Home > Lifestyle > Stiri > Ce-ți doreai să fii când erai mică-¦ și ce ai ajuns când te-ai făcut mare

Ce-ți doreai să fii când erai mică-¦ și ce ai ajuns când te-ai făcut mare

Andreea 28 de ani, senior qualitative researcher


Când eram mică voiam să fiu om de știință


Citeam mult SF când eram mică, Jules Verne și H.G. Wells. Făceam culegeri întregi de probleme de matematică și de fizică, în primii mei ani de școală mă pasiona astrofizica. Am fost la olimpiadă la matematică și am luat premiu. Tata era fizician  și avea o mulțime de cărți de științe, matematică, fizică, tehnică, pe care le citeam încercând să le înțeleg. Mă imaginam în halat, în laborator, dedicându-mă studiului și cercetării. Căutarea în sine mă fascina. Ce fac acum nu e foarte diferit de ce visam, doar că e vorba despre oameni. Le cercetez atitudinile și valorile, meca­nismele care îi fac să gândească într-un fel și să cumpere un brand. A fost o întâmplare faptul că am ajuns să fac asta. Când am terminat facultatea, îmi căutam un job. Åži într-o zi, din tramvai, am văzut sediul unei firme de cercetare de piață. A doua zi m-am urcat în același tramvai cu un CV în mână. L-am depus și m-au primit în internship. De cinci ani și jumătate fac asta, tocmai din acest motiv. Explorez. 

 

Alina 32 de ani, senior PR coordinator

M-aș fi făcut doctoriță


Pentru că mama era asistentă, vizitele mele la spital erau dese. Îmi plăcea acolo pentru că în curtea spitalului era o crescătorie de iepuri și mă jucam cu ei. Era tare frumos la spital!Mai mult, de mică mă impresionau oamenii bolnavi. Îmi doream să pot să îi fac bine. Îmi era milă de oamenii care veneau la spital cu găini sau cu brânză. Nu puteam să înțeleg și mă gândeam că, atunci când am să fiu eu doctoriță, nu am să iau nimic de la săraci. Numai de la bogați! Clasa a IX-a de liceu am făcut-o la secția de bio-chimie, dar după Revoluție, la liceul la care învățam, s-a înființat și o secție de filologie. Până la urmă, îmi plăcea mai mult să citesc, iar limba engleză era atât de frumoasă. La orele de chimie am ajuns să citesc pe sub bancă Anna Karenina. Mi-am abandonat visul de a deveni doctoriță când m-am transferat la filologie. Relațiile publice au fost o întâmplare, dar una fericită. Încă mă mai gândesc ca, la un moment dat, să fac mai mult pentru cei care suferă. Rămâne de văzut cum.Loading...

2 Responses

  1. Cinderella

    Nascuta fiind intr-o familie saraca,(parintii muncitori , stiutori de prea putina carte) , mi-am petrecut copilaria cu dorinta de a avea si noi in casa unt.Sa mananc si eu unt pe paine alba, asa cum vedeam la un baiat, Nelu Popescu, vecin si prieten de joaca in curtea de pe Calea Calarasilor nr.48. Ce voiam sa ma fac, cand voi fi mare? Voiam sa fiu musafira !!! De Lasata Secului mergeam la nasi, la masa, cu “plocon” (curcan cu funda rosie, tort si vin in damigeana, toate cumparate cu eforturi financiare considerabile.Si nasa , femeie “subtire”, cu tabieturi de cucoana, punea fata de masa alba, farfurii cu dunga aurie si pahare cu picior, aratandu-ne astfel ca ne respecta, ca pe niste fini …fini.Si mama o tot ruga sa nu se deranjeze, ca eram jenati de atata ospitalitate si atentie. Dar nasa zicea: “De ce? Ca doar sunteti musafiri !”Si mie tare imi placea cand stiam ca sunt si eu …musafir !!! De atunci, am decis ca asta as vrea sa ma fac cand o sa fiu mare .Toata viata sa fiu musafira! Eh!! Nu mi-a iesit, bineinteles.Am ales cariera militara.Ofiter in armata romana, in invatamant, aviatia militara si trupele de parasutisti.Apoi, dupa 27 de ani, la pensie. Acum nu ma mai plang ca n-am unt.

Comenteaza acest articol

Ce-ți doreai să fii când erai mică-¦ și ce ai ajuns când te-ai făcut mare

by admin   2 min
2