Tabu
Image default
BEAUTY

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete noaptea. Consecințele sunt uimitoare

Nu ar trebui să renunți niciodată la șosete în timpul somnului, fie că este vară, fie că este iarnă. Pare greu de crescut, dar sunt incredibil de benefice pentru sănătate. O serie de studii au demonstrat că acest obicei simplu vă ajută să dormiți mai bine și să aveți parte de sex de calitate. Puteți afla ce avantaje mai aduce purtarea lor pe timpul nopții din rândurile ce urmează.

Veți avea mai multe orgasme. Un studiu realizat de Universitatea din Groningen în 2005 a arătat că purtarea șosetelor în timpul somnului a îmbunătățit efectiv viața sexuală a cuplurilor. Rezultatele studiului au fost prezentate Societății Europeane pentru Reproducere și Dezvoltare Umană de la Copenhaga. Din cele 13 cupluri implicate în studiu, cei care purtau șosete aveau mai multe șanse să ajungă la orgasm. Studiul arată că, în rândul femeilor, doar 50% au obținut un orgasm fără șosete, în timp ce 80% l-au obținut încălțate cu șosete. Se crede că femeile reacționează negativ când simt picioarelor reci ale partenerului lor dar nu și când poartă șosete.

Vă ajută să adormiți mai ușor. Un studiu realizat în 2007 de Institutul pentru Neuroștiințe din Țările de Jos (NIN), publicat în revista Fiziologie și comportament, a constatat că persoanele care purtau șosete în pat au reușit să adoarmă mai repede. Picioarele calde determină dilatarea vaselor de sânge, un proces cunoscut sub numele de vasodilatație. Iar acest lucru stabilește temperatura corpului dinainte de somn.

„La subiecții vârstnici fără dificultăți de somn, debutul somnului ar putea fi accelerat dacă poartă șosete când intră în pat dar și o baie caldă la picioare”, au spus cercetătorii. Ei au remarcat că nu se aplică și în cazul celor care suferă de insomnie.

Reduce efectele menopauzei. Unele femei spun că purtarea șosetelor în timpul somnului reduce efectele menopauzei. În mod specific, poate ajuta la bufeuri, făcând mai ușor corpul să-și regleze temperatura pe timp de noapte. Clinica Cleveland din Londra susține această idee. „Pentru unele femei, purtarea șosetelor în pat este utilă, deoarece poate ajuta la răcirea temperaturii corpului”, este de părere un medic. Temperatura mai ridicată poate contracara modificările hormonale care duc la erupții cutanate.

Reduce simptomele bolii Raynaud. Boala Raynaud este o afecțiune circulatorie în care arterele sau capilarele se strâng ca răspuns la stres sau frig. Mâinile și picioarele pot amorți, devenind albe sau albastre. În general, cei care suferă de această boală ar trebui să aibă grijă să-și mențină extremitățile calde. O caie caldă sau o sticlă cu apă fierbinte la picioare are aceleași efecte. Este important să nu dormiți cu șosete strâmte, deoarece acest lucru nu va permite circulația sângelui.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Neutralitatea corpului devine pozitivitatea noului corp

Andreea Damian

Cum îți pui în valoare bronzul?

Andreea Damian

Sephora rupe colaborarea cu fiica lui Lori Loughlin din cauza scandalului de corupție

Andreea Damian

Proaspăt și răcoros

realitatea

Frumusețe orientală

realitatea

Cele șase beneficii pentru piele ale uleiului de broccoli

Andreea Damian

Scrie un comentariu