Home > Agenda > Ce sa vezi (sau nu) : Bruno

Ce sa vezi (sau nu) : Bruno

In mod normal as crede ca, daca nu esti cel mai mare fan al lui Sacha Baron Cohen, nu ai avea prea multe motive sa te duci la cinema ca sa vezi Brűno. Cum nu sunt, am incercat sa caut motivele in alta parte. Iata ce am gasit.

Regizorul filmului este Larry Charles, cunoscut, printre altele, pentru ca a scris si a produs episoade din Seinfeld si Mad About You. Ca pentru orice iubitoare de sitcom care se respecta, aceste referinte sunt deajuns sa ma faca macar curioasa. Mai apoi, pe imdb.com, primele cuvinte care definesc intriga filmului sunt: fashion, Austria, fame, gay.

Nu ca Austria ar avea sa spuna mare lucru pe langa toate celelalte, dar o comedie de vara care are ca subiecte: fashion, gay si fame poate sa para simpatica. Asta daca alaturarea nu ar fi atat de evidenta. Adica “fashion+gay” este un cliseu atat de mare incat, doar din aceasta descriere, filmul ameninta sa fie mai degraba enervant decat amuzant. Pe de alta parte, chiar daca filmul abunda in clisee, trebuie sa recunoastem ca Brűno a avut cele mai mari incasari, in primul weekend, pentru un film al carui personaj principal este openly gay.

Si asta e un motiv suficient de puternic sa mergem sa il vedem, fie si numai ca sa aruncam cu rosii daca vedem ca minoritatea nu este bine reprezentata. Pe de alta parte, fiind o comedie, sau, mai pretentios, o satira la adresa unei societati si a unui star-sistem din care si Baron Cohen face, cu cinste, parte, multe scapari vor putea fi iertate. Dar, pana la urma, probabil ca este important ca filmul spune pe bune niste lucruri despre niste subiecte care par in general doar scandaloase, si care, ca urmare, fac doar obiectul revistelor de scandal. Si putem spera ca, recunoscandu-le, cu umor, existenta, subiectele respective vor inceta sa mai fie scandaloase si vor deveni mai degraba normale.

Alte plusuri sunt aparitiile unor personaje mai mult decat celebre in propriile roluri…adica Bono, Elthon John, Slash si altii. Asa ca, fara sa fi vazut mai mult de un trailer din Brűno, m-as duce, totusi, sa il vad, ceea ce va doresc si dumneavoastra.

Articole asemanatoare
Sărbătoritul zilei
Sacha Baron Cohen, un guerrillero al comediei
Ce să vezi în week-end: Brideshead revisited

Loading...

Comenteaza acest articol

Ce sa vezi (sau nu) : Bruno

by realitatea   1 min
0