Home > Agenda > stiri > Ce trebuie să faceți dacă sunteți singuri și vreți să evitați depresia de sărbători

Ce trebuie să faceți dacă sunteți singuri și vreți să evitați depresia de sărbători

Sărbătorile sunt făcute, în general, pentru cupluri. Confortul casei nu mai e la fel dacă ești singur/ă, iar depresia bate la ușa mult mai repede decât Moș Crăciun. Așadar și prin urmare, dacă nu aveți un partener și, totuși, vreți să treceți cu bine, din punct de vedere psihic, peste Crăciun și Anul Nou, nu trebuie decât să urmați câțiva pași la îndemâna oricui.

Nu beți în exces. Deși la o primă vedere, alcoolul vă poate face să credeți că veți uita de faptul că nu aveți un iubit/ă, nu se va întâmpla așa. Dimpotrivă, vă va spori senzația de singurătate și amărăciune în sensul că pe lângă faptul că vă veți plânge de milă că sunteți singuri, veți ajunge să vă plângeți de milă că sunteți singuri și a trebuit să beți ca să uitați. Åži știm cu toții cum se simte la beție. În exces! Acum… nu mă înțelegeți greșit! Un pahar de șampanie, chiar două sau trei, nu strică. Evitați doar să terminați o sticlă de whisky în fiecare seară.

Prefaceți-vă că sunteți veseli! O moacă tristă de sărbători va atrage după ea o serie de întrebări de genul: "Ești OK?", "Ce ai pățit?", "Te ajut cu ceva?". Iar asta vă va aminti că aveți probleme. Zâmbiți-le tuturor și întoarceți-le urările de bine chiar dacă în mintea vostră se nasc adevărate bleteme. Va fi mai greu cu atitudinea asta la început, dar va prinde până la urmă!

Ascultați muzică. Acasă, în mașină, pe stradă! Mergeți la concerte și dansați până la epuizare. Astfel, când veți ajunge acasă, în loc să statți să vă simțiți singuri, veți cădea lați de oboseală, iar în somn nu se prea simte depresia. Când spun muzică, în niciun caz nu mă refer la "Last Christmas" sau vreo piesă intimă de-a lui Celine Dion! Nu! Mă refer la "I Like to Move It, Move It" sau "Smack my Bitch Up". Genul ăsta de muzică!

Nu vă stresați!
Toată lumea, dar absolut toată lumea, are fooooarte multă treabă de sărbători. Åži dacă vă uitați acum pe fereastră veți remarca cum concitadinii mișună. Toți se duc undeva! Nu e cazul! Cumpărați cam ce aveți nevoie cu un exces de maxim 15%, iar asta vă va scuti de multe drumuri inutile. În caz contrar vă veți trezi singuri într-un apartament plin de provizii pe care nu aveți cu cine să le împărțiți așa că veți sfârși prin a vă îndopa pe voi și eventual câinele. Nu petreceți mai mult de o zi căutând cadouri!

Faceți ce vă place! OK, se merge la petreceri, se salută politicos ș.a.m.d., dar e neapărat nevoie ca mărcar o zi să o consumați doar pentru voi. Nu contează ce faceți. Puteți să croșetați sau să săriți cu parașuta, dar faceți ceva ce vă place! Vă va bucura enorm! 100%!

Credeți că e greu?


Loading...

Comenteaza acest articol

Ce trebuie să faceți dacă sunteți singuri și vreți să evitați depresia de sărbători

by realitatea   2 min
0