Home > Lifestyle > culinar tabu > Ce punem pe masă de Crăciun?

Ce punem pe masă de Crăciun?

Cu siguranță toate gospodinele s-au activat și deja pregătesc liste întregi de meniuri sofisticate pentru sărbătoarea mult așteptată. Pentru cele care încă sunt la stadiul de planificare, iată ce sfaturi ne dau specialiștii:

1. Dacă vrei să te bucuri de Crăciun dar nici nu vrei să te lupți după cu prea multe kilograme acumulate, pe masă s-ar putea găsi șampanie. Poți consuma chiar 2-3 pahare, căci un pahar nu conține decât 60-90 de calorii. Desigur, evită băuturile tari pentru că sunt hipercalorice și sucurile care îți sporesc pofta de mâncare.

2. Aperitivul poate conține salate de crudități, sosuri subțiri de iaurt sau maioneză, măsline și brânză albă. Încearcă să respecți regula cantităților și nu uita, nu este niciun campionat de mâncat repede în seara de Crăciun. 

3. Dacă pe masă poate sunt mai multe feluri de mâncare, încearcă să nu le amesteci. Să-și aștepte fiecare rândul. Da, și friptura de porc are loc în stomac alături de garniturile de legume, însă nu mai adăuga și un sos. Poți apela oricând la muștar, este delicios și nu conține calorii.

4. În ceea ce privește desertul, nu încerca să-l refuzi. Nu e timpul să spui ”nu” vreunui aliment. Însă, alege o prăjitură pe bază de fructe sau preparate care conțin creme de brânză. Fără torturi cu cremă de unt și aluaturi dospite.

În plus:

* gustă din orice, dar nu mai mult de trei înghițituri;

*nu mânca un bol întreg de salata de boeuf. E de ajuns să iei câteva linguri, dar nu face exces;

*Bea un pahar de apă între felurile de mâncare;

*Fă o pauză de 15 minute între feluri;

*Mestecă încet și savurează mai mult;

Articole asemanatoare
TUDOR CHIRILA: Adevarul despre cearta cu MARIUS MOGA … si despre ”porcul de Craciun”

Loading...

Comenteaza acest articol

Ce punem pe masă de Crăciun?

by   1 min
0