul de reconstructie a Europei dupa cel de-al doilea razboi mondial si a salutat faptul ca “promovarea drepturilor omului este o tema centrala in angajamentul UE de a sustine demnitatea persoanei” atat in Uniune, cat si in relatiile acesteia cu tari terte.

Parlamentul European are “responsabilitatea de a tine democratia vie pentru popoarele Europei”: democratiile nu trebuie “sa colapseze sub presiunea intereselor multinationale care nu sunt universale”, a spus Papa Francisc, adaugand ca “a venit timpul sa promovam politici care sa creeze locuri de munca, dar mai presus exista o nevoie de a reinstaura demnitatea muncii prin asigurarea unor conditii de munca potrivite”.

Articole asemanatoare
Veste bună de Crăciun: Papa anulează regula „secretului pontifical” în cazurile de abuz sexual
#10YearChallenge
#10YearChallenge. Fotografiile care ne arată că nu trebuie să râmânem indiferenţi degradării mediului
Glenn Close a sfătuit femeile să-și urmeze visurile în discursul de la Globurile de Aur
Meghan Markle
Meghan Markle, discursul impresionant cu care a uimit o lume întreagă

Comenteaza acest articol

Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei

by   1 min
0