Home > beauty > Ce mască de față ți se potrivește în funcție de tipul de ten

Ce mască de față ți se potrivește în funcție de tipul de ten

mască de față

Vântul, ninsoarea, temperaturile scăzute sunt doar câțiva vinovați pentru uscarea tenului. Deși folosim creme de hidratare, fața necesită măsuri de protecție suplimentare. În funcție de tipul de ten, alege masca de față potrivită nevoilor tale. Doar de 15 minute ai nevoie pentru a-i oferi tenului răsfățul de care are nevoie.

Îți propunem câteva măști de față, în funcție de tipul de ten.

Pentru tenul uscat

Mască cu albuş şi iaurt

Se separă albuşurile din 2 ouă si se pun într-un castron apoi se adaugă 2 linguri de iaurt simplu. Se amestecă împreună şi amestecul ulterior se întinde pe suprafaţa tenului. Lasă-l să acţioneze timp de câteva minute după care clăteşte-ţi tenul cu apă uşor călduţă. Beneficii: fermitatea pielii, hidratare, îndepărtarea punctelor albe.

Mască de față cu fulgi de ovăz

Se amestecă împreună o lingură de fulgi de ovăz de fin măcinaţi şi o lingură de iaurt organic, simplu. Se încălzesc câteva picături de miere cu ajutorul unei linguri puse în apă caldă timp de aproximativ un minut. Se adaugă mierea încălzită la ovăz şi iaurt şi se amestecă totul împreună. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de zece minute înainte de clătire cu apă caldă, urmând să aplicaţi un prosop cald imediat după. Beneficii: curăţarea porilor, hidratare, exfoliere, vindecarea cicatricilor.

Pentru tenul gras cu predispoziţii acneice

Mască cu argilă

Amestecă o linguriţă de argilă cu apă şi câteva picături din uleiul tău preferat pentru ten (se recomandă uleiul de vitamina E). Aplică amestecul pe suprafaţa tenului şi lasă-l să acţioneze timp de maxim 15 minute. Clăteşte apoi cu apă caldă urmată de câteva clătiri rapide cu apă foarte rece, pentru a închide porii.  Beneficii: curăţarea porilor în profunzime de ulei, matifierea tenului, diminuarea cicatricilor.

Mască de față cu aspirină

Această mască de faţă este destinată în mod special pentru tratarea coşurilor sau pentru calmarea iritaţiei cauzate de acestea. Pisează 1-3 pastile de aspirină şi a adăugaţi pulberea într-un vas puţin adânc. Amestecă suficientă apă pentru a transforma aspirina într-o pastă (câteva picături sunt suficiente). Adaugă puţină miere calda şi aplică amestecul pe suprafaţa tenului. Lasă-l să se usuce timp de 10 minute, după care clăteşte-l cu apă caldă. Beneficii: efect de curăţare, luptă împotriva acneei, reduce liniile fine şi diminuează aspectul ridurilor.

Pentru tenul mixt

Mască de față cu cafea

Se amestecă 4 linguri de cafea fin măcinată şi 4 linguri de pudră de cacao neîndulcită într-un bol. Se adaugă 8 linguri dintr-un produs lactat cum ar fi lapte integral, smântâna grasă sau iaurtul simplu şi se amestecă totul. În continuare se amestecă 2 linguri de miere (sau dacă ai tenul gras poţi folosi 2 linguri de suc de lămâie). Aplică pe faţa, lasă-l să se usuce şi clăteşte-l în cele din urmă cu apă caldă. Beneficii: elimină celulele moarte ale pielii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, are un efect de netezire a pielii.

Sursa: vogue.com

Articole asemanatoare
măștile
Măștile cosmetice din hârtie sunt „noile paie de plastic”
femeia
De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?
îngrijirea tenului
Rutina de îngrijire a tenului pe care trebuie să o urmezi în fiecare etapă de vârstă
sare
Cum îți îngrijești tenul cu sare de bucătărie. Beneficiile haloterapiei

Ce mască de față ți se potrivește în funcție de tipul de ten

by Andreea Damian   2 min
1