Home > Health > Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

meghan markle

Tot mai multe femei aleg să dea naștere sub autohipnoză. Iar Meghan Markle este una dintre ele. Ducesa e hotărâtă să încalce din nou regulile Casei Regale britanice și să dea naștere acasă, prin hipnoză.

Meghah Markle are deja 37 de ani și specialiștii sunt de părere că i-ar fi recomandată mai degrabă o operație de cezariană. Dar fosta actriță vrea să nască natural, acasă, sub hipnoză.

Ce e nașterea cu ajutorul hipnozei?

Viitoarele mame sunt hipnotizate înainte de a intra în travaliu. Motivul? Din ce în ce mai multe femei aleg să facă cezariană şi ocolesc naşterea naturală de teama durerii. În țările din Europa de Vest, inclusiv Marea Britanie, presiunea care se face pe viitoarele mămici de a naște pe cale naturală este tot mai mare.

Mamele intră, spun hipnoterapeuţii, într-un fel de transă cu ajutorul hipnozei şi rămân acolo pe parcursul naşterii, fiind complet conştiente de tot ceea ce se întâmplă cu ele şi pot ieşi oricând din această stare.

Un avantaj ar fi că hipnoza nu prezintă riscuri și nu are efecte secundare ca analgezicele. Mai mult, transa hipnotică elimină sau reduce încordarea, anxietatea și durerea, reduce pierderile de sânge și scurtează perioada de travaliu.

Și fotomodelul Doutzen Kroes a născut o fetiță sub hipnoză.

Nașterea acasă implică și riscuri

Un studiu din 2014 sugera că riscurile sunt considerabile: este de 4 ori mai probabil ca nou-născuţii veniţi pe lume acasă să moară, comparativ cu cei născuţi în spital, ajungând să fie de 7 ori mai mare dacă e vorba despre prima naştere şi de 10 ori mai mare dacă e vorba despre sarcini prelungite, cu durata de peste 41 de săptămâni.

Iată de ce medicii o încurajează pe Meghan Markle să opteze pentru o naștere la spital. Asta deoarece e la primul copil și o astfel de sarcină, la vârsta ei, e considerată ca fiind una cât se poate de riscantă.

Articole asemanatoare
harry
O nouă lovitură pentru Meghan și Harry. Ce se va întâmpla de la 1 aprilie
regina
Regina, lovitură devastatoare pentru Harry şi Meghan Markle
Meghan Markle
Meghan Markle a înregistrat un record fantastic
regina
Regina Elisabeta i-a chemat pe Harry și pe Meghan înapoi în Anglia. Răspunsul neașteptat al ducilor

Comenteaza acest articol

Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

by Andreea Damian   1 min
0