Tabu
Image default
HEALTHSlider

Ce se întâmplă când te culci imediat după ce ai mâncat

Oamenii devin somnoroși imediat după ce au mâncat și nu vor altceva decât să tragă un pui de somn. Dar, după cum se dovedește, exact asta ar trebui să eviți să faci. Dormitul imediat după ce ai mâncat poate avea unele consecințe cu adevărat inconfortabile. S-ar putea chiar să recunoști unele dintre simptome, dar nu ți-ai dat seama că le-a provocat somn de după masă sau mâncarea de la masă.

S-ar putea să ai arsuri la stomac

În mod normal, acidul produs atunci când se digeră alimentele este conținut în stomac. Gravitația este de mare ajutor aici, deoarece trage fluxul de fluid în jos. Când stai întins, acidul se mișcă prin stomac și poate intra în contact cu părțile sensibile ale sistemului digestiv. Acest lucru poate duce la arsuri la stomac, senzație de arsură dureroasă în piept sau gât.

Calitatea somnului este afectată

Dacă ai mâncat o masă copioasă chiar înainte de a trage un pui de somn, procesul de digestie continuă în timp ce dormi. S-ar putea ca mintea să îți fie mai activă în timpul etapei de metabolism, afectându-ți somnul și dormind mai puțin adânc. Un alt motiv ar putea fi acela că te trezești din cauza arsurilor la stomac. De asemenea, depinde ce tip de mâncare ai avut la masă și cât de mult ai mâncat.

Visele sau coșmarurile sunt mai frecvente

Creierul devine mai activ din cauza metabolismului care lucrează. Intri într-un așa-numit somn cu mișcare rapidă a ochilor (REM), care este momentul în care se petrec cele mai multe vise.

Te vei trezi cu dorința de a urina mai des

Unii oameni au o nevoie crescută de a urina noaptea, cunoscută sub numele de nocturie. Acest lucru poate fi legat de cantitatea de cofeină din alimentele pe care le consumi. Aceasta înseamnă că mâncarea poate fi un diuretic sau, cu alte cuvinte, te face să urinezi mai mult. Cofeina este prezentă și în ceai, în orice desert care conține ciocolată și în unele medicamente.

S-ar putea chiar să te îngrași

Când te întinzi în pat imediat după ce ai mâncat, nu-i dai corpului suficient timp pentru a arde caloriile de la masă. Deși s-ar putea să te simți foarte somnoros după o masă copioasă și să vrei să te tolănești pe canapea pentru un pui de somn, ai face bine să nu faci asta.

Cât timp ar trebui să aștepți să dormi după ce ai mâncat

Pentru a preveni apariția unor probleme precum arsurile la stomac sau nopțile nedormite, nutriționiștii spun să așteptăm aproximativ 3 ore până să ne băgăm în pat.

ARTICOLE SIMILARE

Vedete nascute pe 20 august!

realitatea

Sfaturi pentru a găsi cea mai bună rochie de mireasă

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Apuseni (episodul 3)

realitatea

Cu ce se ocupă Magda Vasiliu la cinci ani după ce a plecat definitiv din România pentru a-și salva copilul de cancer

Andreea Damian

Brooke Shields, model de lenjerie intimă pentru cea mai nouă colecție semnată Kim Kardashian

Andreea Damian

Celine Dion a debutat pe locul 1 în topul Billboard 200, pentru prima oară după 17 ani

Andreea Damian

1 comentariu

Ahmad 19 September 2020 at 15:33

shipping was slow, but i got it

Răspunde

Scrie un comentariu