Home > Health > Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

must

Consumul moderat de must menţine sănătatea vaselor de sânge. Potrivit cardiologilor, mustul obţinut din strugurii roşii conţine resveratrol, un antioxidant care luptă cu bolile de inimă.

Mustul obţinut din struguri negri conţine cantităţi importante de vitamina A, B1, B2 şi minerale. Toate aceste elemente stimulează sistemul nervos, energizează organismul şi contribuie la sănătatea vaselor de sânge. Sucul de struguri roşii este bogat în resveratrol, un antioxidant important, care protejează vasele de sânge împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză şi împiedică instalarea afecţiunilor cardiace. În plus, datorită polifenolilor, consumul de must din struguri negri previne formarea cheagurilor de sânge.

Potrivit nutriţioniştilor, mustul are şi proprietăţi purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare.

De asemenea, mustul de struguri energizează și hidratează organismul. Deși este bogat în calorii, mustul nu contribuie la îngrășare, deoarece, în același timp, are proprietatea de a echilibra apetitul și a reduce senzația de foame. Totodată, datorită conținutului mare de vitamine și minerale, mustul ajută la ameliorarea stării de astenie, des întâlnită în perioada rece a anului.

Articole asemanatoare
Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite
Mick Jagger – intervenție chirurgicală la inimă la sfârșitul săptămânii
stresul
Stresul afectează de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților
Alearga pentru inima ta!

1 Response

Comenteaza acest articol

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

by Andreea Damian   1 min
1