Home > Lifestyle > Ce nu stiati despre prezervativ

Ce nu stiati despre prezervativ

Prima menționare istorică a unui prezervativ datează din Egiptul Antic și era fabricat din pielea diverselor animale. Primul prezervativ care avea forma apropiată de cel modern este considerat a fi cel descoperit de anatomistul Gabriel Fallopius, în 1564.

În secolul al XVI-lea erau confecționate din fibre de in, în secolul al XVIII-lea erau preferate intestinele diverselor animale sau pielea de pește, iar în 1844, Charles Goodyear a brevetat primul prezervativ din cauciuc. Există mai mult de 100 de branduri pe piață și anual se vând 5 miliarde de bucăți, iar femeile cumpără 40-70% din toate prezervativele de pe piață.

Åži deși prezervativele se găsesc la orice colț de stradă, se pare că nu este o metodă contraceptivă prea folosită. În urma unui studiu realizat de Durex în 2003, chinezii au tendința cea mai mare de a face sex cu un parte- ner nou fără prezervativ (70%). Cehii sunt pe locul 2 cu 58% și pe locul trei, britanicii cu 34%. Francezii au mare grijă de siguranța actului sexual, doar 9% sunt gata să-și riște sănătatea.

Articole asemanatoare
Extraordinara poveste a banalului creion clasic pe care-l privim de cele mai multe ori de sus
La ce putem folosi o pereche de manusi chirurgicale?
Premiera : „Straina”, ecranizarea bestsellerului international, pe AXN White
AVERTISMENT al medicilor. Ce se întâmplă, de fapt, când foloseşti crema pentru protecţie solară la plajă

Comenteaza acest articol

Ce nu stiati despre prezervativ

by realitatea   1 min
0