Tabu
FASHION

Ce se întâmplă cu ținutele celebrităților după ce evenimentul de pe covorul roșu s-a încheiat

În timp ce admirăm ținutele uimitoare pe care vedetele le etalează pe covorul roșu, nu prea ne gândim la ce li se întâmplă după aceea. Este greu de imaginat că aceste rochii superbe adună praf în colțul îndepărtat al dulapului unei celebrități. Dar, după cum se dovedește, nu este întotdeauna cazul.

De unde își iau ținutele celebritățile

Majoritatea vedetelor nu își cumpără ținutele de pe covor roșu. Stilistii celebrități trimit cereri către diferite mărci de modă și aleg o rochie dintre cele care le-au fost oferite. Unele vedete au contracte cu anumiți designeri. Kristen Stewart, de exemplu, este ambasador Chanel, așa că poartă cel mai des îmbrăcămintea acestui brand. De regulă, designerii își împrumută rochiile pentru cel mult 48 de ore. Și după această perioadă de timp, rochia ar trebui să le fie returnată. Dar uneori, o actriță poate primi o rochie cadou.

Cu toate acestea, unele celebrități nu urmăresc acest lucru și își cumpără singure rochiile de covor roșu. Asta face Bryce Dallas Howard. Potrivit actriței, mostrele sunt de obicei disponibile doar la dimensiuni mici, așa că nu îi este la fel de ușor să găsească o rochie care să se potrivească perfect cu silueta ei.

Puteți cumpăra o rochie purtată de o celebritate la o vânzare de mostre.

Există case de modă iconice, precum Dior, Louis Vuitton și Chanel, care își păstrează rochiile de covor roșu în arhive speciale. Dar designerii de nivel inferior tind să vândă mostrele pe care le împrumută celebrităților. De obicei, o astfel de vânzare are loc la câțiva ani după eveniment. Și întrucât ținuta este un articol second-hand, o poți obține la o reducere mare. Astfel, fashionistele pot obține o rochie unică purtată de o celebritate la un preț foarte mic.

Dar dacă o rochie de covor roșu devine un succes, poate fi ridicată pentru producție în masă. De exemplu, o rochie similară cu stunner-ul argintiu de Maria Lucia Hohan pe care Kate Hudson a purtat-o ​​la afterparty-ul Vanity Fair Oscar poate fi acum cumpărată online.

??AXELLE/BAUER-GRIFFIN.COM 2016 Vanity Fair Oscar Party. Wallis Annenberg Center for the Performing Arts, Beverly Hills, CA. Pictured: Kate Hudson. EVENT February 28, 2016 Job: 160228A1 www.bauergriffin.com

Uneori, mărcile de modă împrumută aceleași rochii unor celebrități diferite.

Brandurile de modă pot împrumuta aceeași rochie de covor roșu de mai multe ori. Dar nu toate vedetele sunt fericite când află despre asta. În 2006, stilistul lui Reese Witherspoon, de exemplu, a fost șocat să afle că rochia Chanel pe care a purtat-o ​​la Globurile de Aur era de fapt cea pe care Kirsten Dunst a îmbrăcat-o cu 3 ani înainte.

Reprezentanta lui Witherspoon a fost atât de supărată pe Chanel încât a spus că nu va mai accepta nimic de la Chanel și le-a cerut celorlalți clienți celebri să-i urmeze exemplul.

Unele articole sunt trimise la licitații caritabile.

Uneori, ținutele superbe ajută celebritățile să facă lumea puțin mai bună. Rochiile pot fi scoase la licitație, iar banii câștigați pot merge către organizații de caritate. În 2020, de exemplu, stilistul de celebritate Elizabeth Stewart a organizat o licitație în cadrul căreia s-au vândut cele mai tari rochii de vedete.

Acolo au fost vândute rochia galbenă a lui Cate Blanchett pe care a purtat-o ​​la Globurile de Aur 2020, precum și rochia roz a lui Jennifer Lopez pe care a etalat-o la American Music Awards 2018. Încasările din licitație au fost trimise unei organizații non-profit care furnizează echipamente lucrătorilor din domeniul sănătății.

Poți găsi ținute purtate de vedete la premiile Grammy într-un muzeu.

Există un Muzeu Grammy în SUA dedicat istoriei și câștigătorilor premiilor Grammy. De asemenea, puteți găsi acolo costume legendare purtate de cântăreți celebri.

În prezent, Muzeul Grammy organizează o expoziție dedicată ținutelor de covor roșu purtate la ceremonie din 2021 și 2022. Vizitatorii pot admira rochiile purtate de Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Gloria Estefan și mulți alții.

Unele vedete își modifică vechile rochii.

Conceptul de sustenabilitate a devenit destul de popular în ultima perioadă, motiv pentru care unii designeri își remodelează vechile costume și le oferă celebrităților. Rochia de mătase a Saoirse Ronan, pe care a purtat-o ​​la BAFTA 2020, a fost remodificată într-o rochie uluitoare pe care a etalat-o la un alt eveniment de pe covor roșu, o săptămână mai târziu.

Uneori, rochiile de covor roșu migrează în viața de zi cu zi a unei celebrități.

Dakota Fanning a iubit atât de mult rochia ei roz mini pe care a purtat-o ​​la premiera Coraline (i-a dat vocea personajului principal) încât a decis să o poarte la balul de absolvire a liceului. Iar fanii ei i-au admirat alegerea.

Nici pe Jennifer Lawrence nu o deranjează să-și poarte din nou rochiile de pe covor roșu. Lawrence a îmbrăcat rochia roz pe care a purtat-o ​​la un eveniment social în 2017 la nunta lui Amy Schumer. Cu toate acestea, mai târziu, Lawrence s-a plâns că nasturii de pe corsetul ei i se tot desfăceau. Acesta a fost probabil un semn că celebritatea s-a distrat pe ringul de dans.

Vedetele pot apărea pe covorul roșu purtând aceeași rochie din nou și din nou.

În 2014, Winona Ryder a apărut în rochia pe care o îmbrăcase deja pe covorul roșu în 2005.

Chiar dacă actrița de la Hollywood a încercat să găsească scuze pentru alegerea ei, Kate Middleton nu are de gând să explice de ce poartă aceeași ținută de mai multe ori. Acesta a purtat o rochie Alexander McQueen de culoare crem, de exemplu, de 4 ori, inclusiv la botezul Prințesei Charlotte din 2015 și de Anzac Day 2022.

Vedetele își împart ținutele cu membrii familiei lor.

Unele vedete își oferă ținutele membrilor familiei. Kris Jenner, de exemplu, a fost văzută purtând aceeași rochie pe care a îmbrăcat-o fiica ei, Kim Kardashian, cu un an mai devreme. Și nu a fost singura dată când această familie și-a împărțit hainele. Poate că au o garderobă comună.

Angelina Jolie le dăruiește rochiile ei fiicelor sale. În 2021, fiica ei, Zahara, a apărut pe covorul roșu purtând rochia pe care a îmbrăcat-o Jolie în 2014. Actrița a spus că Zahara a vrut să promoveze sustenabilitatea în acest fel, spunând: „Ar trebui să ne uităm la ceea ce avem deja și să facem ceva din asta.”

ARTICOLE SIMILARE

Noul show Burberry readuce în lumina reflectoarelor trendul rave dar și diferențele sociale

realitatea

Pantalonii „fluid” de damă: cum și cu ce să-i porți

Andreea Damian

Trend Alert: Accesorii “robot”

realitatea

Povestea primului supermodel de la Hollywood. Sfârșit tragic pentru cea supranumită „Venus a Americii”

Andreea Damian

Dree Hemingway în haine 100% made in USA

realitatea

Hannah MacGibbon înlocuită cu Clare Waight Keller ca designer Chloé

realitatea

Scrie un comentariu