Home > Lifestyle > Ce mănâncă Regina Angliei la 91 de ani. Meniul e neschimbat de decenii

Ce mănâncă Regina Angliei la 91 de ani. Meniul e neschimbat de decenii

regina

Regina Marii Britanii a depășit deja venerabila vârstă de 90 de ani și pare că se simte perfect. Suverana are o sănătate de fier grație meniului zilnic de la care nu se abate niciodată. Cu toate că poate degusta orice îi poftește inima, Regina Elisabeta a II-a nu este o gurmandă. „Regina mănâncă pentru a trăi, spre deosebire de Prințul Philip căruia îi placea la nebunie să mănânce și să vorbească despre mâncare toată ziua”, a mărturisit Darren McGrady, un fost bucătar al Reginei între anii 1982-1993.

Surse din apropierea Reginei au dezvăluit care sunt preparatele fără de care suverana nu poate trece ziua. Ziua începe întotdeauna cu un ceai Earl Gray fierbinte sau Darjeeling cu lapte, dar neîndulcit. Acesta trebuie să fie însoțit de o farfurie de biscuiți.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că Regina Marii Britanii se bucură de un mic dejun normal, care constă dintr-un bol cu cereale. Cerealele ei preferate sunt Special K.

Uneori, regina preferă omleta, obținută din ouă cu coajă roșie, deoarece crede că au o aromă mai bună decât ouăle albe. La ocazii speciale, aceasta cere ca ouăle să fie servite cu somon afumat și o rețetă ușoară cu trufe proaspete.

Regina Elisabeta a II-a consumă fructele, în special căpșunile și piersicele. La Castelul Balmoral din Scoția, unde își petrece vacanța de vară, există culturi de zmeură, de agriș și de căpșuni, iar la Castelul Sandringham se regăsește o livadă de meri.

Se știe că Regina e pasionată de călărie și adesea a fost zărită pe cal, deși a depășit 90 de ani. Adesea, ea le cere servitorilor morcovi curățați și tăiați în lungime pentru a-și răsfăța caii.

Ceaiul de la ora 17.00 îl servește alături o farfurie cu biscuiți simpli sau cu fructe proaspăt scoși de la cuptor. Deși niciodată nu i-a mâncat, Regina îi cere pentru a-și răsfățat patrupedele, 3 câini din rasa Corgi. Uneori cere la ceai fursecuri cu gem de zmeură.

Sandvișurile sunt preferatele monarhei, pe care le mănâncă tot la ceaiul de la ora 17.00. Ele conțin castravete, somon afumat, ou cu maioneză, șuncă și muștar, sau ton. Pâinea trebuie să fie întotdeauna integrală și tăiată în felii subțiri și triunghiulare.

Când mănâncă singură, , Majestatea sa cere pește și legume la grătar. McGrady a mărturisit că Regina Elisabeta a II-a adoră să mănânce Zucchini pe grătar. Pateurile Gleneagles (conțin somon afumat, păstrăv afumat și macrou afumat) sunt o altă delicatesă de la care Regina nu se poate abține, pe care le servește pe pâine toast Melba.

Și bineînțeles, nicio săptămână nu se încheie fără o masă tradițională britanică, care cuprinde friptură de fazan (sau cocoș sălbatic, potârniche, vită sau căprioară), cu garnitură de cartofi și însoțită de budinca Yorkshire, umplutură cu carne, legume și sos.

La 91 de ani, Regina încă se răsfață ocazional cu un vin nemțesc la cină. Dar băuturile alcoolice preferate sunt ginul și Dubonnet (un aperitiv dulce pe bază de vin) cu o felie de lămâie și gheață. Iar ca desert, Regina preferă tortul de ciocolată, care reprezintă „mica ei plăcere nevinovată”.

 

 

Articole asemanatoare
Palatul Buckingham
Criza a afectat și Palatul Buckingham. Ce decizie radicală a luat Regina
Regina
Ce au în comun Regina Elisabeta a II-a și actrița Marilyn Monroe
Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare
Regina
Regina, gest „extrem” pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu

Ce mănâncă Regina Angliei la 91 de ani. Meniul e neschimbat de decenii

by Andreea Damian   2 min
1