Tabu
BEAUTYSlider

Ce protecție solară să folosești dacă ești însărcinată

Pielea gravidelor este deosebit de sensibilă la soare. Indicele SPF, compoziția, textura, iată câteva elemente de care să ții cont pentru a alege protecția potrivită.

Pentru o vară însorită și sigură, la ce protecție solară pot apela femeile însărcinate? Nu există un produs specific, dar este necesară vigilența. Chiar dacă „riscurile sunt aceleași pentru toată lumea”, potrivit lui Elisabeth Berrissoul, dermatologul consulat de Madame Figaro, alți factori intră în joc pentru viitoarele mame atunci când sunt expuse la soare.

Pigmentarea este o problemă care afectează în mod deosebit fața și se manifestă sub formă de „pete pigmentate pe frunte, pomeți sau chiar maxilarele inferioare”, explică medicul dermatolog. „În aproximativ 70% din cazuri, dispare în decurs de un an de la naștere. Este o problemă pur estetică.” Un alt inconvenient benign: linia maro care se extinde pe verticală pe mijlocul burticii, din cauza unei tulburări hormonale cauzate de placentă și care dispare în mod normal la câteva săptămâni după naștere. În general, burtica trebuie protejată ca celelalte părți ale corpului.

Alunițele, pe de altă parte, pot fi mai îngrijorătoare. Pot apărea noi pete mici în timpul sarcinii, care trebuie monitorizate: „Dacă alunița nu are o culoare sau o formă regulată, consultați un dermatolog”. Tratament preventiv? „Trebuie să te protejezi. Aș spune chiar că trebuie să pui un plasture pe aluniță”.

O cremă 100% „sigură”?

Soluția pentru a te bucura de beneficiile soarelui fără a-ți asuma niciun risc este să optezi pentru o protecție solară cu un indice SPF 50+ aplicat la fiecare două ore pe față și pe toate părțile expuse ale corpului și să porți o pălărie bună.

Dar ar trebui să utilizezi o protecție solară specifică atunci când ești gravidă? Elisabeth Berrissoul spune: „Majoritatea produselor de protecție solară nu reprezintă o problemă. Totul depinde de tipul de piele.” Specialistul are încredere în mărcile vândute în farmacii și sugerează folosirea produselor pentru copii. Cea mai ușoară cale este de a studia compoziția produselor înainte de a le cumpăra.

ARTICOLE SIMILARE

Transformare de look nereusita! Mulatra Laurette s-a vopsit… BLONDA!

7 alimente care te vor ajuta să ai gene lungi

Andreea Damian

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Rochia cu care Meghan Markle i-a convins pe toți că va deveni mămică

Andreea Damian

Dan Negru face praf vedetele din televiziune: „Răduleasca sau Marin sunt babe!”

Andreea Damian

De ce sunt nevoiți Lidia Buble și Răzvan Simion să se revadă după ce s-au despărțit

Tabu Tabu

Scrie un comentariu