Tabu
Image default
FASHION

Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului

Pentru că rochia este o piesă nelipsită în garderoba femeii moderne, astăzi vorbim despre cum trebuie să ne alegem rochiile în așa fel încât să ne evidențieze atuurile și să ne ascundă, pe cât posibil, defectele.

1. Forma clepsidră– este deseori numită și ‘forma perfectă’, de unde s-a plecat și în stabilirea măsurilor perfecte: 90-60-90. Dacă ești norocoasa posesoare a acestor proporții, ți se potrivește orice model de rochie, cu excepția rochiilor babydoll care, dacă ai un bust generos, îți vor da prea mult volum și în partea inferioară, datorită faptului că nu îți pun în evidență talia.

www.vogue.com

2. Forma atletică/dreaptă– nu ai nici talia, nici șoldurile, nici bustul prea pronunțate. În cazul acesta, cea mai potrivită pentru tine este rochia babydoll sau rochia dreaptă, scurtă. Alege modele cât mai feminine.

www.vogue.com

3. Forma pară– dacă ai șoldurile mai pronunțate decât partea superioară a corpului, îți sugerez o rochie care să îți pună în evidență talia și să îți echilibreze proporția între umeri și șolduri. Poți alege rochia strâmtă pe tors, preferabil cu mâneci scurte sau lungi, eventual cu umerii evidențiați, cu tăietură în talie și încrețită sau în cloche.

www.vogue.com

4. Forma triunghi- ești mai înzestrată în partea superioară: umeri proeminenți, bust generos sau talie mai groasă și șolduri înguste. La tine funcționează rochiile cu volum în partea superioară și strâmte pe șolduri.

www.vogue.com

Text: Ioana Bora

ARTICOLE SIMILARE

Detalii in exclusivitate de la Paris Fashion Week

realitatea

Destinațiile de vis ale capitalelor modei

realitatea

Trend Alert: Jacheta frac cu paiete

realitatea

Lily Allen nu o invită la nuntă pe prietena ei Kate Moss

realitatea

10 ținute Preppy ⎢ Un look retro care se reinventează

Ciocîrlan

Mariacarla Boscono pentru Hermes

realitatea

1 comentariu

Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului | Elodia 31 October 2011 at 11:11

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu