Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ce nu stiati despre prezervativ

Prima menționare istorică a unui prezervativ datează din Egiptul Antic și era fabricat din pielea diverselor animale. Primul prezervativ care avea forma apropiată de cel modern este considerat a fi cel descoperit de anatomistul Gabriel Fallopius, în 1564.

În secolul al XVI-lea erau confecționate din fibre de in, în secolul al XVIII-lea erau preferate intestinele diverselor animale sau pielea de pește, iar în 1844, Charles Goodyear a brevetat primul prezervativ din cauciuc. Există mai mult de 100 de branduri pe piață și anual se vând 5 miliarde de bucăți, iar femeile cumpără 40-70% din toate prezervativele de pe piață.

Åži deși prezervativele se găsesc la orice colț de stradă, se pare că nu este o metodă contraceptivă prea folosită. În urma unui studiu realizat de Durex în 2003, chinezii au tendința cea mai mare de a face sex cu un parte- ner nou fără prezervativ (70%). Cehii sunt pe locul 2 cu 58% și pe locul trei, britanicii cu 34%. Francezii au mare grijă de siguranța actului sexual, doar 9% sunt gata să-și riște sănătatea.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ma racoresc vara – bere cu ghimbir!

realitatea

Mihaela Rădulescu a răscolit răni adânci: «Nu-l voi ierta pentru amintirea cu mama mea vrând să se sinucidă»

realitatea

Cât costă locurile de parcare, de la 1 iunie 2023, în Mamaia

Andreea Damian

Cum reduci deșeurile alimentare la domiciliu: sfaturi pentru zero deșeuri

realitatea

Sânzienele sau Drăgaica. Tradiții și obiceiuri – Nimeni nu are voie să lucreze

Andreea Damian

Vedeta TV de la noi executata silit de banci

Scrie un comentariu