Tabu
HEALTH

Ce mâncăm în post, astfel încât să nu acumulăm kilograme nedorite

Alimentația corectă joacă un rol esențial în creșterea imunității, iar postul poate avea beneficii directe pentru sănătate și siluetă, dacă este ținut corespunzător.

Alimentația din perioada postului trebuie să se bazeze pe preparate simple și sănătoase, inspirate din bucătăria tradițională, spune medicul. 

„Ar trebui să mâncăm cum mâncam înainte, în post, și cum mâncau bunicii noștri mâncarea gătită în casă. Avem supe, ciorbe de legume, tocăniță de legume, tocăniță de ciuperci, sarmalele de post, mămăligă. Putem folosi proteina vegetală pe care o avem în nuci, semințe oleaginoase sau leguminoase, mazăre, linte, năut. Putem folosi salatele asortate, colorate, cu ulei de măsline, cu semințe în ele și dulciurile de post, care sunt sănătoase, mult mai sănătoase decât cele din comerț”, spune medicul Ruxandra Constantina.

Pe lângă susținerea sistemului imunitar, această dietă ajută la reducerea inflamației, la detoxifierea organismului și la prevenirea adicției de alimente nesănătoase. De asemenea, moderația în consum asigură controlul greutății corporale, contracarând percepția că postul duce inevitabil la creștere în greutate.

Pe lângă alimentație, putem lua însă și alte măsuri pentru întărirea imunității precum o hidratare corespunzătoare, odihna suficientă și activitatea fizică regulată. Toamna poate deveni, astfel, un moment oportun pentru a ne regândi obiceiurile și pentru a adopta un stil de viață mai sănătos.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Cum se manifestă

Andreea Damian

8 schimbări pozitive ale corpului dacă mănânci doar 6 prune pe zi

Andreea Damian

De ce femeile suferă mai des de migrene decât bărbații

Andreea Damian

Cum se văd emoțiile în corpul uman și în ce mod ne afectează sănătatea

Andreea Damian

Cum să oprești sforăitul? Urmează aceste 10 sfaturi!

Andreea Damian

Dieta, singurul aliat in lupta cu kilogramele?

realitatea

Scrie un comentariu