Tabu
HEALTH

Ce se întâmplă dacă bei cafeaua înainte de micul dejun?

Dacă primul lucru pe care îl faci imediat după ce te trezești este să bei o ceașcă de cafea, poate dorești să schimbi acest obicei. Deși ar putea fi greu să începi ziua fără cafeaua de dimineață, consumul acesteia înainte de a lua micul dejun poate duce la unele consecințe destul de grave, inclusiv niveluri ridicate de zahăr în sânge și anxietate puternică.

Mulți iubitori de cafea nu suportă gândul de a înfrunta ziua fără o ceașcă fierbinte de cafea, dar dacă primul lucru cu care corpul tău intră în contact dimineața este cofeina, acest lucru îți poate crește nivelul de zahăr din sânge cu 50%. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la băutura mult iubită și să treci la cafea decofeinizată. Studiile au arătat că poți îmbunătăți acest efect dăunător dacă pur și simplu servești mai întâi micul dejun și apoi bei cafeaua.

Este posibil să ai crampe la picioare

Cei mai mulți dintre noi am suferit din când în când din cauza unei nopți de somn proaste, dar dacă obișnuiești să bei o ceașcă de cafea imediat după ce te trezești, este posibil să îți sabotezi de fapt toate eforturile pentru a obține un somn bun. Deoarece cofeina îți crește nivelul de zahăr din sânge, acest lucru poate cauza apariția crampelor la picioare care te pot ține treaz noaptea.

Poate usca pielea

Cafeaua este un diuretic puternic, ceea ce înseamnă că vei face drumuri la baie mult mai dese. Deși savurând ocazional o ceașcă de cafea nu va duce la deshidratare, tot face ca organismul să piardă lichide și este important să bei suficientă apă pe tot parcursul zilei. Dacă nu bei atât de multe lichide pe cât pierzi, aceasta îți poate afecta pielea, determinând uscarea acesteia.

S-ar putea să simți o anxietate puternică

Când ne trezim, nivelul de cortizol, cunoscut și sub numele de hormonul stresului, este la cel mai mare nivel. Dacă îți bei cafeaua chiar înainte de a lua micul dejun, cofeina poate interfera cu cortizolul, determinând corpul tău să experimenteze și mai mult stres. Este mai bine să aștepți aproximativ o oră după ce te trezești și să te trezești înainte de a bea cafea.

ARTICOLE SIMILARE

Histerectomia, una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale la femei – și cele mai controversate

Andreea Damian

Ai putea tine dieta lui Kourtney Kardashian?

realitatea

Boala ficatului gras: obiceiul bun de adoptat care ar putea reduce grăsimea hepatică

Andreea Damian

Cel mai bun sport pentru a scăpa de celulită

Andreea Damian

Cum sa scapi de kilogramele in plus cu ceai de ghimbir?

realitatea

STUDIU: Durerile menstruale, la fel de severe precum un infarct

Andreea Damian

Scrie un comentariu