Tabu
Image default
FASHION Slider

Ce se întâmplă cu rochia purtată de Prințesa Diana la nuntă

Prinții William și Harry au luat o decizie surprinzătoare recent legat de rochia pe care mama lor, Prințesa Diana, a purtat-o la nunta cu prințul Charles, din 1981.

Mai exact, ținuta purtată de Lady Di va fi expusă în cadrul unui proiect care se va desfășura pe parcursul a mai bine de 6 luni. Este vorba de proiectul „Royal Style in the Making”, care are loc la palatul Kensington, în perioada 3 iunie 2021 – 2 ianuarie 2022, intervalul fiind ales și pentru că anul acesta, se împlinesc 24 de ani de când Prințesa Diana nu mai este în viață. Nepoții Reginei Elisabeta a II-a, William și Harry, și-au dat acordul.

Expoziția va avea ca scop prezentarea tuturor pieselor care au „contribuit la modelarea imaginii publice a monarhiei britanice și a propulsat industria modei din Marea Britanie pe scena mondială”. Așadar, rochia de mireasă purtată de Prințesa Diana urmează să fie expusă în expoziția instalată în Orangery, o extensie a Palatului Kensington, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nunta vedetei cu Prințul Charles.

O rochie iconică

În 1981, Diana Spencer, în vârstă de doar 19 ani, s-a căsătorit cu Prințul Charles, cu 12 ani mai în vârstă, în cadrul unei ceremonii urmărite de 750 de milioane de oameni la televizor. Aveau să divorțeze câțiva ani mai târziu.

Ținuta spectaculoasă a fost creată de designerii David și Elizabeth Emanuel. Lady Di a intrat în istorie la ceremonia din 29 iulie 1981, datorită rochiei cu umeri largi și cu o trenă de 8 metri. În plus, obiectul vestimentar este acoperit cu perle și paiete.

ARTICOLE SIMILARE

Interviu Liviu Teodorescu: “Am castigat mai mult decat victoria in sine”

realitatea

Cum arăta Meghan Markle când era asistentă de televiziune

Andreea Damian

Sandalele inspirate de anii ’90, în tendințe și în sezonul primăvară/vară 2020

Andreea Damian

„Tânăr şi neliniştit” a ajuns la episodul 12.000

Andreea Damian

Premiile Oscar 2021. „Mank”, cele mai multe nominalizări. Lista completă a candidaţilor

Andreea Damian

Pericolul uriaș la care te expui atunci când bei prea multă apă

Andreea Damian

Scrie un comentariu