Home > Health > Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă

Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă

usturoi

Ginecolog Jen Gunter le recomandă femeilor să nu-și mai introducă usturoi în vagin pentru a trata infecțiile intime. Medicul, originar din California, a scris pe Twitter că vaginul este un mediu „perfect” pentru dezvoltarea bacteriei botulismului, o boală care poate provoca paralizie sau chiar deces.

Chiar dacă usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice, nu este dovedit științific dacă acest remediu tratează într-adevăr zona intimă. Potrivit „medicinei tradiționale”, introducerea unui cățel de usturoi în vagin, timp de 3 zile, te scapă de micoze.

Total neadevărat, spune Jen Gunter, care susține că usturoiul poate avea bacterii din pământ, ceea ce agravează situaţia. „Bacteriile din sol sunt patogene – rele pentru organism. De aceea cureţi rănile. Dacă ai un vagin inflamat, acea bacterie nu va face altceva decât să accentueze problema”, a declarat Gunter.

Usturoiul lasă în urmă aşa numitele „biofilme” (colecţie de microorganisme), nocive pentru organism. Nici nu există studii care să susțină faptul că usturoiul are proprietăți antifungice. De fapt, ar putea reprezenta un risc serios pentru infecții viitoare, a spus dr. Gunter.

Nu este prima oară când medicii demontează astfel de mituri. Anul acesta, o revistă din Marea Britanie a publicat un articol care a alarmat medicii ginecologi. În material se spune că femeile pot sa-și inducă menstruația, dacă introduc pătrunjel în vagin. Planta ar ajuta la înmuierea cervixului și rezolvă dezechilibrele hormonale care pot produce întârzierea menstruației. Deși articolul a fost șters, experții medicali spun că treaba asta se poate lăsa cu probleme grave de sănătate.

 

Articole asemanatoare
usturoi
Cum prepari siropul de usturoi. Te scapă de răceli și întărește sistemul imunitar
Primul muzeu al vaginului din lume s-a deschis la Londra
Primul muzeu al vaginului din lume lansează o campanie de publicitate la Londra
usturoi
Masca de față cu usturoi. Rezultatele sunt incredibile

Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă

by Andreea Damian   1 min
1