Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ce scumpiri vin în 2022 pentru români

Noul an aduce prețuri mai mari pentru români. Chiar de la 1 ianuarie, carburanții sunt mai scumpi, iar specialiștii anunță majorări și la alimentele de bază.

Conform predicțiilor din această lună, prețurile la carburanți vor crește de la 1 ianuarie 2022, iar valorile ar putea ajunge la cel puțin 3,55%.

CARBURANȚI MAI SCUMPI

benzină: +8 bani/litru
1,82 lei – 1,89 lei

Conform unei analize publicate de Wallstreet România, în 2022 românii vor resimți acut noi scumpiri la alimentele de bază.

Preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), Dragoş Frumoşu, a declarat, luni, că sunt aşteaptate scumpiri în toate sectoarele, începând cu 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc și produsele lactate.

Spre exemplu, pentru o pâine românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar cu 15% mai mulți bani decât până acum. S-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.
Prețul la carnea de pasăre va crește cu 10 sau 15%, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne, cât și preparate.

De la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.

Motivul acestor scumpiri sunt criza energetică și prețurile la nvel mondial, creșterea prețurilor la importul de cereale și, bineînțeles, costurile mari la materiile prime, la care sunt preconizate creșteri cu cel puțin 2-3%.

ARTICOLE SIMILARE

Kate Middleton şi Prinţul William, momente intime alături de Prinţul George

OZANA BARABANCEA şi-a tras IUBIT cu 20 de ani mai tânăr! Uite ce bine arata el

S-a destramat cel mai cunoscut cuplu de sportivi! Motivul este incredibil de stupid!

Celia, o graviduță model! Arată spectaculos în costum de baie!

Tori Spelling, inselata de sot si cu barbati!

“Fumatul ucide” este, de fapt, un îndemn la fumat

realitatea

Scrie un comentariu