Tabu
HEALTH Slider

Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă

usturoi

Ginecolog Jen Gunter le recomandă femeilor să nu-și mai introducă usturoi în vagin pentru a trata infecțiile intime. Medicul, originar din California, a scris pe Twitter că vaginul este un mediu „perfect” pentru dezvoltarea bacteriei botulismului, o boală care poate provoca paralizie sau chiar deces.

Chiar dacă usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice, nu este dovedit științific dacă acest remediu tratează într-adevăr zona intimă. Potrivit „medicinei tradiționale”, introducerea unui cățel de usturoi în vagin, timp de 3 zile, te scapă de micoze.

Total neadevărat, spune Jen Gunter, care susține că usturoiul poate avea bacterii din pământ, ceea ce agravează situaţia. „Bacteriile din sol sunt patogene – rele pentru organism. De aceea cureţi rănile. Dacă ai un vagin inflamat, acea bacterie nu va face altceva decât să accentueze problema”, a declarat Gunter.

Usturoiul lasă în urmă aşa numitele „biofilme” (colecţie de microorganisme), nocive pentru organism. Nici nu există studii care să susțină faptul că usturoiul are proprietăți antifungice. De fapt, ar putea reprezenta un risc serios pentru infecții viitoare, a spus dr. Gunter.

Nu este prima oară când medicii demontează astfel de mituri. Anul acesta, o revistă din Marea Britanie a publicat un articol care a alarmat medicii ginecologi. În material se spune că femeile pot sa-și inducă menstruația, dacă introduc pătrunjel în vagin. Planta ar ajuta la înmuierea cervixului și rezolvă dezechilibrele hormonale care pot produce întârzierea menstruației. Deși articolul a fost șters, experții medicali spun că treaba asta se poate lăsa cu probleme grave de sănătate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cocktailul de vitamine care previne complicațiile COVID-19

Andreea Damian

Toți au râs de Melania Trump după prima zi din turneul african. S-a îmbrăcat cu fața de masă

Andreea Damian

Știai că există 4 modele de îmbătrânire? Cum îți afli vârsta biologică

Andreea Damian

Fiica lui Bruce Lee, furioasă pentru modul în care e caricaturizat tatăl ei în filmul lui Tarantino

Andreea Damian

Kylie Jenner spune că maternitatea și sexualitatea pot coexista

realitatea

Ce surprize pregătește graviduța Laura Cosoi fanilor săi

Tabu Tabu

1 comentariu

Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă - Ziare pe Net 29 April 2019 at 12:45

[…] Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu